Επιτέλους μάθαμε γιατί ο Tom Cruise δεν έγινε ο Iron Man του MCU

Τόσα χρόνια υπήρχαν μόνο εικασίες για τους λόγους
31 Οκτωβρίου 2023 00:57
Επιτέλους μάθαμε γιατί ο Tom Cruise δεν έγινε ο Iron Man του MCU

Μια φορά και έναν καιρό, όταν ο Kevin Feige προσπαθούσε με νύχια και με δόντια να στήσει κάτι που αργότερα θα γινόταν ο box office γίγαντας του Marvel Cinematic Universe όπως το ξέρουμε σήμερα, υπήρχαν δύο επικρατέστερα ονόματα στο τραπέζι για τον ρόλο του Iron Man. 

Ένα ήταν αυτό του Robert Downey Jr. και το άλλο του ήδη mega-star του Χόλιγουντ που ακούσει το όνομα Tom Cruise. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια αυτό το "What If" σενάριο του Τομ Κρουζ να υποδύεται τον Tony Stark υπάρχει στους κόλπους των fans της Marvel. Έφταιξε και το γεγονός ότι πριν την κυκλοφορία του Doctor Strange in the Multiverse of Madness υπήρξαν τρελές φήμες που τον ήθελαν τον Κρουζ να παίζει έναν Variant του Iron Man, αλλά φυσικά δεν έγινε κάτι τέτοιο ποτέ διότι και ο ηθοποιός εκείνον τον καιρό ήταν βουτηγμένος στα γυρίσματα του Mission Impossible 7. 

Τώρα όμως μαθαίνουμε τους πραγματικούς λόγους πίσω από το γιατί ποτέ ο Tom Cruise δεν έγινε ο κινηματογραφικός Iron Man της Marvel

Βλέπετε πριν το MCU γίνει αυτή η μηχανή κοπής χρημάτων που ξέρουμε σήμερα, κάπου στο έτος 2007 δεν είχε την οικονομική ευχέρεια αλλά ούτε και τις πλάτες της Disney μιας και δεν είχε γίνει ακόμη η εξαγορά. Σύμφωνα με το βιβλίο MCU: The Reign of Marvel Studios, το οποίο αποκαλύπτει τέτοιες παρασκηνιακές πτυχές των ταινιών της Marvel, αποκαλύπτεται ο λόγος που δεν είναι άλλος από το υψηλό κασέ του "κ. Mission Impossible"

" Πριν από δέκα χρόνια, όταν τα δικαιώματα του Iron Man βρίσκονταν στην 20th Century Fox, ο Τομ Κρουζ, τριάντα τεσσάρων ετών τότε, είχε φλερτάρει με την ιδέα να υποδυθεί τον Stark... Σύμφωνα με τον Feige, όμως, η αμοιβή που ζητούσε τότε ο Cruise ήταν μεγαλύτερη από ό,τι ακόμα και ένα κερδοφόρο στούντιο όπως η Fox ήταν διατεθειμένο να ρισκάρει σε μια αδοκίμαστη υπερηρωική ταινία".

Τελικά, επιλέχθηκε ο Downey Jr. που εκείνον τον καιρό λόγω των προσωπικών προβλημάτων του φάνταζε μια πολύ φθηνότερη επιλογή, ένα ρίσκο που τελικά απέδωσε τα μέγιστα για τον Feige και το MCU.