Ο δημιουργός του The Last of Us σκέφτεται να σταματήσει να φτιάχνει παιχνίδια

Νέες δηλώσεις από τον Neil Druckmann
28 Φεβρουαρίου 2024 21:15
Ο δημιουργός του The Last of Us σκέφτεται να σταματήσει να φτιάχνει παιχνίδια

Ο Neil Druckmann είναι ένας από τους πιο γνωστούς directors στη gaming βιομηχανία, έχοντας δημιουργήσει ένα από τα πιο επιτυχημένα IPs που έχει γνωρίσει ποτέ το μέσο, το The Last of Us.

Ο Druckmann εργάζεται στη Naughty Dog από το 2004, ξεκινώντας ως gameplay programmer στο Jak 3. Το πρώτο παιχνίδι που ανέλαβε ως creative director ήταν το The Last of Us, ενώ προηγουμένως είχε το ρόλο του co-writer και co-lead game designer στο Uncharted 2: Among Thieves. Είναι επίσης ο director των Uncharted 4: A Thief's End, The Last of Us Part II, ενώ πρόσφατα έπαιξε καθοριστικό ρόλο ως director, producer και writer και στην τηλεοπτική σειρά The Last of Us.

Παρά την τεράστια επιτυχία που έχει γνωρίσει όμως, οι μεγάλες παραγωγές φαίνεται πως τον έχουν εξαντλήσει. Συγκεκριμένα, μιλώντας στο podcast του ράπερ Logic, ο Druckmann ανέφερε πως έχει ξεκινήσει πλέον να σκέφτεται πότε θα σταματήσει να φτιάχνει παιχνίδια, τουλάχιστον σε αυτή την κλίμακα.

“Υποθέτω ότι δεν βλέπω τον εαυτό μου να το κάνει αυτό για πάντα, σε αυτή την κλίμακα. Είναι δύσκολο και σε καταπονεί πολύ. Είναι πολύ αγχωτικό να διαχειρίζεσαι τόσους πολλούς ανθρώπους και πολλά στούντιο σε όλο τον κόσμο.

Όπως, λοιπόν, έλεγες ότι μπαίνεις σε αυτή τη νέα φάση της ζωής σου, όπου τα παιδιά σου είναι το νούμερο ένα, και εγώ είμαι σε μια παρόμοια θέση, όπου τα παιδιά μου είναι το νούμερο ένα. Ειδικά η κόρη μου είναι τώρα 13 ετών και νιώθω ότι η ζωή την απομακρύνει από μένα. Ξέρω ότι ο χρόνος είναι περιορισμένος, οπότε είναι πολύ πολύτιμος για μένα, και δεν θέλω να σπαταλήσω τις ευκαιρίες όταν τα παιδία μου θέλουν να περνούν χρόνο μαζί μου. Αυτό είναι το νούμερο ένα για εμένα.”

Στη συνέχεια, ο Druckmann επαίνεσε τον λατρεμένο σκηνοθέτη Quentin Tarantino, τονίζοντας πώς περιμένει να δει αν όντως θα κρατήσει το λόγο του πως δεν σκοπεύει να φτιάξει περισσότερες από 10 ταινίες. Ο Druckmann θεωρεί πως ο Tarantino πράγματι θα το κάνει, αλλά ίσως να καταπιαστεί αργότερα με κάποια τηλεοπτική σειρά ή κάποιο άλλο εγχείρημα για να εκτονώσει τη δημιουργικότητά του. Κάνοντας λοιπόν τον παραλληλισμό με τη δική του πορεία στη gaming βιομηχανία, πρόσθεσε:

“Θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου να μεταβαίνει σε κάτι που είναι πιο χαμηλών τόνων και με λιγότερο άγχος, που όμως θα μου επιτρέπει να έχω αυτή τη δημιουργική διέξοδο. Άρχισα να σκέφτομαι πόσα ακόμα τέτοια παιχνίδια έχω μέσα μου…και δεν είναι και τόσα πολλά.”

Ο Druckmann συνέχισε λέγοντας ότι όλα άλλαξαν μετά την κυκλοφορία του Uncharted 2 το 2009 και ότι εν μέρει έχει πέσει θύμα της ίδιας του της επιτυχίας. Για περισσότερα μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συζήτηση μέσα από τον player που ακολουθεί: