LG K7 & K8 - Review

Kappa
20 Μαΐου 2016 12:51
LG K7 & K8 - Review

Μετά από το συμπαθητικό K10, η LG ρίχνει στην αγορά δύο ακόμα συσκευές της K σειράς, η οποία θέλει να καθιερωθεί στη μεσαία αλλά και στη budget κατηγορία. Στα χέρια μου, λοιπόν, έφτασαν τα LG K7 και LG K8, δύο Android smartphones τα οποία βρίσκονται κοντά, τόσο τιμολογιακά, όσο και στα τεχνικά χαρακτηριστικά. Σχεδιαστικά και οι δύο συσκευές ακολουθούν την πιο στρογγυλεμένη φύση της K σειράς, με το πλαστικό να είναι το κυρίαρχο στοιχείο. Ωστόσο και οι δύο συσκευές, όπως και στην περίπτωση του K10 είναι εξαιρετικά άνετες στο κράτημα, με ένα μικρό προβάδισμα στο K7, το οποίο έχει μια πιο λαστιχένια φύση. Η LG επιμένει στη φιλοσοφία των φυσικών πλήκτρων στο πίσω μέρος, παρόλο που η ναυαρχίδα της την έχει εγκαταλείψει, ενώ στο ίδιο ακατάλληλο μέρος παραμένει και το ηχείο. Και οι δύο συσκευές χαρακτηρίζονται από οθόνη με διαγώνιο 5 ιντσών, αλλά αυτό είναι και το τελευταίο κοινό σημείο τους.

Το K7 διαθέτει οθόνη με την ανεπαρκή ανάλυση των 480x854 pixels, που στις 5 ίντσες προσφέρουν 196ppi. Η οθόνη, από όπου και να την πιάσεις, δεν είναι καλή. Ούτε στην ευκρίνεια ικανοποιεί, ούτε στα χρώματα, ούτε στη φωτεινότητα. Γενικά μου έκανε εντύπωση που η LG έκανε ένα τόσο μεγάλο βήμα προς τα πίσω. Από την άλλη το Κ8 έχει μία σαφέστατα καλύτερη οθόνη ανάλυσης 720p, με πυκνότητα κοντά στα 294ppi. Και δεν είναι μόνο η ανάλυση η διαφορά τους. Τόσο στα χρώματα και στη φωτεινότητα, όσο και στα λευκά και τα μαύρα, το panel του K8, χωρίς να συγκλονίζει, θεωρώ ότι θα ικανοποιήσει την πλειοψηφία.

Όσον αφορά τον εσωτερικό τους κόσμο, το Κ7 και συγκεκριμένα το 3G μοντέλο που έχουμε στα χέρια μας, έρχεται με chipset από την Mediatek, το οποίο αποτελείται από έναν τετραπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στα 1.3GHz και την Mali-400MP2 ως GPU. Η μνήμη RAM βρίσκεται στο 1GB και ο αποθηκευτικός χώρος στα 8GB, με δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD κάρτας έως και 32GB. Να σημειώσω ότι για το K7 υπάρχει και έκδοση 4G με 1.5GB RAM, με Snapdragon 210 chipset και υποστήριξη LTE δικτύων. Το K8 φοράει επίσης chipset της Mediatek, με επεξεργαστή τεσσάρων πυρήνων χρονισμένο στα 1.3GHz, αυτή τη φορά με τη Mali T720 που έχει σαφέστατα καλύτερες επιδόσεις. Η μνήμη RAM ανέρχεται στο 1.5GB, ενώ υπάρχουν διαθέσιμα 8GB ή 16GB αποθηκευτικού χώρου, ανάλογα με την έκδοση που θα προτιμήσετε και πάλι με δυνατότητα επέκτασης.

Στη μπαταρία, αν και οι δύο συσκευές έχουν την ίδια χωρητικότητα των 2125mAh, το K8 έχει σαφώς καλύτερη διαχείριση και κρατάει αρκετά περισσότερο. Ωστόσο, καμία από τις δύο συσκευές δε θα έλεγα πως εντυπωσιάζει. Παρόλο που έχουμε μεγαλύτερη ανάλυση οθόνης στο Κ8, αποδεικνύεται πως στα της μπαταρίας, τελικά τον πρώτο λόγο τον έχει το λειτουργικό. Το Marshmallow του K8, κάνει πολύ καλύτερη δουλειά από το Lollipop του K7 σε αυτόν τον τομέα. Γενικά και οι δύο συσκευές έχουν απροβλημάτιστη χρήση και φαίνεται ότι η LG έχει βρει για τα καλά τη χρυσή τομή στο skin της, το οποίο αν και πλούσιο σε χαρακτηριστικά, παραμένει ελαφρύ και γρήγορο.

Τέλος, στα των καμερών, στο K7 έχει 5MP, τόσο στη μπροστινή, όσο και στην οπίσθια κάμερα. Η κεντρική κάμερα, με f/2.6, έχει δυνατότητα καταγραφής βίντεο έως και 720p στα 30fps. To Κ8 τώρα, αν και με 8MP στην κεντρική κάμερα και 1080p βίντεο καταγραφή, παραδόξως αποδίδει ελαφρώς χειρότερα ως προς την απόδοση των χρωμάτων και την λεπτομέρεια. Γενικά, και οι δύο κάμερες είναι πολύ τυπικών επιδόσεων και σε καμία περίπτωση οι φωτογραφίες και ειδικά τα βίντεο που απαθανατίζουν, δεν εντυπωσιάζουν.

Τα LG K7 και Κ8 κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά με τιμή που ξεκινάει από τα €120 και €160 αντίστοιχα. Αν θα πρότεινα κάποιο μεταξύ των δύο τηλεφώνων, αυτό θα ήταν σίγουρα το K8, μιας και θεωρώ πως είναι πιο αξιόλογο στην καθημερινή χρήση.