Todd Howard για The Elder Scrolls 6: 'Ίσως το τελευταίο παιχνίδι που θα κάνω“

Αναφέρθηκε στο πότε σκοπεύει να αποσυρθεί από τη gaming βιομηχανία
13 Ιουνίου 2023 17:11
Todd Howard για The Elder Scrolls 6: 'Ίσως το τελευταίο παιχνίδι που θα κάνω“

Το Starfield είναι προ των πυλών ως το επόμενο γιγαντιαίο blockbuster RPG παιχνίδι της Bethesda, αλλά και τα μελλοντικά πλάνα της εταιρίας είναι ήδη γεμάτα. Ήδη γνωρίζουμε από το περσινό Xbox Game Showcase ότι το Fallout 5 θα είναι ο αμέσως επόμενος τίτλος με τον οποίο θα καταπιαστεί η βασική ομάδα της εταιρίας, Bethesda Game Studios, μετά το Starfield και το The Elder Scrolls 6. 

Σε μια νέα συνέντευξη του Todd Howard, επικεφαλής της Bethesda και game director του Starfield, μίλησε για πρώτη φορά πως σκέφτεται το πότε θα αποσυρθεί από τη gaming βιομηχανία. Έχοντας δουλέψει άλλωστε από τα μέσα της δεκαετίας του '90 ως παραγωγός στην Bethesda, έχει εργαστεί σε κάθε The Elder Scrolls παιχνίδι από την εποχή του δεύτερου κεφαλαίου, με τον υπότιτλο "Daggerfall". Αποτέλεσε κιόλας game direcotr των Fallout 3 και Fallout 4 και εκτελεστικός παραγωγός στο Fallout 76

Η καριέρα του φυσικά είναι λαμπρή και ο ίδιος του ένας από τους θρύλους της gaming βιομηχανίας. Τώρα μιλώντας στο IGN, το "πρόσωπο" της Bethesda ανέφερε ότι σκέφτεται το The Elder Scrolls VI να είναι και το τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του

Δεδομένου του πόσο πολύ καιρό παίρνει για να αναπτυχθεί ένα Elder Scrolls παιχνίδι, τότε ο ίδιος του καταλαβαίνει ότι το Elder Scrolls 6 ίσως να είναι το τελευταίο Elder Scrolls παιχνίδι που θα αναλάβει. Χαρακτηριστικά δήλωσε:

...Και μετά όταν θα στρέψουμε το βλέμμα μας στο Elder Scrolls 6, εκείνο θα είναι το οποίο...Ίσως δεν πρέπει να το πω, αλλά αν κάνω τους υπολογισμούς μου σωστά, τότε δε γίνομαι καθόλου νεότερος. Για πόσο καιρό θα παίζει ο κόσμος τα The Elder Scrolls; Ίσως εκείνο να είναι το τελευταίο που θα κάνω. Δε ξέρω. 

Επίσης ο Howard αναφέρθηκε στο πως η παλιά Bethesda αμέσως μετά την κυκλοφορία ενός μεγάλου τίτλου της θα πήγαινε στο επόμενο μεγάλο παιχνίδι ή ένα sequel, ενώ τώρα θα κοιτάξει να υποστηρίξει το παιχνίδι για όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται και αυτός είναι ο στόχος της με το Starfield. 

Βέβαια, η Bethesda έχει ξεζουμίσει κάθε σπιθαμή του The Elder Scrolls V: Skyrim από τότε που κυκλοφόρησε, δηλαδή τον Νοέμβριο του 2011 σε σημείο που κατάντησε γελοίο, λόγω των πολλών επανακυκλοφοριών που ακολούθησαν. 

Για την ιστορία το The Elder Scrolls 6 είχε ανακοινωθεί με ένα λιτό CGI teaser trailer το 2018 και έκτοτε έχουμε μάθει λιγοστές πληροφορίες επίσημα για το πολυαναμενόμενο project.