Coolermaster Mastercase Maker 5 - Review

Η modular φύση, στα καλύτερά της
30 Αυγούστου 2016 12:53
Coolermaster Mastercase Maker 5 - Review

Η CoolerMaster προσφάτως υιοθέτησε τη modular φιλοσοφία σε ένα μεγάλο μέρος των προϊόντων της. Η υλοποίηση έγινε εντόνως μέσα από τη σειρά MasterCase 5. Στο παρελθόν σας έχω δείξει, είτε εδώ στους Unboxholics, είτε στο δικό μου κανάλι, τόσο την απλή, όσο και την Pro έκδοση του κουτιού. Σειρά έχει το MasterCase Maker 5 της CoolerMaster, το πιο πλήρες και ολοκληρωμένο MasterCase κουτί, τουλάχιστον πριν δούμε την GT έκδοση. Δε θα ξοδέψω το χρόνο σας, μιλώντας αναλυτικά για το κουτί, μιας και στη βάση του έχουμε να κάνουμε με το MasterCase που ξέρετε και έχετε δει πολλές φορές.

Τα MasterCase γενικά τα λατρεύω, μιας και εκτός από τις πολλές ανέσεις και επιλογές που χαρίζουν, είναι ευρύχωρα και κυρίως ποιοτικά. Τα μεταλλικά μέρη, οι όμορφες, επίπεδες γραμμές και μια minimal αύρα στο σχεδιασμό, είναι αυτά που εκτιμώ περισσότερο στα εν λόγω κουτιά της CoolerMaster. Το κουτί έχει διαστάσεις 52, 23 και 54 εκατοστά, στο μήκος, στο πλάτος και στο ύψος αντίστοιχα, με το βάρος του να αγγίζει τα 12 κιλά. Δύναται να φιλοξενήσει ATX, microATX και Mini-ITX motherboards, χαρίζει 7 expansion slots, ενώ υποστηρίζει την εγκατάσταση ψυγείων υδρόψυξης μπροστά, πάνω και πίσω, έως και 280 χιλιοστά.

Από ανεμιστήρες προεγκατεστημένοι βρίσκονται δύο των 140 χιλιοστών στο μπροστινό μέρος και ένας ίδιος στο πάνω μέρος. Το Maker 5 χαρίζει δύο θέσεις των 5.25 ιντσών μπροστά για optical drives ή άλλα περιφερειακά, πέντε θέσεις για σκληρούς δίσκους ή επτά θέσεις για SSDs. Σε όλες του τις εσοχές υπάρχουν αποσπώμενα φίλτρα για ευκολότερο καθαρισμό, ενώ για εσάς που θέλετε σωστό cable management, νομίζω θα σας ικανοποιήσει και με το παραπάνω αφού υπάρχουν αρκετοί χώροι και μονοπάτια για να στείλετε και να κρύψετε τα καλώδια. Σε αυτά που διαφέρει το Maker 5 από τα υπόλοιπα MasterCase είναι μερικά επιπλέον μέρη που ολοκληρώνουν το πακέτο.

Καταρχάς έχουμε την προσθήκη fan control και RBG led control στο μπροστινό πάνελ, όπως επίσης και την USB 3 Type – C θύρα, δίπλα από τα υπόλοιπα USB. Επιπλέον έχουμε ένα μεγάλο προστατευτικό καπάκι που μαγνητίζει στο μπροστά μέρος και αφαιρείται με ευκολία. Το ίδιο συμβαίνει και στο πάνω μέρος, όπου μαγνήτης ασφαλίζει το κάλυμμα στις γρίλιες. Αυτά τα δύο επιπλέον εξαρτήματα, βοηθούν εξαιρετικά πολύ στον θόρυβο, αφού τον απομονώνουν ακόμη περισσότερο, εντός του κουτιού.

Μία ακόμη όμορφη προσθήκη στο Maker 5 είναι η RGB Led ταινία, με μαγνήτη που μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε σημείο του κουτιού, με τεράστια ευκολία. Τέλος, κάτι που βρήκα πολύ πρακτικό είναι το μεταλλικό κουτάκι που υπάρχει μέσα στο Maker 5, ώστε να οργανώνετε τις βίδες και τα ανταλλακτικά. Το έξυπνο σε όλο αυτό είναι ότι αυτό το κουτί, κάτω από τον λαστιχένιο πάτο του, έχει μαγνήτη, ώστε να μπορεί να μείνει εντός του κουτιού. Σκεφτείτε λιγάκι πόσο χρήσιμο είναι κάτι τέτοιο, μιας και το αποθηκεύεις σε μία από τις 5.25 θύρες και δεν πρόκειται ποτέ να χάσεις αυτά που χρειάζεσαι στο μέλλον για το κουτί σου. Πάνω κάτω, αυτές είναι οι διαφορές του Maker 5 με τα υπόλοιπα MasterCase.

Η CoolerMaster όμως μας έστειλε μερικά από τα καλούδια που μπορείτε να τοποθετήσετε στο δικό σας MasterCase. Πρώτο και καλύτερο το Tempered Glass πλαϊνό μέρος, το οποίο δίνει μία φανταστική οπτική του εσωτερικού. Τοποθετείται πανεύκολα και ασφαλίζει με κλειδαριά στο πάνω μέρος. Επίσης, τα Silencio FP είναι τα νέα fans της CoolerMaster. Έχουν κόκκινο LED φωτισμό, σαφέστατα πιο aggressive εμφάνιση με λάστιχα στις τέσσερις άκρες για την εξάλειψη των κραδασμών, ενώ φημίζονται για τον χαμηλού επιπέδου θόρυβό τους.

Όλα τα αποσπώμενα μέρη και τα καλούδια που είδατε σήμερα, είναι συμβατά με όλα τα MasterCase και πωλούνται μεμονωμένα στο κατάστημα της CoolerMaster. Μάλιστα, για τη χώρα μας, τα μεταφορικά είναι δωρεάν. Το Maker 5 θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα σε λίγο καιρό, με τιμή κοντά στα €229. Αν η τιμή σας φαίνεται υψηλή, ρίξτε μια ματιά στην Pro ή και στην απλή έκδοση του MasterCase.