ΦΗΜΗ: Τα Uncharted παιχνίδια επιστρέφουν – Η σειρά θα γίνει ‘reboot’

Φουντώνουν για τα καλά οι φήμες
07 Δεκεμβρίου 2022 23:47
ΦΗΜΗ: Τα Uncharted παιχνίδια επιστρέφουν – Η σειρά θα γίνει ‘reboot’

Εδώ και καιρό κυκλοφορούν φήμες πως η λατρεμένη σειρά Uncharted του PlayStation πρόκειται να επιστρέψει με ένα ολοκαίνουργιο κεφάλαιο. Τώρα, όμως, λάδι στη φωτιά έρχεται να ρίξει για τα καλά ένα νέο leak που ισχυρίζεται ότι στα σκαριά βρίσκεται όχι κάποιο πέμπτο κεφάλαιο, αλλά ένα ‘reboot’ που θα λειτουργήσει ως νέο ξεκίνημα για το franchise.

Αναλυτικότερα, ένα δημοσίευμα του Theleak.co έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου, έπειτα από την αναδημοσίευσή του από το Insider Gaming, την ιστοσελίδα του εξαιρετικά έμπιστου ρεπόρτερ Tom Henderson. Σύμφωνα, λοιπόν, με τη νέα διαρροή, το επόμενο Uncharted βρίσκεται υπό ανάπτυξη από μια άγνωστη ομάδα ανάπτυξης, με τη Naughty Dog να έχει αντιθέτως συμβουλευτικό/βοηθητικό ρόλο.

Για την ώρα δεν ξέρουμε αν το reboot θα έχει ως πρωταγωνιστή κάποιο νεότερο Nathan Drake ή αν θα ακολουθήσει κάποια προσέγγιση σαν αυτή του God of War (2018). Ίσως ο κεντρικός χαρακτήρας να είναι και κάποιος εξ ολοκλήρου άγνωστος, με τον Drake να κάνει απλά κάποιο cameo. Σημειώνεται πως η ανάπτυξη είναι ακόμη σε πολύ αρχικό στάδιο, οπότε κατά πάσα πιθανότατα θα περάσει αρκετός καιρός μέχρι να δούμε κάτι ουσιαστικό.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι νωρίτερα μέσα στο έτος είχαν υπάρξει φήμες πως η σειρά πρόκειται να επιστρέψει. Αναλυτικότερα, η Christina-Marie Drake McBrearty είχε ανακοινώσει μέσα από τον λογαριασμό της στο LinkedIn πως ξεκίνησε να εργάζεται ως recruiter στη Naughty Dog, αναλαμβάνοντας να βοηθήσει με την πρόσληψη νέων ταλέντων για το στούντιο. Ειδικότερα, στο σχετικό post της είχε αναφέρει πως ψάχνει για ταλέντα σε κάθε επίπεδο, ενώ δήλωσε πως είναι πραγματικά μοναδικό που έχει το προνόμιο να χτίσει τις μελλοντικές ομάδες που θα εργαστούν «όχι μόνο στα νέα παιχνίδια, αλλά και στην κληρονομία του Uncharted».

Συγχρόνως, τον Οκτώβριο είχε γίνει γνωστό πως το PlayStation ξεκίνησε να προσλαμβάνει για τη σύσταση μιας ολοκαίνουργιας ομάδας ανάπτυξης, η οποία θα συνεργαστεί με τους βετεράνους της Naughty Dog, των Uncharted και The Last of Us, καθώς και με την PSS Visual Arts που βοήθησε στο πρόσφατο remake The Last of Us Part I, πάνω σε μια εμπειρία AAA προδιαγραφών.

Αν λάβουμε υπόψη τη νέα αυτή φήμη, η νέα αυτή ομάδα μοιάζει ολοένα και πιο πιθανό πως θα εργαστεί πάνω στην επιστροφή των Uncharted. Συνολικά, η Sony έχει επενδύσει πολύ στο brand τελευταία, συστήνοντάς το σε ένα νέο κοινό με την κυκλοφορία του remastered πακέτου Uncharted: Legacy of Thieves Collection στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και το PS5, καθώς και με την Uncharted ταινία στις αρχές της χρονιάς.