Το The Last of Us Part II παραλίγο να ήταν ένα open world παιχνίδι εμπνευσμένο από το Bloodborne

Αυτή η ιδέα κράτησε για 4-5 μήνες
04 Φεβρουαρίου 2024 09:39
Το The Last of Us Part II παραλίγο να ήταν ένα open world παιχνίδι εμπνευσμένο από το Bloodborne

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το επίσημο ντοκιμαντέρ για το The Last of Us Part II από την Naughty Dog, με τίτλο Grounded II: Making The Last of Us Part II. Το στούντιο μίλησε για όλα σε αυτό το βίντεο των δύο ωρών και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην προέλευση της ιδέας, η οποία αρχικά ήταν εντελώς διαφορετική από το τελικό προϊόν που είδαμε.

Σύμφωνα με την Naughty Dog, πριν ξεκινήσει η παραγωγή του παιχνιδιού, υπήρχε μια ιδέα που ήθελε το Part II να είναι ένα open world παιχνίδι εμπνευσμένο από το Bloodborne. Ναι, καλά διαβάσατε, από τον τίτλο της FromSoftware. Αναλυτικότερα, η ομάδα ανάπτυξης αποκάλυψε ότι η αρχική τους πρόθεση ήταν η συνέχεια του The Last of Us να είναι «όσο πιο ανθρωπίνως διαφορετική» από το πρώτο παιχνίδι.

Ακολουθούν οι δήλωσεις του co-game director Anthony Newman:

Στους πρώτους τέσσερις ή πέντε μήνες, το παιχνίδι ήταν στην πραγματικότητα ένα open world εμπνευσμένο από το Bloodborne. Ήταν καθαρά επικεντρωμένο στη μάχη σώμα με σώμα.

Στη συνέχεια, η Emilia Schatz που είναι lead game designer στην Naughty Dog, συνέχισε λέγοντας ότι δεν ήταν μόνο η μάχη σώμα με σώμα, αλλά εξέταζαν επίσης και τη δομή που θα είχε όλο αυτό.

Το Bloodborne είχε έναν πολύ ανοιχτό χώρο που γινόταν όλο και μεγαλύτερος όσο τον εξερευνούσες. Μου αρέσει πολύ αυτό το συναίσθημα που νιώθεις ότι κυριαρχείς τον κόσμο. Και αυτό ήταν επίσης κάτι που το κοιτάζαμε…

Στη συνέχεια του ντοκιμαντέρ, η Schatz πρόσθεσε ότι τελικά η ομάδα κατάλαβε ότι η δομή ενός ανοιχτού κόσμου δεν ταίριαζε με την ιστορία που ήθελε να πει το παιχνίδι και έτσι την «πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων».

Ξεκινήσαμε να το κάνουμε όσο το δυνατόν πιο διαφορετικό σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι, αλλά στη συνέχεια εγκαταλείψαμε την ιδέα. Το open world του πράγματος δεν λειτούργησε με την ιστορία που προσπαθούσαμε να πούμε.

Να σας υπενθυμίσουμε, ότι το στούντιο και πιο συγκεκριμένα ο Neil Druckmann (δημιουργός The Last of Us) δήλωσε μέσα σε αυτό το ντοκιμαντέρ ότι πλέον έχει βρει το κατάλληλο concept για ένα πιθανό Part III. Μπορείτε να διαβάσετε όλα όσα δήλωσε πατώντας εδώ.

Βρείτε ολόκληρο το ντοκιμαντέρ για τη δημιουργία του The Last of Us Part II παρακάτω.