ΕΠΙΣΗΜΟ: Το Fallout 5 θα είναι το επόμενο παιχνίδι της Bethesda μετά τα Elder Scrolls 6 και Starfield

Ο Todd Howard αποκαλύπτει το μέλλον της ομάδας
14 Ιουνίου 2022 23:47
ΕΠΙΣΗΜΟ: Το Fallout 5 θα είναι το επόμενο παιχνίδι της Bethesda μετά τα Elder Scrolls 6 και Starfield

Είναι πλέον επίσημο. Η Bethesda επιβεβαίωσε πως το Fallout 5 θα είναι το επόμενο παιχνίδι της βασικής ομάδας της, Bethesda Game Studios, καθώς και του θρυλικού σχεδιαστή Todd Howard.

Συγκεκριμένα, με αφορμή την αναλυτική παρουσίαση του Starfield στο Xbox & Bethesda Games Showcase 2022, o Howard παραχώρησε μια συνέντευξη στο IGN, στην οποία μίλησε για το τρομερά φιλόδοξο sci-fi project του, αλλά και για το τι επιφυλάσσει το μέλλον. Αναλυτικότερα, ο σχεδιαστής ρωτήθηκε τι συμβαίνει με το The Elder Scrolls 6 που ανακοινώθηκε το 2018 και τι μπορούν να περιμένουν οι fans της σειράς Fallout.

Σχετικά, λοιπόν, με το μέλλον της Bethesda, αποκάλυψε:

Ναι, το Elder Scrolls 6 βρίσκεται σε pre-production και, ξέρετε, θα φτιάξουμε το Fallout 5 μετά από αυτό, οπότε το πιάτο μας είναι αρκετά γεμάτο για λίγο καιρό. Επίσης έχουμε και κάποια άλλα projects που εξετάζουμε κατά καιρούς.

Στη νέα του αυτή συνέντευξη ο Howard επιβεβαίωσε πως η δουλειά στο Starfield ξεκίνησε στα τέλη του 2015. Αυτό σημαίνει πως θα έχουν περάσει πάνω από 7 χρόνια από τη στιγμή που η Bethesda καταπιάστηκε με την ανάπτυξη μέχρι την τελική κυκλοφορία. Αν υποθέσουμε πως θα χρειαστεί αντίστοιχος χρόνος ανάπτυξης και για το Elder Scrolls 6, τότε μάλλον μιλάμε για κυκλοφορία του 2025 ή του 2026.

Για την ιστορία, το Fallout 4 έκανε το ντεμπούτο του το 2015, ενώ τρία χρόνια αργότερα, το 2018, κατέφθανε το Fallout 76, το οποίο έχει αποκτήσει πλέον μια μεγάλη και πιστή κοινότητα, παρόλο που είχαν ακουστεί πολλά παράπονα στο ντεμπούτο του.

Αξίζει να σημειωθεί πως όπως το Starfield και το The Elder Scrolls 6, ομοίως και το Fallout 5 αναμένεται να είναι αποκλειστικότητα των Xbox πλατφορμών, αφού η εταιρία εξαγοράστηκε από τη Microsoft το 2020 για 8 δισεκατομμύρια. Βέβαια, το αν θα κυκλοφορήσει στα Xbox Series X|S είναι άγνωστο, καθώς μέχρι να είναι έτοιμο το Fallout 5 μάλλον θα βρισκόμαστε στην επόμενη γενιά κονσολών.