13 συμβουλές επιβίωσης στο Elden Ring!

Βάλτε ένα τέλος στο χάος των πρώτων ωρών και χαρίστε λίγη ψυχική ηρεμία στον εαυτό σας...
27 Φεβρουαρίου 2022 19:54
13 συμβουλές επιβίωσης στο Elden Ring!

Μετά τον πάταγο για το Elden Ring και όλα αυτά τα διθυραμβικά που ακούγονται και γράφονται για το παιχνίδι, είμαι σίγουρος πως πάνω του στράφηκαν βλέμματα που δεν είχαν ξαναστραφεί στο παρελθόν. Μια βόλτα στο σχολιασμό οποιουδήποτε άρθρου, βίντεο ή ανάρτησης σε social media, θα σας πείσει πως ο “νέος κόσμος” που ασχολείται ή θα ασχοληθεί με παιχνίδι της FromSoftware είναι πολύς. Βέβαια, ο τίτλος είναι τόσο ιδιαίτερος και παράξενα δημιουργημένος που δύναται να βάλει σε σύγχυση ακόμη και τους  “souls” βετεράνους.

Ένα από τα “προβλήματα” του Elden Ring είναι ότι -ειδικά τις πρώτες ώρες- δυσκολεύεται να περιγράψει τον εαυτό του και αφήνει τους παίκτες μέσα σε αυτό το “open world souls λούνα παρκ” χωρίς ιδιαίτερη καθοδήγηση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλοί gamers να νιώθουν αβοήθητοι, ότι βαδίζουν προς το χάος και ότι δεν κάνουν κάποιο σοβαρό progress ακόμη κι αν παίξουν ώρες.

Έτσι, πριν σας μεταφέρω τις αναλυτικές μου εντυπώσεις για το νέο πόνημα της FromSoftware, αποφάσισα να γράψω μερικές απλές, χρήσιμες συμβουλές που θα βοηθήσουν όσους νιώθουν “χάος” τις πρώτες ώρες επαφής τους με το Elden Ring. Παρακάτω θα βρείτε 13 tips που ίσως βάλουν έναν “μπούσουλα” σε όλη αυτήν την έντονη εμπειρία που βιώνετε.

1. Το να πεθαίνεις συχνά είναι μέρος του παιχνιδιού. Μη βλέπετε το “YOU DIED” σαν αποτυχία. Μάθετε από τα λάθη σας ή στην τελική, αλλάξτε στόχο. Αν βρείτε κάποιο boss ή γενικά έναν σκληρό και αδίστακτο εχθρό, φύγετε και μην σπαταλάτε την ώρα σας. Πιθανόν να πρέπει να δυναμώσετε τον χαρακτήρα και τα όπλα σας.

2. Μόλις αποκτήσετε το αντικείμενο που μπορείτε να καλέσετε τον Torrent (το άλογο του Elden Ring), ξεκινήστε να κάνετε βόλτες στις πεδιάδες και στα λαγκάδια. Μαζέψτε Smithing Stones τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα ως drops από εδώ και από εκεί, συλλέξτε Golden Runes (υπάρχουν άφθονα κυρίως σε μικρά νεκροταφεία) και εξοντώστε όσους περισσότερο αδύναμους εχθρούς μπορείτε. Αυτές οι 30-40 ψυχές (runes) που μεμονωμένα φαίνονται λίγες σιγά-σιγά θα γίνουν ένα νέο level στο/στη χαρακτήρα σας.

3. Όταν είστε σε δύσκολο boss, ψάξτε καλά την τριγύρω περιοχή. Συνήθως υπάρχει ένα NPC που αν του μιλήσετε θα έρθει να σας βοηθήσει στη μάχη (θα υπάρχει το χρυσό sign του έξω από το κίτρινο fog gate του boss). Τις περισσότερες φορές αυτοί οι companions είναι ικανότατοι μαχητές, με δυνατά χτυπήματα, αλλά κατά την άποψή μου βοηθούν στο να αποσπούν την προσοχή του boss, με αποτέλεσμα να σας δίνεται σε εσάς την ευκαιρία να κάνετε τις επιθέσεις σας. Δώστε βάση στις δυνατές σας επιθέσεις και κυρίως στα δυνατά charged attacks των όπλων σας.

4. Την κατεύθυνση που πρέπει να πάρετε σάς τη δείχνει η ακτίνα του Site of Grace (bonfire για τους παλιούς). Αν, όμως, κατά τη διαδρομή προκύψει κάποιο δύσκολο boss που σας…βγάζει τη ψυχή, φύγετε, μαζέψτε runes, ανεβάστε level στο/στη χαρακτήρα σας, ψάξτε για NPCs που θα βοηθήσουν και προσπαθήστε ξανά. Μην τρώτε wipes χωρίς λόγο. Μην τρώτε ανελέητο χρόνο σε boss ξανά και ξανά. Για να κολλήσατε έτσι σημαίνει ότι δεν είστε αρκετά έτοιμοι για να πολεμήσετε.

