Robert Downey Jr: Αποκαλύπτει την ανησυχία που είχε μετά από τόσα χρόνια παίζοντας τον Iron Man

Άρχισε να αναρωτιέται εάν οι υποκριτικές του ικανότητες θα επηρεάζονταν
12 Ιουλίου 2023 15:59
Robert Downey Jr: Αποκαλύπτει την ανησυχία που είχε μετά από τόσα χρόνια παίζοντας τον Iron Man

Ο Robert Downey Jr. έγραψε όσο κανείς άλλος ηθοποιός με χρυσά γράμματα την ιστορία του στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel Studios, τόσο πολύ που ακόμη οι fans τον μνημονεύουν. 

Στη νέα του συνέντευξη στο New York Times Magazine ο "Iron Man" του MCU αποκαλύπτει την ανησυχία που άρχισε να του δημιουργείται όταν πέρασε τόσο καιρό παίζοντας τον ίδιο ρόλο. Όπως αναφέρει νόμιζε ότι το να παίζει για τόσα χρόνια τον Tony Stark, αυτό θα είχε επίπτωση στις υποκριτικές του ικανότητες: "Αρχίζεις να αναρωτιέσαι εάν κάποιος μυς σου έχε ατροφήσει". Ωστόσο, ο νέος του ρόλος στην πολυαναμενόμενη ταινία "Oppenheimer" του Christopher Nolan τον βοήθησε να ξεπεράσει τις ανησυχίες του. 

Μάλιστα όταν το μέσο τον ρώτησε εάν είχε ανησυχίες για τα 11 χρόνια που υποδύθηκε τον Iron Man στις ταινίες της Marvel, ο Downey Jr. είπε ξεκάθαρα: "Ναι. 100% και το κατάλαβα ότι υπήρξε ένα τέτοιο σημείο όπου ο Christopher Nolan με ενθάρρυνε να δουλέψω και τους άλλους μυς λέγοντας ας το κάνουμε, ενώ θα σε απαλλάξουμε από τα συνηθισμένα σου χαρακτηριστικά".

Έτσι παίζοντας τον Lewis Strauss στο Oppenheimer μπόρεσε να "φλεξάρει" ξανά μερικούς υποκριτικούς μυς που είχε παρατήσει όσο ήταν στο Marvel Cinematic Universe, μιας και ο Nolan σαν σκηνοθέτης του είπε να μην βασίζεται στα γνωστά του χαρακτηριστικά όπως το "να μιλάει γρήγορα, να είναι γοητευτικός, απρόβλεπτος και όλα αυτά". 

Παραδέχτηκε επίσης ότι του έλειψε αυτό το πιο παραδοσιακό και πρακτικό είδος γυρισμάτων με τον Christopher Nolan, καθώς η ταινία γυρίστηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου χωρίς green screen σκηνικά, όπως οι ταινίες της Marvel που τείνουν να καλύπτουν τα πάντα με CGI. "Προερχόμενος από εκείνο το άλλο μέρος, όπου κυριαρχούν οι εισπράξεις του Σαββατοκύριακου, και στη συνέχεια πηγαίνοντας σε αυτό το σημείο τώρα όπου είμαι ευτυχής που είμαι σε αυτό το ποιοτικό προϊόν - χαίρομαι που ανέκτησα τη σύνδεσή μου με μια πιο καθαρή προσέγγιση στη δημιουργία ταινιών", δήλωσε επίσης ο Downey Jr. 

Πατώντας εδώ θα βρείτε τα όσα δήλωσε ο Nolan για την ταινία και το ότι δεν περιλαμβάνει ίχνος CGI. Επίσης, το Oppenheimer θα ξεπερνάει τις 3 ώρες σε διάρκεια κάτι που δυσκόλεψε τους προτζέκτορες της IMAX, καθώς δεν χωρούσε πλέον σε αυτούς. 

Το Oppenheimer βγαίνει στις αίθουσες παγκοσμίως στις 21 Ιουλίου, ενώ στην Ελλάδα η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις 24 Αυγούστου.