ΒΙΝΤΕΟ: Μετέτρεψαν το The Last of Us σε first person shooter!

Φυσικά χάρη στην PC έκδοση
16 Απριλίου 2023 16:55
ΒΙΝΤΕΟ: Μετέτρεψαν το The Last of Us σε first person shooter!

Είχατε αναρωτηθεί ποτέ πώς μπορεί να ήταν το The Last of Us, αν η Naughty Dog δεν επέλεγε την προοπτική τρίτου προσώπου, αλλά αντιθέτως σχεδίαζε την εμπειρία ως FPS; Ο YouTuber Voyagers Revenge κυκλοφόρησε ένα ενδιαφέρον βίντεο που παρουσιάζει ακριβώς αυτό! Συγκεκριμένα, συνδύασε μερικά mods για την PC έκδοση του The Last of Us Par I, το remake που κυκλοφόρησε πρόσφατα, για να καταφέρει αυτή την εντυπωσιακή μεταμόρφωση.

Όπως εξηγεί η περιγραφή του βίντεο, το concept του first-person mode γίνεται εφικτό χάρη σε διάφορα εργαλεία που παρέχονται από τους Flawless Widescreen, JediJosh920 και TheMagicalBlob. Το gameplay που παρουσιάζεται είναι με προσαρμοσμένες ρυθμίσεις δυσκολίας και με όλες τις μάχες να είναι σε δυσκολία Grounded+, εκτός από τα resources. Για να ενθαρρυνθεί το πιο επιθετικό gameplay, ο YouTuber σύλλεξε άφθονα πυρομαχικά και αναβαθμίσεις από τα προηγούμενα κεφάλαια.

Όπως θα διαπιστώσετε και μόνοι σας, το mode πρώτου προσώπου επαναπροσδιορίζει την εμπειρία σε βαθμό που εκ πρώτης όψεως κάποιος μπορεί να μην καταλάβει καν ότι πρόκειται για το The Last of Us! Παρόλα αυτά, αν και το παιχνίδι σχεδιάστηκε ως third-person, ακόμη και ως FPS φαίνεται πολύ ελκυστικό, ειδικά για τους λάτρεις του είδους.

Χωρίς περεταίρω καθυστέρηση, μπορείτε να δείτε το βίντεο μέσα από τον player που ακολουθεί.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, το remake αφηγείται ξανά τη συναισθηματική και αξέχαστη ιστορία του Joel και της Ellie, φρεσκάροντας ολοκληρωτικά την εμπειρία του PS3. Συγκεκριμένα, ο τεχνικός τομέας έχει φτιαχτεί από το μηδέν, αφού στόχος της ομάδας ανάπτυξης ήταν να εκμεταλλευτεί όλες τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις και να εξαντλήσει όσο το δυνατόν τους πόρους που μπορεί να προσφέρει το PS5.

Να σημειωθεί πως το remake έρχεται για πρώτη φορά πλήρως μεταγλωττισμένο στα ελληνικά και με δυνατότητα επιλογής ελληνικών υποτίτλων.

Αν θέλετε ένα φρεσκάρισμα, στο review του για το Unboxholics.com, ο Γιώργος Πρίτσκας είχε αναφέρει:

Αν δεν έχετε παίξει ποτέ το The Last of Us, τότε είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να παίξετε ένα πανέμορφο και ευλαβικά πιστό remake ενός από τα σημαντικότερα παιχνίδια του 21ου αιώνα. Δεν σας το προτείνω απλά, σας προτρέπω να το πάρετε. Από την άλλη, αν το έχετε παίξει, είναι δύσκολο να σας βοηθήσω στην επιλογή σας. Σίγουρα δεν μιλάμε για κάποια “αρπαχτή”, όπως δεν μιλάμε και για κάτι ριζικά καινούργιο. Το αν αξίζει τα χρήματά που ζητάει, είναι στην τελική, κάτι υποκειμενικό. Δείτε το, παίξτε το λίγο αν έχετε την δυνατότητα κι έπειτα, αποφασίσετε αν αξίζει για εσάς την επένδυση.

Για περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την κριτική του πατώντας εδώ.