Νέα ανατρεπτική δήλωση Robert Downey Jr. για επιστροφή του Iron Man

Μετά την οσκαρική του βράβευση μήπως επιστρέφει ξανά ως Tony Stark;
09 Απριλίου 2024 17:29
Νέα ανατρεπτική δήλωση Robert Downey Jr. για επιστροφή του Iron Man

Την τελευταία πενταετία ο Robert Downey Jr. φαίνεται να παίρνει καθαρές αποστάσεις από τη θητεία του στη Marvel και το κινηματογραφικό της σύμπαν, εκεί όπου μεγαλούργησε και επέστρεψε στο πάνθεον του Χόλιγουντ υποδυώμενος τον Tony Stark/ Iron Man. Μετά το φινάλε του Avengers: Endgame και το κύκνειο άσμα του Iron Man, ο γνωστός ηθοποιός είχε δηλώσει ξεκάθαρα ότι δεν υπήρχαν πιθανότητες να επιστρέψει στο MCU.

Τα δεδομένα όμως ανατρέπονται και μάλιστα τώρα, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός -για την ερμηνεία του στο Oppenheimer- δηλώνει ότι υπάρχουν πάρα πολλές πιθανότητες. Στην νέα του συνέντευξη στο Esquire, ο Downey Jr. εξέφρασε ξεκάθαρα την επιθυμία του να επιστρέψει ως Iron Man, κάτι που μια μερίδα των fans της Marvel θεωρεί ότι είναι και ένας τρόπος να εξιλεωθεί το MCU από τα στραβοπατήματα των τελευταίων τεσσάρων ετών. 

Όχι μόνο δεν έκλεισε την πόρτα στο Marvel Cinematic Universe αλλά δηλώνει ότι θα επέστρεφε μετά χαράς: "Ευχαρίστως (να επέστρεφα). Είναι επίσης βασικό στοιχείο του DNA μου. Ο ρόλος του Iron Man με διάλεξε".

Βέβαια, έριξε λάδι στη φωτιά στο ενδεχόμενο να φορέσει ξανά την στολή του Iron Man αφήνοντας να εννοηθεί πως αυτός και ο επικεφαλής των Marvel Studios, Kevin Feige, έχουν σχεδιάσει κάτι: 

Πάντα θα το λέω: Ποτέ, μα ποτέ μην στοιχηματίζεις εναντίον του Kevin Feige. Είναι χαμένο στοίχημα εξ'αρχής. Είναι σαν το καζίνο. Πάντα θα κερδίζει".

Πώς μπορεί να επιστρέψει ο Iron Man πλέον; 

Μα φυσικά η απάντηση είναι στους variants και το concept του Multiverse και των παράλληλων συμπάντων, πάνω στο οποίο χτίζεται όλο το Multiverse Saga που "τρέχει" στο MCU. Θα μπορούσε για παράδειγμα να υποδυθεί έναν άλλον Tony Stark που δεν έζησε ποτέ στην Earth-199999 (το σύμπαν που ξέρουμε από τις ταινίες μέχρι σήμερα) ή μια εντελώς διαφορετική βερσιόν του, όπως έδειξε το Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Στην περίπτωση αυτή της Earth 838 δεν υπήρχαν Avengers αλλά οι Illuminati στη θέση τους, οι οποίοι αποτελούνταν από τον Dr. Strange, Captain Marvel, Baron Mordo, Professor X, Mr. Fantastic και Captain Carter.

Οι φήμες άλλωστε περί επιστροφής του Downey Jr. πίσω στο 2021 είχαν φουντώσει, καθώς ακουγόταν ότι θα έπαιζε τον Supreme Iron Man, μια άλλη βερσιόν του Tony Stark και μέλος των Illuminati. Για τον ίδιο ρόλο είχε ακουστεί και το όνομα του Tom Cruise όμως όλα αυτά παρέμειναν στη σφαίρα των φημών. 

Το επερχόμενο Deadpool & Wolverine θα δείξει σε πλήρη εφαρμογή το concept του Multiverse μέσω της TVA και ήδη γνωρίζουμε ότι θα εμφανιστούν διάφοροι variants τόσο του Deadpool όσο και του Wolverine αλλά και μερικών X-Men. Μπορεί αυτή η δήλωση, λοιπόν, να μην είναι τυχαία δεδομένου ότι πρέπει από τώρα να μπαίνουν τα θεμέλια για να ξεκινήσει η παραγωγή των Avengers 5 και Avengers 6, όπου το τελευταίο γνωρίζουμε ότι θα λέγεται "Avengers: Secret Wars". 

Είναι πολύ πιθανό να κινείται κάτι παρασκηνιακά για να συμμετέχει ξανά ο Robert Downey Jr. ως Iron Man στις επόμενες Avengers ταινίες, διότι φαντάζει δύσκολο να έκανε αυτή τη δήλωση εντελώς τυχαία. 

Τέλος, να αναφέρουμε ότι το Avengers 5 αναμένεται τη 1η Μαΐου του 2026 και το Avengers: Secret Wars θα βγει στις αίθουσες στις 7 Μαίου του 2027.