Τεράστια επιτυχία η σειρά Fallout με νούμερα τηλεθέασης-ρεκόρ για την Amazon!

Από εκεί που δεν το περίμεναν και πολλοί, η Amazon έριξε τη βόμβα της στο τηλεοπτικό τοπίο
29 Απριλίου 2024 23:54
Τεράστια επιτυχία η σειρά Fallout με νούμερα τηλεθέασης-ρεκόρ για την Amazon!

Πολλοί περιγράφουν το Fallout ως την καλύτερη τηλεοπτική σειρά που διασκευάζεται από βιντεοπαιχνίδι μετά το The Last of Us, ενώ υπάρχουν και αυτοί που λένε πως είναι κλάσεις ανώτερη από την προσαρμογή του HBO. Το σίγουρο είναι πως η σειρά Fallout της Amazon με τους Lisa Joy και Jonathan Nolan (Westworld) στο τιμόνι αποδεικνύεται μια ξεκάθαρη και μεγάλη επιτυχία. 

Τώρα όμως το λένε και οι αριθμοί με την Amazon να δημοσιεύει επίσημα τα μέχρι στιγμής νούμερα τηλεθέασης. Σύμφωνα με την εταιρία το Fallout προσέλκυσε 65 εκατομμύρια τηλεθεατές μέσα στις πρώτες δύο εβδομάδες από την πρεμιέρα της (16 μέρες συγκεκριμένα), κάτι που την καθιστά τη δεύτερη πιο επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά στο Amazon Prime Video μετά το πολυσυζητημένο "The Lord of the Rings: The Rings of Power" που προβλήθηκε το 2022. 

Η Amazon ισχυρίζεται επίσης ότι είναι το πιο επιτυχημένο σήριαλ του Amazon Prime Video στο δημογραφικό 18-34, καθώς πάνω από το 60% των θεατών αυτών προέρχεται εκτός των ΗΠΑ και από αγορές όπως Μ. Βρετανία, Γαλλία και Βραζιλία να πρωτοστατούν. Ωστόσο, αξίζει να σημειώσουμε ότι η Amazon δεν έχει ξεκαθαρίσει πως μετράει αυτές τις προβολές και τα δεδομένα και επομένως είναι άγνωστο αν αυτοι οι 65 εκατομμύρια τηλεθεατές έχουν ολοκληρώσει ένα επεισόδιο, έχουν δει μερικά επεισόδια ή έχουν ολοκληρώσει την 1η σεζόν της.

Η πρώτη σεζόν της σειράς Fallout έφτασε ολόκληρη στο Amazon Prime Video στις 11 Απριλίου, ενώ προ μερικών ημερών έγινε γνωστό με κάθε επισημότητα ότι θα συνεχιστεί για 2η σεζόν. Άγνωστο όμως το πότε θα προβληθεί η 2η σεζόν του Fallout στο Prime Video. Την ανακοίνωση έκανε η εταιρία μέσα από τα social media της με ένα σχετικό teaser που είναι ακριβώς στο μετα-αποκαλυπτικό ύφος της σειράς. 

Δείτε τη σχετική ανάρτηση της Amazon στο X:  

Σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή του σόου, το Fallout είναι η ιστορία όσων έχουν και όσων δεν έχουν, σε έναν κόσμο στον οποίο δεν έχει μείνει σχεδόν τίποτα για κανέναν. 200 χρόνια μετά την αποκάλυψη, οι ευγενικοί κάτοικοι των πολυτελών fallout καταφυγίων αναγκάζονται να επιστρέψουν στην γεμάτη ακτινοβολία κόλαση που άφησαν πίσω τους οι πρόγονοί τους και ανακαλύπτουν με έκπληξη ένα απίστευτα πολύπλοκο, παράξενο και άκρως βίαιο σύμπαν να τους περιμένει.

Στη σειρά παίζει ο Walton Goggins (The Hateful Eight) στο ρόλο του Ghoul, έχοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο μαζί με την Ella Purnell που είχε παίξει στο Yellowjackets. Εκείνη υποδύεται την Jean, μια νεαρή γυναίκα με έντονο χαρακτήρα που κρύβει ένα επικίνδυνο μυστικό. Συγχρόνως, στη σειρά βλέπουμε και τον Kyle MacLachlan, ο οποίος έγινε ευρέως γνωστός από τη σειρά του Twin Peaks των David Lynch και Mark Frost, καθώς και τους Xelia Mendes-Jones (Father Stu) και Aaron Moten (Next).

Τη σειρά επιμελήθηκαν ως δημιουργοί, σκηνοθέτες και εκτελεστικοί παραγωγοί οι Lisa Joy και Jonathan Nolan του Westworld, ενώ οι Geneva Robertson-Dworet και Graham Wagner ανέλαβαν ως showrunners. Φυσικά, συμμετοχή υπάρχει και από την πλευρά της Bethesda, με τον Todd Howard ως εκτελεστικός παραγωγός.

Για περισσότερα μπορείτε να βρείτε το αναλυτικό review των Unboxholics που επιμελήθηκε ο Γιώργος Πρίτσκας πατώντας εδώ.