LG Zero

Η περίπτωση που η εξωτερική εμφάνιση, μετράει
04 Φεβρουαρίου 2016 14:32
LG Zero

Η LG δοκιμάζει, πολλές φορές ρισκάρει, αλλά μ’ αυτά και μ’ αυτά, έχει φτάσει σε σημείο να έχει διαθέσιμη μία συσκευή για τα μέτρα και τα γούστα του καθενός. Δεν είναι όλες της οι προσπάθειες πετυχημένες, σε κάποιες έχει κάνει λάθη, αλλά αυτό δεν αναιρεί την δραστήρια φύση Κορεατών. Εδώ και αρκετό καιρό, στο στούντιο των Unboxholics έχει φτάσει το LG Zero, ένα Android smartphone το οποίο δείχνει να θέλει να ξεκινήσει μία νέα εποχή για τις συσκευές της Νοτιοκορεάτικης εταιρίας, μία εποχή πιο στιβαρών, premium αίσθησης και μεταλλικής υπόστασης, συσκευών. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Το Zero έρχεται με ένα set ακουστικών, πολύ ικανοποιητικής ποιότητας, ένα καλώδιο USB για τη μεταφορά δεδομένων και τη φόρτιση, έναν μετασχηματιστή ρεύματος ευρωπαϊκών προδιαγραφών και, φυσικά, ένα manual. Σχεδιαστικά δε μοιάζει με κανένα τηλέφωνο της LG, μιας και ακολουθεί τη δική του γραμμή. Δεν αναφέρομαι μόνο στο πλήρως αλουμινένιο σώμα του, αλλά στο σχέδιό του γενικότερα, μιας και λίγο πολύ, όλες οι υπόλοιπες συσκευές της LG μοιάζουν μεταξύ τους. Το Zero, όπως προανέφερα έχει φοβερά premium αίσθηση στα χέρια. Στιβαρό και ποιοτικό όπως ένα iPhone, όπως μία ναυαρχίδα της HTC. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που έρχεται και σε χρυσαφί χρωματισμό, για να δίνει αυτήν την πιο «ακριβή» πινελιά. Έχει αρκετές καμπύλες και μπόλικα στρογγυλώματα και αυτό κάνει την αίσθηση ακόμη πιο γλυκιά και άνετη. Βέβαια, η matte επίστρωση στο μεταλλικό μέρος, για τα δικά μου ξηρά χέρια, είναι εγκληματική μιας και κόντεψε να μου πέσει από τα χέρια στις 15 μέρες που το είχα στη διάθεσή μου, ουκ ολίγες φορές. Δε φοβόμουν την οθόνη, μιας και προστατεύεται από Gorilla Glass 3, αλλά περισσότερο αγχωνόμουν για γδαρσίματα στο πίσω μέρος. Δεν το λυπόμουν όμως και το άφηνα σχεδόν προκλητικά σε τραχιές επιφάνειες, μέσα σε τσάντα με κλειδιά κλπ. Προς έκπληξή μου, μετά από 15 ημέρες ελαφριάς ταλαιπωρίας, δεν αντιλήφθηκα κάποια φθορά στην επιφάνεια. Εν ολίγοις, ποιοτικά, τα Zero παίρνει άριστα.

Όπως όλα τα τηλέφωνα της εταιρίας, έτσι και αυτό τα βασικά του πλήκτρα τα έχει στο πίσω μέρος, κάτω από την 13MP κάμερα και το LED Flash και δίπλα από το κεντρικό ηχείο. Το ηχείο, μιας και το ανέφερα, δεν με εντυπωσίασε, αφού δεν διαθέτει καν equalizer. Δεν έχει ούτε το μπάσο που θα ήθελα, ούτε την ένταση, αλλά ούτε και την καθαρότητα που ήθελα. Στο κάτω μέρος υπάρχει η microUSB θύρα, ένα μικρόφωνο και η θέση για ακουστικά, στην δεξιά πλευρά βρίσκω τα δύο δίδυμα slots για τις SIM και microSD κάρτες, ενώ πάνω από την οθόνη, δεσπόζει το ακουστικό, οι αισθητήρες του panel και μία selfie κάμερα των 8MP.

Οι διαστάσεις του κάνουν λόγο για 142mm στο ύψος, 71.8mm στο πλάτος και 7.4mm στο πάχος, με το βάρος του, όντας μεταλλική συσκευή, να φτάνει τα 150 γραμμάρια. Η οθόνη του Zero, αν και μόλις 720p ανάλυσης, στις 5 ίντσες που είναι η διαγώνιός της, έχει πολύ ικανοποιητική ευκρίνεια. Ένα έμπειρο ενδεχομένως να βλέπει που και που pixels αλλά είμαι βέβαιος πως το panel της συσκευής θα καλύψει το 99% των χρηστών εκεί έξω. Κάτω από έντονη ηλιοφάνεια αποδίδει αρκετά καλά, έχει υψηλό επίπεδο φωτεινότητας ενώ και η απόκριση της αφής, είναι άψογη. Παράπονα έχω από τα χρώματα. Τα βρήκα αισθητά ξεθωριασμένα και άτονα, ενώ όσον αφορά τις γωνίες θέασης, περίμενα περισσότερα. Επιτρέψτε μου να ενθουσιαστώ λιγάκι παραπάνω με τις καμπυλωτές άκρες της οθόνης, από τις οποίες όταν περνούσαν τα χέρια μου, ένιωθα ελαφρώς πιο ευτυχισμένος. Στον εσωτερικό του κόσμο, κρύβεται ένα Snapdragon 410 chipset της Qualcomm που αποτελείται από έναν Cortex A53 επεξεργαστή τεσσάρων πυρήνων, χρονισμένο στα 1.2GHz και τον Adreno 306 που έχει αναλάβει το ρόλο της GPU. Στη μνήμη RAM έχουμε το «παράξενο» νούμερο του 1.5GB, ενώ στα του αποθηκευτικού χώρου διαθέσιμα υπάρχουν 16GB με δυνατότητα επέκτασης μέσω κάρτας μεγέθους έως και 32GB. Σαφώς υποστηρίζονται όλα τα δημοφιλή 3G και 4G LTE δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Περνάω στην μπαταρία των 2050mAh. Έμεινα αρκετά ικανοποιημένος από την αυτονομία της συσκευής, αφού με μια πλήρη φόρτιση και με ανοιχτά Wi-Fi και data, μου έβγαλε με κανονική χρήση μέχρι και δύο ημέρες. Μάλιστα, κάνει πολύ καλή διαχείριση ενέργειας κατά την αναμονή, όπου κατά τις βραδινές ώρες, η μπαταρίας πέφτει μόλις 1 με 2 ποσοστιαίες μονάδες. Επιπροσθέτως, η φόρτιση από το 10% στο 100% διαρκεί περίπου μία ώρα και ένα τέταρτο, με το φορτιστή των 5V και 1.2A που συνοδεύεται. Στο λειτουργικό τώρα, έρχεται με εγκατεστημένη την 5.1.1 έκδοση του Android. Το UI της LG, παρά τις κρίσεις που πέρασε στο παρελθόν και τα λάθη που έκανε, πλέον είναι ταχύτατο. Δεν παρατήρησα το παραμικρό κόλλημα ή πρόβλημα. Αν και έχει κάποιες προ-εγκατεστημένες εφαρμογές, η LG σου δίνει την επιλογή να μην τις εγκαταστήσεις κατά το αρχικό setup ή αν τις εγκαταστήσεις μπορείς μετέπειτα να τις απεγκαταστήσεις. Αλλά και πάλι το λογισμικό τρέχει ομαλότατα, ειδικότερα αν αναλογιστούμε πως τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι μέτρια.

Τέλος, δυο λόγια και για τις κάμερες. Οι κάμερες θα έλεγα πως είναι απλά ικανοποιητικές και νιώθω ότι η LG έριξε λιγάκι περισσότερο προσοχή των selfie κάμερα, μιας και για τα δεδομένα του συνόλου της συσκευής, τα 8MP είναι πολλά. Τυχαίο; Δε νομίζω, μιας και η συσκευή θα έλεγα πως απευθύνεται περισσότερο στο γυναικείο πληθυσμό. Λίγο η χρυσή έκδοση, λίγο η μεταλλική υπόσταση, λίγο η λεπτεπίλεπτη σιλουέτα του, το κάνουν ιδανικό για ένα κορίτσι ή μια γυναίκα. Το λογισμικό της κάμερας είναι απλό και λιτό, χωρίς πολλά-πολλά. Παρατήρησα, ωστόσο αρκετές φορές ότι αργούσε η κεντρική κάμερα να εστιάσει, ειδικά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Σε καλές συνθήκες φωτισμού, οι φωτογραφίες είναι ικανοποιητικές, ενώ σε χαμηλού φωτισμού οι φωτογραφίες παρουσιάζουν έντονο ψηφιακό θόρυβο.

LG ZERO VIDEO REVIEW

 

Το LG Zero είναι διαθέσιμο στη χώρα μας με τιμή που ξεκινάει από τα €215 και φτάνει έως και τα €269. Ας είμαστε ειλικρινείς. Αν το κοιτάξεις από την πλευρά των τεχνικών χαρακτηριστικών, η τιμή δεν είναι καλή. Θεωρώ όμως ότι το Zero δεν απευθύνεται σε αυτούς που κοιτάνε τα νούμερα και τα benchmarks. Είναι όμορφο, είναι λεπτεπίλεπτο, είναι μεταλλικό, βγαίνει σε χρυσό χρώμα, λειτουργικά δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα και κάνει ομαλά και σχετικά γρήγορα ό,τι απαιτεί ο μέσος κάτοχος. Θέλω να πω ότι είναι εκείνη η περίπτωση που σε κερδίζει η εξωτερική εμφάνιση και όχι ο εσωτερικός κόσμος. Αν με πιάνετε…