LG IPS237 monitor review

LG IPS237 monitor review  

Ποιοτική πρόταση, σε προσιτή τιμή.

LG IPS237 monitor review


Από σήμερα ξεκινάει ένας νέος κύκλος παρουσιάσεων στο GameOver, που αφορούν προϊόντα τεχνολογίας, τα οποία είτε σχετίζονται άμεσα με το gaming, είτε έμμεσα. Στο μέλλον λοιπόν θα βλέπουμε reviews για smartphones, tablets, PC περιφερειακά και διάφορα άλλα gadgets. Στο σημερινό επεισόδιο των Unboxholics, ρίχνουμε μια ματιά στο IPS LED Monitor της LG. Πρόκειται για το IPS237 μοντέλο της εταιρίας, εξοπλισμένο με την τεχνολογία IPS, η οποία προσφέρει σταθερότητα και λιγότερες διακυμάνσεις στη θερμοκρασία των χρωμάτων, διατηρώντας έτσι τη χρωματική απόδοση σε πανομοιότυπο επίπεδο σε σχέση με την αυθεντική εικόνα.

Επιπλέον, το monitor ενσωματώνει τεχνολογίες όπως το Mobile HD Link για απευθείας σύνδεση με κινητό τηλέφωνο, μέσω ενός mini HDMI καλωδίου, το αποκλειστικό λογισμικό της LG, ονόματι True Color Finder, καθώς και τη δυνατότητα εξοικονόμησης ενέργειας.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ελαφρύ monitor (μόλις 2.5kg, ζυγίζει χωρίς τη βάση). Εκτός από ελαφρύ όμως, το μόνιτορ είναι και πολύ κομψό, με πάχος μόλις 15 χιλιοστών. Το πάνελ έχει ματ υφή, για εξάλειψη των ενοχλητικών αντανακλάσεων, ενώ στο πίσω μέρος η συσκευή καλύπτεται από glossy φινίρισμα.

 
 

 

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ελαφρύ monitor (μόλις 2.5kg, ζυγίζει χωρίς τη βάση). Εκτός από ελαφρύ όμως, το μόνιτορ είναι και πολύ κομψό, με πάχος μόλις 15 χιλιοστών.

 

   

 

Όσον αφορά τις εισόδους και τις εξόδους του πίσω μέρους, πέρα φυσικά της εισόδου του ρεύματος, έχουμε στη διάθεσή μας δύο θύρες HDMI (η δεύτερη υποστηρίζει τη τεχνολογία mobile link, που περιγράψαμε προηγουμένως). Επιπροσθέτως, υπάρχει η κλασική D-Sub υποδοχή, καθώς και μία audio έξοδο, για την αναπαραγωγή του ήχου από το HDMI, σε κάποια εξωτερική συσκευή ήχου. 

Εμείς δοκιμάσαμε το gaming monitor της LG και οι εντυπώσεις μας είναι εξαιρετικές. Η ποιότητα της εικόνας και των χρωμάτων βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα, ενώ στην απόδοση του μαύρου, καθώς και στις γρήγορες εναλλαγές της εικόνας στα βιντεοπαιχνίδια και τις ταινίες, η συμπεριφορά του monitor είναι άκρως ικανοποιητική. Στην εμπειρία σημαντικό ρόλο παίζει και η θέση του panel, το οποίο δίνει την εντύπωση πως σχεδόν προεξέχει της όλης κατασκευής. Μοναδικό μας παράπονο από το συγκεκριμένο monitor, είναι η γωνία θέασης, η οποία θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη. 

Το IPS237 gaming monitor της LG κοστίζει €200 και αποτελεί μία πολύ καλή πρόταση, τόσο για τους απαιτητικούς gamers, όσο και για γι' αυτούς που ψάχνουν μία προσιτή αλλά με κορυφαίες επιδόσεις, λύση.

Ροη ειδησεων