HyperX CLOUD Revolver S - Τα πρωτοκλασάτα ακουστικά της εταιρίας

Συνεχίζει δυναμικά στο gaming
31 Μαρτίου 2017 11:43
HyperX CLOUD Revolver S - Τα πρωτοκλασάτα ακουστικά της εταιρίας

Η Hyper X συνεχίζει τη δυναμική της έφοδο στον κόσμο των gaming περιφερειακών και αυτή τη φορά φέρνει νέο προϊόν, σε κατηγορία την οποία ξέρει πολύ καλά. Τα πιο πρόσφατα ακουστικά της σειράς Cloud, γνώρισαν τεράστια επιτυχία και όχι τυχαία, μιας και άξιζαν και με το παραπάνω όλον αυτόν τον ντόρο. Καιρός να δούμε το επόμενο βήμα της, τη σειρά Cloud Revolver. Στο στούντιο των Unboxholics λοιπόν έφτασαν τα ολοκαίνουργια CLOUD Revolver S, το φρέσκο 7.1 Virtual Surround headset της Hyper X το οποίο αποτελεί και τη ναυαρχίδα της στον τομέα του ήχου.

Από τη συσκευασία και μόνο, εύκολα καταλαβαίνει κάποιος ότι αυτό το headset είναι ακριβό, οπότε αν δεν έχετε €169 να διαθέσετε για ένα gaming headset, καλύτερα να στραφείτε σε κάτι άλλο. Όλα εδώ μέσα, λοιπόν, είναι premium και τακτοποιημένα όπως προστάζει άλλωστε και η τιμή.Τα CLOUD Revolver S επαναστατούν ελαφρώς ως προς το σχεδιασμό, μιας και ακολουθούν διαφορετική σχεδιαστική φιλοσοφία από τα προηγούμενα ακουστικά της HyperX.

Πλέον έχουμε μεταλλική, στιβαρή στέκα στον εξωτερικό σκελετό, ενώ το headband που έρχεται σε επαφή με το κεφάλι του χρήστη, ρυθμίζεται αυτόματα στο σωστό ύψος με τη βοήθεια ντίζας. Αυτή, είναι και κατά την άποψή μου η πιο βολική μέθοδος στα ακουστικά κεφαλής. Τουλάχιστον εμένα με βολεύει απίστευτα. Αυτό που δε με ενθουσίασε είναι το μέγεθος του headband. Είναι δηλαδή λιγάκι στενό με αποτέλεσμα να το νιώθω στο κεφάλι μου μετά από λίγη ώρα χρήσης. Κάτι πιο πλατύ, στο ύφος των απλών Cloud θα το προτιμούσα σίγουρα πολύ περισσότερο.

Στα υπόλοιπα, η gaming νοοτροπία έχει επηρεάσει και το εξωτερικό μέρος των ηχείων, τα οποία έρχονται με ένα βαθούλωμα και ένα αρκετά busy λευκό σχέδιο εντός του. Kudos στο ότι η εταιρία επιμένει στην οβάλ προοπτική των ηχείων, ακολουθώντας έτσι τη φύση των αυτιών των ανθρώπου. Εκεί, υπάρχουν τα μαξιλαράκια μνήμης για τα οποία η εταιρία αισθάνεται περήφανη και καλά κάνει γιατί είναι πράγματι πολύ άνετα και διακριτικά κατά το άγγιγμα, κρατούν όμως την απομόνωση του περιβάλλοντα ήχου σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα. Για την ιστορία, τα μαξιλαράκι μπορούν να αφαιρεθούν και να καθαριστούν ξεχωριστά.Από gaming headset δε θα μπορούσε να λείπει το μικρόφωνο. Εδώ έχουμε ένα αποσπώμενο noise cancellation μικρόφωνο, το οποίο έχει εξαιρετικές επιδόσεις και έχει κερδίσει την επίσημη υποστήριξη και αγάπη μεγάλων VOIP οίκων, όπως το Skype, το Ventrillo, το TeamSpeak, το Discord κλπ.

Τα ακουστικά μπορούν να λειτουργήσουν, τόσο ως USB ακουστικά, όσο και σε συσκευές με θύρα audio jack, επιλογές που προσωπικά εκτιμώ να έχω σε ένα ακριβό προϊόν. Από τα ακουστικά φεύγει ένα καλώδιο audio jack 3.5mm το οποίο μάλιστα είναι κοντό. Με αυτό μπορείτε να τα συνδέσετε σε smartphones, σε laptops, στο DualShock 4 κλπ. Από εκεί και πέρα δίνονται δύο επιλογές, ως προς τη σύνδεση στο PC ή το Mac. Είτε χρησιμοποιείται την προέκταση που καταλήγει σε διπλό audio jack για τη χρήση του μικροφώνου στον υπολογιστή, είτε συνδέεται το headset στην κάρτα ήχου που καταλήγει σε USB. Πάνω στην κάρτα ήχου, υπάρχει και το controller του ήχου, με το οποίο ρυθμίζετε την ένταση των ακουστικών, μπορείτε να αλλάξετε την ποσότητα του μπάσου, το αν θέλετε να ακούτε stereo ή virtual surround, να κάνετε mute ή να αυξομειώσετε την ένταση του μικροφώνου.

Τα CLOUD Revolver S ενσωματώνουν δυναμικούς drivers με μαγνήτες νεοδυμίου 50mm. Η απόκριση συχνότητας φτάνει μέχρι τα 28.000Hz, η αντίσταση είναι 30Ω ενώ έχουν ευαισθησία 100.5 dB. Η ακουστική μου εμπειρία με τα Revolver S έχει δύο όψεις. Τα ακουστικά όταν συνδέονται μέσω audio jack, ακούγονται υπέροχα. Ο ήχος είναι δυνατός, κρυστάλλινος και γεμάτος, τόσο στις χαμηλές, όσο και στις μεσαίες ή τις υψηλές συχνότητες. Όταν όμως τα δοκίμασα μέσω USB, παρόλο που η ποιότητα συνεχίζει να είναι σε υψηλά επίπεδα, η ένταση και η δυναμική τους μειώνεται κατακόρυφα. Όχι ότι το volume δεν ικανοποιεί, τουλάχιστον εμένα που γενικά δεν ακούω ή παίζω σε πολύ υψηλές εντάσεις, αλλά μέσω USB τα ακουστικά χάνουν την εκρηκτική τους απόδοση.

Αυτό που πρέπει όμως να σημειώσω είναι πως η αίσθηση του εικονικού surround σε παιχνίδια, ήταν ίσως η καλύτερη που έχω βιώσει σε virtual surround ακουστικά. Η plug n’ play φιλοσοφία υφίσταται και εδώ, μιας και για τη χρήση τους στο PC μέσω USB δεν απαιτούνται κάποιοι drivers ή κάποιο software, αφού όλα τα αναλαμβάνει η κάρτα ήχου της συσκευασίας. Οπότε, για εμένα αυτά τα ακουστικά θα χρησιμοποιούνται κυρίως μέσω του audio jack, το οποίο επαναλαμβάνω, με εξέπληξε. Η τιμή τους είναι αρκετά τσιμπημένη, πράγμα που τα κάνει απαγορευτικά, τουλάχιστον για την ελληνική τσέπη του 2017.

Tags: