Fallout: Πώς συνδέεται η ιστορία της σειράς με τα παιχνίδια;

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
14 Απριλίου 2024 16:51
Fallout: Πώς συνδέεται η ιστορία της σειράς με τα παιχνίδια;

Μια απορία που έχει δημιουργήσει η τηλεοπτική σειρά Fallout του Amazon Prime Video τόσο σε όσους γνωρίζουν για πρώτη φορά το franchise μέσα από αυτή, όσο και για τους fans των παιχνιδιών, είναι το πώς συνδέεται με το ευρύτερο σύμπαν. Για παράδειγμα, η σειρά The Last of Us που ομοίως βασίζεται σε gaming IP αφηγείται τα ίδια γεγονότα με το παιχνίδι με πολύ λίγες αλλαγές, ενώ η σειρά Halo στην αντίπερα όχθη δεν συγκαταλέγεται καν στο canon των παιχνιδιών και είναι μια ιστορία σε ένα άλλο παράλληλο timeline/σύμπαν.

Τι συμβαίνει, λοιπόν, στην περίπτωση του Fallout;

Οι χρονολογίες της σειράς Fallout:

Η σειρά αφηγείται μια νέα ιστορία που δεν έχουμε δει στα παιχνίδια, εξερευνώντας μια διαφορετική χρονική περίοδο, αλλά παραδόξως σε μια οικεία τοποθεσία. Συγκεκριμένα, η σειρά διαδραματίζεται κυρίως στο έτος 2296. Αυτό σημαίνει πως λαμβάνει χώρα 11 χρόνια μετά τα γεγονότα του Fallout 4, του τελευταίου παιχνιδιού στο χρονοδιάγραμμα της σειράς. Η ιστορία παραμένει πιστή και συγκαταλέγεται στο ήδη γνωστό lore και canon, αλλά συγχρόνως επιχειρεί να εισέλθει σε ανεξερεύνητα μέχρι πρότινος νερά του σύμπαντος του Fallout.

Αξίζει να σημειωθεί πως το σόου έχει και μερικά flashback στο παρελθόν. Οι αναδρομές αυτές προσφέρουν μια ματιά στον κρίσιμο ‘Μεγάλο Πόλεμο’ του 2077 - μια πυρηνική σύγκρουση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας που άλλαξε δραστικά τον κόσμο στο σύμπαν του Fallout.

Οι σκηνές αυτές ακολουθούν τη ζωή ενός χαρακτήρα με το όνομα Cooper Howard, γνωστού ως The Ghoul, αναδεικνύοντας το τεράστιο και διαρκή αντίκτυπο του πολέμου στο σκηνικό της σειράς. Εν τω μεταξύ, η κύρια ιστορία εκτυλίσσεται δύο αιώνες αργότερα, απεικονίζοντας έναν κόσμο που εξακολουθεί να παλεύει με τα αποτελέσματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος, τις μεταλλάξεις και τις αναδυόμενες κοινωνικές δυναμικές.

Η τοποθεσία της σειράς Fallout:

Όσον αφορά την τοποθεσία, η τηλεοπτική σειρά Fallout διαδραματίζεται στο δύσβατα εδάφη της μετα-αποκαλυπτικής νότιας Καλιφόρνιας, δηλαδή εκεί που σήμερα υπάρχει το Λος Άντζελες. Αυτό σημαίνει ότι χωροταξικά ευθυγραμμίζεται με την τοποθεσία του αρχικού Fallout βιντεοπαιχνιδιού (που κυκλοφόρησε το μακρινό πλέον 1997) και όχι με τα σκηνικά των μεταγενέστερων τίτλων, όπως το Fallout 3 και το Fallout 4, τα οποία τοποθετούνται στην Ουάσινγκτον και στη Βοστώνη αντίστοιχα.

Παρόλο που απέχει κάποια χιλιόμετρα όμως από τα νεότερα παιχνίδια, η σειρά διατηρεί την σήμα κατατεθέν αισθητική του franchise. Αυτή η επιλογή σκηνικού μάλιστα όχι μόνο τιμά τις ρίζες του franchise, αλλά αφήνει ανοιχτό και το ενδεχόμενο να δούμε στοιχεία από το Fallout New Vegas που λατρεύει η κοινότητα, ίσως σε μελλοντικά επεισόδια της δεύτερης σεζόν.

Το timeline και οι τοποθεσίες των Fallout παιχνιδιών και της τηλεοπτικής σειράς:

Fallout 76 – 2102 (Appalachia)

Fallout – 2161 (Λος Άντζελες)

Fallout 2 – 2241 (Βόρεια Καλιφόρνια)

Fallout 3 – 2277 (Ουάσινγκτον)

Fallout: New Vegas – 2281 (Νεβάδα)

Fallout 4 – 2287 (Βοστώνη)

Fallout TV Series – 2296 (Λος Άντζελες)