The Last of Us: Η Naughty Dog αναγνωρίζει τα τεράστια προβλήματα στο PC με νέες δηλώσεις

Έρχεται προσεχώς νέο patch
03 Απριλίου 2023 19:41
The Last of Us: Η Naughty Dog αναγνωρίζει τα τεράστια προβλήματα στο PC με νέες δηλώσεις

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, η πολυαναμενόμενη μεταφορά του The Last of Us Part I στο PC ήρθε με πολλά προβλήματα, σε βαθμό που «κοκκίνησε» στο Steam με Mostly Negative βαθμολογία από τους παίκτες, γεννώντας μέχρι και memes που διακωμωδούν την όλη κατάσταση.

Μεταξύ άλλων η κοινότητα κάνει παράπονα για crashes, stuttering, πολύ μεγάλα load times, κακό optimization και mouse jitter. Συγχρόνως, το παιχνίδι έχει σοβαρό θέμα με τη δημιουργία των shaders που μπορεί να «εγκλωβίσει» κάποιον μέχρι και ολόκληρες ώρες στο κεντρικό μενού, πριν να μπορέσει να απολαύσει την εμπειρία, ενώ το κερασάκι στην τούρτα είναι τα οπτικά glitches. Τι σημαίνει αυτό; Η PC έκδοση φαίνεται πως έχει κάποιο τεχνικό πρόβλημα που αφορά το rendering των τριχών στους χαρακτήρες και το loading των assets όπως τα textures. Έτσι, αρκετές φορές, τόσο ο Joel όσο και η Ellie εμφανίζονται με ογκώδεις τετραγωνισμένα κομμάτια στα κεφάλια τους ή πτυχές του περιβάλλοντος δεν δείχνουν όπως θα έπρεπε.

Μέχρι στιγμής η Naughty Dog και η Iron Galaxy -που είναι υπεύθυνη για το port- έχουν κυκλοφορήσει ένα μικρό update, ενώ το επόμενο είναι προγραμματισμένο για την Τρίτη. Τώρα, το στούντιο του PlayStation προέβη σε νέες διευκρινίστηκες δηλώσεις για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, αναγνωρίζοντας ξανά πως η εμπειρία δεν είναι αυτή που θα έπρεπε.

Οι νέες δηλώσεις της Naughty Dog:

Παίκτες του The Last of Us Part I στο PC: Γνωρίζουμε ότι κάποιοι από εσάς δεν βιώσατε την ποιότητα της Naughty Dog που περιμένατε. Η ομάδα μας εργάζεται σκληρά για να επιλύσει τα προβλήματα που εμποδίζουν αυτή τη στιγμή ορισμένους από εσάς από το να βιώσουν το παιχνίδι, ώστε να διασφαλίσει ότι θα φτάσει στο επίπεδο ποιότητας που περιμένετε και αξίζετε.

Την Τρίτη αναμένεται να κυκλοφορήσει ένα hotfix για το The Last of Us Part I στο PC που θα αντιμετωπίζει το jittering στην κίνηση της κάμερας που ελέγχεται με το ποντίκι, κάποια crashes και άλλα. Ένα μεγαλύτερο patch με πρόσθετες διορθώσεις θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στην εβδομάδα. Ενθαρρύνουμε επίσης τους παίκτες να διασφαλίσουν ότι χρησιμοποιούν τους πιο πρόσφατους drivers γραφικών της Nvidia, της AMD και της Intel.

Η ομάδα μας και οι αφοσιωμένοι συνεργάτες μας στην Iron Galaxy θα συνεχίσουν να ερευνούν και να αντιμετωπίζουν τα γνωστά προβλήματα για να προσφέρουν την εξαιρετική εμπειρία του The Last of Us Part I που περιμένετε.

Αν θέλετε ένα φρεσκάρισμα, στο review του για το Unboxholics.com για την PS5 έκδοση, ο Γιώργος Πρίτσκας είχε αναφέρει:

Αν δεν έχετε παίξει ποτέ το The Last of Us, τότε είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να παίξετε ένα πανέμορφο και ευλαβικά πιστό remake ενός από τα σημαντικότερα παιχνίδια του 21ου αιώνα. Δεν σας το προτείνω απλά, σας προτρέπω να το πάρετε. Από την άλλη, αν το έχετε παίξει, είναι δύσκολο να σας βοηθήσω στην επιλογή σας. Σίγουρα δεν μιλάμε για κάποια “αρπαχτή”, όπως δεν μιλάμε και για κάτι ριζικά καινούργιο. Το αν αξίζει τα χρήματά που ζητάει, είναι στην τελική, κάτι υποκειμενικό. Δείτε το, παίξτε το λίγο αν έχετε την δυνατότητα κι έπειτα, αποφασίσετε αν αξίζει για εσάς την επένδυση.

Για περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την κριτική του πατώντας εδώ.