Η Apple ετοιμάζει μια συνεργασία που θα φέρει τα πάνω-κάτω στα iPhone

Εν όψει του iOS 18
28 Απριλίου 2024 15:23
Η Apple ετοιμάζει μια συνεργασία που θα φέρει τα πάνω-κάτω στα iPhone

Οι πιο πρόσφατες ναυαρχίδες της Samsung, τα smartphones της Galaxy S24 σειράς, βασίστηκαν στην Galaxy AI ως ένα από τα βασικά selling-points τους. Για τις εντυπωσιακές AI λειτουργίες που ενσωματώνουν οι συσκευές, ο κορεατικός κολοσσός συνεργάστηκε με την Google, η οποία παραχώρησε τα Gemini μοντέλα της στην Samsung. Για καιρό ακουγόταν πως η Apple βρισκόταν σε συζητήσεις με την Google για να ενσωματώσει και αυτή τα Gemini μοντέλα στα iPhone, αλλά τώρα, οι νεότερες πληροφορίες θέλουν τα iPhone να μεταμορφώνονται χάρη σε μια άλλη συνεργασία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Fortune, η Apple άνοιξε εκ νέου συζητήσεις με την OpenAI, την εταιρία που έχει δημιουργήσει το ChatGPT, έτσι ώστε να χρησιμοποιήσει τις εντυπωσιακές τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης της, για μερικά επερχόμενα χαρακτηριστικά των iPhone. Η Αpple είχε μιλήσει με την OpenAI για μια συμφωνία νωρίτερα φέτος, χωρίς όμως οι συζητήσεις να προχωράνε ιδιαίτερα από τότε.

Να σημειωθεί πως η Apple παραμένει ταυτόχρονα και σε συζητήσεις με την Google σχετικά με την αδειοδότηση του Gemini. Η Apple δεν έχει πάρει ακόμη την οριστική απόφαση σχετικά με τους συνεργάτες που θα χρησιμοποιήσει και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα επιτευχθεί όντως συμφωνία είτε με την OpenAI είτε με την Google. Είναι εξίσου πιθανό η εταιρία να καταλήξει τελικά σε συμφωνία και με τις δύο ταυτόχρονα.

Σε κάθε περίπτωση, το iOS 18 θα είναι μεταμορφωτικό για τα iPhone. Ειδικότερα, η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος θα περιλαμβάνει αρκετές νέες AI λειτουργίες που θα βασίζονται στο εσωτερικό μεγάλο γλωσσικό μοντέλο της Apple, το οποίο μπορεί να παράγει κείμενο που ακούγεται σαν ανθρώπινο. Όμως, η εταιρία αναζητά επίσης συνεργάτες και για μια λειτουργία τύπου chatbot που θα μοιάζει με το ChatGPT της OpenAI.

Ο χρόνος σίγουρα την πιέζει πάντως, αφού σε περίπου ενάμιση μήνα από τώρα θα πρέπει να ανοίξει επιτέλους τα χαρτιά της, δίνοντάς μας τουλάχιστον μια πρώτη εικόνα για το μέλλον του iOS στο πλαίσιο της Worldwide Developers Conference 2024. Φυσικά, για όλες τις ανακοινώσεις της Apple μπορείτε να μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.