Έφτασε το τρίτο patch για το The Last of Us Part I στο PC – Όλες οι αλλαγές

Το οποίο εστιάζει κυρίως στα crashes
05 Απριλίου 2023 00:33
Έφτασε το τρίτο patch για το The Last of Us Part I στο PC – Όλες οι αλλαγές

Πιστή στην υπόσχεσή της, η Naughty Dog, σε συνεργασία με την ομάδα ανάπτυξης Iron Galaxy, μόλις κυκλοφόρησαν το τρίτο hotfix update για το The Last of Us Part I στο PC. Δυστυχώς, η πολυαναμενόμενη μεταφορά της βραβευμένης εμπειρίας στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές έφτασε με πολλά προβλήματα, αφού μεταξύ άλλων η κοινότητα έκανε παράπονα για crashes, stuttering, πολύ μεγάλα load times, κακό optimization, mouse jitter, οπτικά glitches και άλλα θέματα.

Το νέο patch, λοιπόν, το οποίο έχει κωδικό έκδοσης v1.0.1.7 αναλαμβάνει να διορθώσει κάποια από αυτά τα προβλήματα, εστιάζοντας ειδικότερα στα crashes. Δυστυχώς το patch δεν διορθώνει τα θέματα με την κάμερα για τους παίκτες που παίζουν με ποντίκι, αφού η λύση που είχε υποσχεθεί η Naughty Dog αποδείχθηκε ανέτοιμη και έτσι θα έρθει με άλλο επερχόμενο update.

Παράλληλα, και η Nvidia κυκλοφόρησε τους νέους drivers 531.58 για τις κάρτες γραφικών της, επιλύοντας από την πλευρά της μερικά προβλήματα που οδηγούσαν σε crashes για τους κατόχους RTX 3000 GPUs. Φυσικά, η Naughty Dog προτείνει σε όλους να κάνουν την αναβάθμιση του προγράμματος οδήγησης της κάρτας γραφικών τους στη νεότερη διαθέσιμη έκδοση.

Ακολουθούν αναλυτικά όλες οι αλλαγές του patch v1.0.1.7 του The Last of Us Part I για το PC:

The remaining updates for this hotfix include fixes for UI/UX, unintended character behavior (both playable and NPC), and more. It also features additions to diagnostic support.

  • Fixed an issue which could cause the Xbox controller stick inputs to erroneously read as zeros for brief periods of time
  • Fixed an issue where the 'Reset to Default' function in the Graphics menu under Settings could make improper selections
  • Fixed an issue where the HUD performance monitors could impact performance when enabled
  • Fixed an issue where a crash could occur when using [ALT+ENTER] to toggle between Fullscreen and Windowed modes
  • Fixed an issue where a memory crash could occur during the transition from the end of the game into the credits sequence
  • Fixed an issue that could cause a crash while the game launched
  • Added additional crash report logs to provide further insight for developers

Αν θέλετε ένα φρεσκάρισμα, στο review του για το Unboxholics.com για την PS5 έκδοση, ο Γιώργος Πρίτσκας είχε αναφέρει:

Αν δεν έχετε παίξει ποτέ το The Last of Us, τότε είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να παίξετε ένα πανέμορφο και ευλαβικά πιστό remake ενός από τα σημαντικότερα παιχνίδια του 21ου αιώνα. Δεν σας το προτείνω απλά, σας προτρέπω να το πάρετε. Από την άλλη, αν το έχετε παίξει, είναι δύσκολο να σας βοηθήσω στην επιλογή σας. Σίγουρα δεν μιλάμε για κάποια “αρπαχτή”, όπως δεν μιλάμε και για κάτι ριζικά καινούργιο. Το αν αξίζει τα χρήματά που ζητάει, είναι στην τελική, κάτι υποκειμενικό. Δείτε το, παίξτε το λίγο αν έχετε την δυνατότητα κι έπειτα, αποφασίσετε αν αξίζει για εσάς την επένδυση.

Για περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την κριτική του πατώντας εδώ.