NZXT Noctis 450

Επέστρεψε από το μέλλον...
25 Ιανουαρίου 2016 08:26
NZXT Noctis 450

Η NZXT είναι μία από τις ανερχόμενες εταιρίες οι οποίες τον τελευταίο καιρό προσπαθούν να αποκτήσουν κομμάτι της πίτας της αγοράς του PC hardware. Η αμερικανική εταιρία από το Los Angeles, κάνει τα πρώτα της βήματα και στη χώρα μας και οι Unboxholics, πρώτοι, έχουν να σας δείξουν πράγματα από αυτήν. Το πρώτο αντικείμενο που έφτασε στο στούντιό μας είναι το Noctis 450, ένα Mid Tower κουτί το οποίο έρχεται με έναν ιδιαίτερο σχεδιασμό και εντελώς φουτουριστικό στήσιμο. Για να ξεμπερδεύω με το unboxing, το case είναι πακεταρισμένο μέσα σε αφρολέξ, περιβάλλεται από σακούλα, ενώ κάπου στο εσωτερικό του δίνεται ένα κουτί με manual και όλων των ειδών τα χρήσιμα ανταλλακτικά, βίδες, tire-ups για το cable management κλπ.

Όπως προανέφερα, το Noctis 450 σχεδιαστικά ακολουθεί φουτουριστική γραμμή, με minimal πινελιές, χωρίς όμως να το παρακάνει και από τις δύο πλευρές. Λίγο οι γωνίες, λίγο τα υπερυψωμένα σημεία εξέχουν της βασικής επιφάνειας και λίγο αυτό το κατάμαυρο matte, συνθέτουν έναν εξαιρετικά όμορφο συνονθύλευμα. Το μεγαλύτερο μέρος αποτελείται από μεταλλικές επιφάνειες, ενώ όπου υπάρχει πλαστικό, είναι καλής ποιότητας. Γενικά, είναι ένα πολύ στιβαρό κουτί, χωρίς τριξίματα που δίνει ξεκάθαρα ακριβή, premium αίσθηση στο άγγιγμα αλλά και στην όψη. Στις διαστάσεις του καταλαμβάνει 220mm στο φάρδος, 567mm στο ύψος και 544mm στο πλάτος. Το βάρος του αγγίζει τα 9.5kg και αυτό ελέω της μεταλλικής φύσης του.

Μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι στο μπροστά μέρος δεν υπάρχει ούτε μία θέση για οπτικό δίσκο. Το καπάκι αφαιρείται, με λίγη προσπάθεια παραπάνω από το κανονικό η αλήθεια είναι και πίσω του κρύβει ένα φίλτρο το οποίο ασφαλίζει πάνω στο κουτί με μαγνήτη, κάτι που το βρήκα πολύ πρακτικό. Πίσω από το φίλτρο δεσπόζουν τρεις FN V2 ανεμιστήρες των 120mm και των 1000RPM, οι οποίοι μπορούν να δώσουν τη θέση τους σε δύο ανεμιστήρες των 140mm σε περίπτωση που o χρήστης επιθυμεί. Στο πάνω μέρος υπάρχει το Power Button το περίγραμμα του οποίου φωτίζεται από ένα κόκκινο LED -το Reset Button λάμπει δια της απουσίας του- ενώ κοντά στο ένα και μοναδικό πλήκτρο υπάρχουν θέσεις για τα ακουστικά και το μικρόφωνο, δύο USB 3.0 και δύο USB 2.0 θύρες. Ολόκληρο το πάνω καπάκι αφαιρείται και κάτω του μπορεί να στεγάσει ανεμιστήρες ή συστήματα υδρόψυξης έως και 280mm. Ωστόσο εδώ χωράνε έως και τρεις ανεμιστήρες των 120mm.

Πίσω τώρα, ως exhaust δίνεται ένας FN V2 ανεμιστήρας των 140mm και 1200RPM, 7 slots για την motherboard, δύο θέσεις με grommets για την είσοδο σωλήνα υδρόψυξης και, φυσικά, θέση για το τροφοδοτικό, το οποίο ασφαλίζει πάνω σε μεταλλικό πλαίσιο για εύκολη τοποθέτηση. Στο κάτω μέρος τώρα, υπάρχει ένα ακόμη αφαιρούμενο φίλτρο για τον ανεμιστήρα του τροφοδοτικού, υψηλά ποδαρικά με λάστιχα και δύο μεγάλες λωρίδες LED κόκκινης απόχρωσης. Για τα του φωτισμού σε λιγάκι. Στα πλαϊνά, από την πλευρά των καλωδίων έχουμε ένα κανονικό κλειστό καπάκι, το οποίο οφείλω να ομολογήσω πως δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για καλό cable management, μιας και πίσω του δίνονται μπόλικα έτοιμα panels για την σύνδεση όλων των ανεμιστήρων. Το απέναντι καπάκι έρχεται με ένα άνοιγμα που καλύπτεται από διαφανές πλεξιγκλάς που επιτρέπει τη θέαση μεγάλου μέρους του εσωτερικού. Το παράπονό μου είναι πως το, ας το πούμε γυάλινο σημείο, είναι πολύ επιρρεπές σε γρατζουνιές και γδαρσίματα, οπότε συνιστώ την προσοχή σας.

Πριν περάσω στο εσωτερικό, ιδιαίτερη μνεία πρέπει γίνει στο γεγονός ότι όλα τα αφαιρούμενα μέρη ασφαλίζουν με χειρόβιδες ασφαλείας, οι οποίες είναι αδύνατον να χαθούν και σε απαλλάσσουν από μικρούς εφιάλτες. Το Noctis 450 στο εσωτερικό του μπορεί να φιλοξενήσει μητρικές πλακέτες τύπου mini-ITX, microATX και ATX. Εδώ χωράνε κάρτες γραφικών μήκους έως και 294mm και ψήκτρες για τον επεξεργαστή έως και 180mm στο ύψος. Σε ένα ασυνήθιστο σημείο βρίσκω τρία μεγάλα κενά με grommets για την εύκολη διαφυγή των καλωδίων, ενώ δε σας κρύβω πως το γεγονός ότι το τροφοδοτικό καλύπτεται από μεταλλικό θάλαμο, ο οποίος στο εξωτερικό του ομορφαίνει από ένα φωτιζόμενο logo της NZXT, αφενός είναι χρήσιμο και αισθητικά όμορφο, αφετέρου είναι και έξυπνο μιας και με ευκολία η NZXT κρύβει τροφοδοτικά ανταγωνιστών.

Τώρα, όσον αφορά τα αποθηκευτικά μέσα. Μπροστά υπάρχουν 5 αφαιρούμενα συρτάρια τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν ισάριθμους δίσκους 3.5 και 2.5 ιντσών, ενώ δίνονται δύο επιπλέον θέσεις για SSDs στο πάνω μέρος του θαλάμου που σας έδειξα προηγουμένως και μία θέση…απελπισίας θα την χαρακτήριζα εγώ για σκληρό δίσκο στον πάτο του κουτιού.

VIDEO REVIEW

 

Για το τέλος άφησα το φωτισμό, ο οποίος έρχεται ως «κερασάκι» στην τούρτα. Ένα πλήκτρο στο πίσω μέρος του κουτιού μπορεί να ενεργοποιήσει, να αλλάξει την ένταση αλλά και να απενεργοποιήσει, τόσο τις LED ταινίες στο κάτω μέρος, όσο και το λογότυπο της NZXT στο εσωτερικό. Επιπροσθέτως, ενεργοποιεί και δύο LED λυχνίες, λευκού φωτισμού, στο πίσω I/O της motherboard για να μπορείτε να συνδέετε τα καλώδια USB με…την πρώτη προσπάθεια.

Το Noctis 450 της NZXT κυκλοφορεί στα ελληνικά καταστήματα με προτεινόμενη τιμή λιανικής τα €164.90. Γενικά το κουτί το λάτρεψα, κυρίως ως προς αισθητικό κομμάτι αλλά και από πλευράς ποιότητας και κατασκευής. Έχει ελλείψεις στο λειτουργικό κομμάτι, όπως η απουσία του Reset Button ή η πλήρης έλλειψη θέσης για οπτικό μέσο, αλλά σε γενικές γραμμές είναι ένα πολύ αξιόλογο PC case και κυρίως κάτι που θα ντύσει με πολύ εντυπωσιακό τρόπο το setup σας. Μείνετε συντονισμένοι, έχουμε πολλά να σας δείξουμε από την εταιρία.