17 Οκτωβρίου 2023: Η ημέρα που άλλαξε μια για πάντα το MCU

Ο Iron Man θυσιάζεται για να σωθεί η ανθρωπότητα
17 Οκτωβρίου 2023 21:23
17 Οκτωβρίου 2023: Η ημέρα που άλλαξε μια για πάντα το MCU

Σήμερα, Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023, μπορεί να είναι μια απλή μέρα για κάποιους άλλους, όχι όμως και για τους fans της Marvel.

Η σημερινή μέρα παίζει έναν καθοριστικό ρόλο για το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel Studios, η οποία σηματοδοτεί ένα τέλος εποχής. Μιας εποχής που έκτοτε to MCU δεν γνώρισε την ίδια επιτυχία και ας πέρασαν τέσσερα χρόνια από την στιγμή, που την ζήσαμε στις σκοτεινές αίθουσες. Αναφερόμαστε στον θάνατο του Τόνι Σταρκ, γνωστού και ως Iron Man, στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel, καθώς σαν σήμερα λαμβάνει χώρα βάσει του επίσημου timeline του MCU. Όχι στο δικό μας σύμπαν προφανώς αλλά σε αυτό της Marvel, σε μια σύμπτωση που η ποπ κουλτούρα τίμησε με τον δικό της τρόπο. Με μια ανεπανάληπτη ερμηνεία που έμελλε να είναι το κύκνειο άσμα του Robert Downey Jr. ως Iron Man, κοίταξε τον Thanos στα μάτια τη στιγμή που όλα έμοιαζαν να είχαν χαθεί και πάλι, με τους Avengers και όλες τις δυνάμεις τους να βρίσκονται ενώπιον της εξολόθρευσής τους και μιας δεύτερης ήττας μετά το “Infinity War.

Όμως ο Tony Stark  πραγματοποιώντας μια ιδιοφυής κίνηση (ανάλογης του IQ του), «έκλεψε» τα Infinity Stones από το Gauntlet του Thanos και κραδαίνοντας το ισχυρότερη όπλο του σύμπαντος, είπε την εμβληματική φράση "I Am Iron Man" -που προκαλεί ανατριχίλα σε κάθε Marvel fan- και έκανε το “Snap” για να επαναφέρει τα πράγματα όπως ήταν. Στην πορεία όμως η δύναμη των Πετραδιών της Αιωνιότητας ήταν τόσο μεγάλη που εξάντλησε τον θνητό Σταρκ, ο οποίος θυσιάστηκε για να σωθεί η ανθρωπότητα και ολόκληρο το σύμπαν.

Η ηρωική πράξη του Stark ήταν το αποκορύφωμα του αφηγηματικού τόξου του χαρακτήρα του που διήρκεσε 11 χρόνια και 10 ταινίες, ξεκινώντας από το ντεμπούτο του στο Iron Man (2008) και τελειώνοντας με τους Avengers: Endgame (2019).

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής του, εξελίχθηκε από έναν εγωιστή και αλαζόνα έμπορο όπλων σε έναν ανιδιοτελή και συμπονετικό ηγέτη που νοιαζόταν βαθιά για τους φίλους του, την οικογένειά του και τον κόσμο. Επίσης, ενέπνευσε και καθοδήγησε πολλά άλλα μέλη των Avengers, όπως τον Spider-Man, τον Ant-Man, τον Doctor Strange και την Captain Marvel.

Ο θάνατος του Stark δεν ήταν μόνο μια τραγική απώλεια για το MCU, αλλά και μια ιστορική στιγμή για τον κινηματογράφο. Avengers: Endgame, η ταινία που περιείχε την τελευταία του εμφάνιση, έσπασε πολλά ρεκόρ εισπράξεων σε διάφορες αγορές. Παγκοσμίως, κατέκτησε το ρεκόρ της πιο επιτυχημένης σε τζίρο ταινίας όλων των εποχών, με εισπράξεις ύψους 2,797 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι θαυμαστές της Marvel κατέφυγαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να υποβάλουν τα σέβη τους και να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους στον ιδιοφυή δισεκατομμυριούχο, playboy και φιλάνθρωπο που θυσίασε τη ζωή του για να νικήσει τον Thanos και να αποκαταστήσει τον μισό πληθυσμό που είχε αρπάξει ο Mad Titan.

Δείτε μερικά από τα καλύτερα tweets που οι fans τίμησαν τη μνήμη του Iron Man: 

 

Σε αγαπάμε 3000, Tony Stark...