5. Αν επιτίθεστε σε ένα boss και σε κάθε χτύπημα δε βλέπετε έστω και λίγο κίτρινο όταν μειώνεται το life του στο health bar, τότε σημαίνει ότι είστε αδύναμος, ότι παλεύετε άδικα και ότι το συγκεκριμένο boss πιθανότατα θα σας κάνει να χάσετε τη ψυχραιμία σας. Δυναμώστε το όπλο σας, δοκιμάστε άλλο όπλο ή επιστρατεύστε περισσότερες μαγείες.

6. Κάθε όπλο έχει μία “αγάπη” προς ένα stat σας (Dexterity, Strength κλπ). Να ανεβάζετε μόνο ένα από αυτά και όχι “λίγο απ’όλα”. Εστιάστε προς μία κατεύθυνση στο build σας και μην ανεβάζετε level-up σε όλα τα stat.

7. Κάνετε μεγάλες βόλτες με το άλογο. Η εξερεύνηση θα σας ανταμείψει. Κάποια χρυσά μικρά δέντρα που φωτίζουν (συνήθως κοντά σε κεντρικά Sites of Grace) έχουν Golden Seeds με τα οποία αυξάνετε τα διαθέσιμα flasks. Πολύ γρήγορα στο παιχνίδι μπορείτε να έχετε και 6 και 7 flasks.

8. Φανερώστε (ή ξεκλειδώστε αν θέλετε) το χάρτη. Κάντε βόλτες δηλαδή με το άλογο και όταν βλέπετε οβελίσκους σταματηστε και συλλέξτε το κομμάτι του χάρτη που αντιστοιχεί στην τρέχουσα περιοχή. Οι οβελίσκοι στο χάρτη φαίνονται όπως στην φωτογραφία παρακάτω. Ξεκλειδώστε όσο πιο πολλά Site of Grace μπορείτε για να μπορείτε να κάνετε εύκολα fast travel.

9. Μην τα χάνετε! Μη δοκιμάζετε την τύχη σας σε πολύ μακρινές περιοχές, γιατί δεν είναι για εσας στην αρχή. Οι κοντινές περιοχές από το σημείο που ξεκινήσατε το παιχνίδι είναι αυτές που πρέπει να εστιάσετε και να δυναμώσετε.

10. Στα bosses το μεγάλο κόλπο είναι το εξής: ΕΝΑ ΧΤΥΠΗΜΑ ΚΑΙ ROLL. Μην είστε αχόρταγοι. Κάντε υπομονή. Μάθετε τις επιθέσεις του boss και χτυπήστε όταν τελειώσει το χορευτικό των attacks του. Όχι πολλά χτυπήματα μαζί, μιας και η απληστία σας θα τιμωρηθεί αργά ή γρήγορα.

11. Στην Church of Elleh μπορείτε να κάνετε upgrade το όπλο σας με τα Smithing Stones που προανέφερα. Μετά από αυτό μπορείτε να κάνετε upgrade και στο Round Table, στο οποίο μπορείτε να πηγαίνετε όποτε θέλετε πατώντας στον κύκλο, στο κάτω αριστερά σημείο του χάρτη.

12. Αν νιώθετε ότι χάνετε διαρκώς, δεν την παλεύετε και κάνετε το ένα λάθος μετά το άλλο, παρατήστε το παιχνίδι για λίγο. Παίξτε κάτι άλλο, κάντε ένα διάλειμμα. Τα παιχνίδια αυτά χρειάζονται καθαρό μυαλό και όχι σύγχυση. Η έλλειψη ψυχραιμίας θα φέρει περισσότερα λάθη και τα λάθη με τη σειρά τους θα σας εμφανίσουν πολλά “YOU DIED” στις οθόνες σας.

13. Επειδή σε αυτά τα παιχνίδια και δει στο Elden Ring απαιτούνται γρήγορα αντανακλαστικά, φροντίστε να έχετε οπωσδήποτε το Game Mode ενεργοποιημένο στην τηλεόραση ή την οθόνη σας. Αυτά τα ελάχιστα κλάσματα του δευτερολέπτου θα βελτιώσουν αισθητά τις αντιδράσεις σας.

Αυτές οι μικρές, αλλά χρήσιμες συμβουλές, ενδεχομένως να σας βοηθήσουν στο να μαζέψετε τα κομμάτια σας από τον εφιάλτη του Elden Ring. Ο τίτλος, σε κάθε περίπτωση, έχει υψηλή πρόκληση και απαιτεί αφοσίωση, ψυχραιμία και συγκέντρωση. Αν έχετε και εσείς χρήσιμες συμβουλές για Tarnished του κόσμου εκεί έξω, μπορείτε ελεύθερα να τις γράψετε στα σχόλια!

Καλή τύχη!

Tags: