Euphoria: Οι 10 καλύτερες μουσικές στιγμές του μέχρι τώρα

Μια ωδή στο υπέροχο soundtrack της σειράς του HBO
17 Μαρτίου 2022 12:36
Euphoria: Οι 10 καλύτερες μουσικές στιγμές του μέχρι τώρα

Ένα από τα συστατικά που έκαναν επιτυχία το Euphoria πέρα από τις ερμηνείες, τη σκηνοθεσία και τη φωτογραφία είναι η μουσική του. Έπρεπε κάποια στιγμή να γίνει μια ωδή στη μουσική του και το μοντάζ που το δένει για να δημιουργήσει αξιομνημόνευτες σκηνές σε κάθε του επεισόδιο.

Και μπορεί ο Labrinth να έγινε ευρέως γνωστός μέσα από το original soundtrack και τα τραγούδια που έγραψε για τη σειρά του Sam Levinson, όπως το “Mount Everest” ή το “All for Us”, αλλά εκείνο το μαγικό συστατικό που εξυψώνει τις στιγμές των χαρακτήρων του Euphoria όσο μικρές ή μεγάλες κι αν είναι, οφείλονται στις μουσικές επιλογές του.

Το αξιοθαύμαστο με αυτές είναι πως κατάφερε να παντρέψει την κλασική αμερικάνικη 50’s-60s μουσική με τα γούστα και τη μουσική που ακούνε οι γενιές του τώρα. Δύσκολα θα βρεις σειρά που μπλέκει το “Stand By Me” του BB King ή το κλασικό "Fly Me to The Moon” με την Billie Eilish και τον 2Pac ή την Kylie Minogue.

Πάμε να δούμε τις 10 κορυφαίες στιγμές από την 1η και την 2η σεζόν του Euphoria, όπως τις ξεχωρίσαμε.


“Fly Me to the Moon” — Bobby Womack | S01E02

 

Σε μια από τις πρώτες ευάλωτες στιγμές της Rue που μαθαίνουμε περισσότερα για το παρελθόν της. Ξεκινά να μιλάει μπροστά στο πλήθος, θυμάται το πρώτο της overdose με τρεμάμενη φωνή και αυτόματα γίνεται το soundtrack αυτή της μνήμης της.

“You Should See Me in a Crown” — Billie Eilish |S01E05

Στη στιγμή που η Kat της Barbie Ferreira ανακαλύπτει περισσότερα για τον εαυτό της και νιώθει να ενδυναμώνεται ως γυναίκα. Εκεί όπου την αυτοπεποίθησή της και τα συναισθήματα που νιώθει αποτυπώνονται στο κομμάτι της Billie Eilish με το ανάλογο μοντάζ φυσικά.

All for Us – Labrinth, Zendaya | S01E08

Η απόλυτη μουσική στιγμή της 1ης σεζόν που εξύψωσε το φινάλε του Euphoria και αυτόματα έγινε ο ύμνος και το “main theme” που καταλαβαίνει κανείς ότι βλέπει Euphoria, μόνο από τις πρώτες νότες. Είναι περιττό να πούμε πόσο εξαιρετική ήταν η χορογραφία και οι αλληγορικές εικόνες της.

Hit ‘Em Up – Tupac Shakur | S02E01

Το “diss” κομμάτι του 2Pac που άφησε ιστορία ντύνει μια από τις κωμικές σκηνές του πρώτου επεισοδίου της 2ης σεζόν. Στο σημείο που η Rue της Zendaya την έχει «ακούσει» για τα καλά και ο Fez της λέει να «τσιλάρει» γιατί πρέπει να τακτοποιήσουν μια σοβαρή δουλειά. Η Rue όμως το βιολί της.

Call Me Irresponsible – Bobby Darin | S02E03

Σε μια στιγμή που Rue δεν νοιάζεται για κανέναν και για τίποτα και βρίσκεται κοντά στην απόλυτη κατάρρευση από τα ναρκωτικά που παίρνει συνεχώς. Με μια μιούζικαλ δόση η Zendaya χωρεύει ξέγνοιαστα στο κομμάτι του Bobby Darin μέχρι που την τσακώνει η αδερφή της Gia (Storm Reid).

Yeh I Fuckin’ Did It – Labrinth S02E05 

Μια από τις καλύτερες και πιο εντυπωσιακές σκηνές της 2ης σεζόν σε σκηνοθεσία και μοντάζ είναι αυτή που η Rue προσπαθεί να ξεφύγει από τους αστυνομικούς. Ένα ξέφρενο κυνηγητό που οι synth ήχοι του Labrinth έντυσαν φανταστικά.

Sinead O’Connor – Drink Before the War | S02E04 

Το επεισόδιο που ο Cal Jacobs του Eric Dane έδωσε ρέστα και έκανε ένα come out στους δικούς του και τους θεατές του Euphoria. Ήταν η σκηνή που το στοιχειωτικό κομμάτι της O’Connor έντυσε το μέχρι πρότινος θολό παρελθόν του Cal που πάλευε με νύχια και με δόντια να ξεχάσει.

Stand By Me – B.B. King | S02E06

Το κομμάτι "Stand By Me" έντυσε μουσικά τη σκηνή που το "Flexi” επισημοποιήθηκε. Το άραγμα της Lexi (Maude Apatow) και του Fez (Angus Cloud) όπου συζητούν στον καναπέ σαν δύο άτομα φτιαγμένα ο ένας για τον άλλον είναι μακράν στις πιο γλυκιές στιγμές όλου του Euphoria. Και είχε και αναφορά στην ομώνυμη ταινία φυσικά.

Holding Out For A Hero – Bonnie Tyler | S02E07

Τι να πει κανείς για αυτό το σοκαριστικό και αποκαλυπτικό για τους πάντες μιούζικαλ που ήταν το αφηγηματικό μέσο του διμερούς φινάλε; Η εικόνα μιλάει από μόνη της και φυσικά η ευρηματικότητα της Lexi να πει την αλήθεια μέσα από την τέχνη της.

Can't Get you Out of My Head – Kylie Minogue | S02E08

Τo κομμάτι της Kylie Minogue παίζει στην στιγμή της αλήθειας μεταξύ πατέρα και γιου, Cal και Nate Jacobs. Λίγο μετά το τετ-α-τετ τους και εντελώς σημαδιακά ο Nate φαίνεται να μη μπορεί να βγάλει ποτέ τον πατέρα του από το μυαλό του, ύστερα από όλα όσα του προκάλεσε.

Είναι μέσα η δική σας αγαπημένη μουσική στιγμή ή έχετε κάποιες άλλες; Γράψτε στα σχόλια.