Η νέα AR εφαρμογή της Meta είναι λες και βγήκε από το Iron Man και έχει γίνει viral! (ΒΙΝΤΕΟ)

Εντυπωσιάζει το Caddy
16 Ιανουαρίου 2024 20:29
Η νέα AR εφαρμογή της Meta είναι λες και βγήκε από το Iron Man και έχει γίνει viral! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια από τις πιο εντυπωσιακές σεκάνς της πασίγνωστης Iron Man ταινίας της Marvel είναι η κατασκευή του πανίσχυρου εξωσκελετού από τον Tony Stark, χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη J.A.R.V.I.S. και ολογραμμάτων. Τώρα, η Meta, η μητρική εταιρία των Facebook και Instagram, ήρθε κατά κάποιον τρόπο να κάνει πραγματικότητα αυτό που κάποτε έμοιαζε με επιστημονική φαντασία.

Γνωρίστε το Caddy, μια νέα mixed reality εφαρμογή που λειτουργεί ακριβώς σαν το ψηφιακό εργαστήρι του Tony Stark. Συγκεκριμένα, πρόκειται για visualizer εργαλείο που επιτρέπει στους κατόχους του headset εικονικής πραγματικότητα να δουν μπροστά τους, στον χώρο τους, ένα 3D μοντέλο του Meta Quest 3 headset. Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι πως υποστηρίζεται πλήρως η handtracking τεχνολογία.

Έτσι, απλά κουνώντας τα χέρια τους, οι χρήστες μπορούν να κρατήσουν το κάθε εξάρτημα του headset για να το δουν πιο κοντά, να το περιστρέψουν, ακόμη και να το μεγενθύνουν. Το αποτέλεσμα είναι τόσο εντυπωσιακό που ένα βίντεο που δείχνει τον τρόπο λειτουργίας της εφαρμογής έγινε viral στα social media, με τον κάτοχο του headset να γράφει χαρακτηριστικά: «Νιώθω σαν τον Tony Stark και τον Doctor Strange».

Λένε πως μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις και αυτό δε θα μπορούσε να ισχύει περισσότερο στην προκειμένη περίπτωση, οπότε σας αφήνουμε απλά να παρακολουθήσετε τα πλάνα.

Ακολουθεί η ανάρτηση που έγινε viral στο X, καθώς και ένα ακόμη προωθητικό βίντεο της εφαρμογής: