The Boys Season 3 – Άλλη μια ξέφρενη χαοτική γύρα | Premiere Review

Καλά αρχίσαμε…
06 Ιουνίου 2022 10:36
The Boys Season 3 – Άλλη μια ξέφρενη χαοτική γύρα | Premiere Review

Πώς είναι δυνατόν στην 3η σεζόν μια σειρά να γίνεται ακόμη καλύτερη με το… καλημέρα; Γίνεται εάν πρόκειται για το The Boys του Eric Kripke και της ομάδας του, η οποία όχι απλά έχει κέφια, αλλά φαίνεται πως δεν έχει ταβάνι και ό,τι πει και ό,τι της κατέβει στο κεφάλι να κάνει με τους χαρακτήρες -γιατί ήρωες δεν υπάρχουν εδώ- απλά το γράφει και το εκτελεί, με τις πλάτες της Amazon.

Η δημιουργικότητα και η ελευθερία που δίνει η streaming πλατφόρμα για να μετουσιωθεί αυτό το ξεκαρδιστικά βάρβαρο σόου με έκανε να απορήσω πάλι «πώς το σκέφτηκαν αυτό», ακόμη περισσότερες φορές. Θέλω πολύ να σας δώσω έστω και το πρώτο, επικά κάφρικο, σκηνικό που η 3η σεζόν ξεκινάει με έναν supe τύπου Ant-Man, αλλά πρώτον θα σας χαλούσα την έκπληξη και είναι κρίμα και δεύτερον ειλικρινά δεν ξέρω πώς να το περιγράψω χωρίς να γίνει ακατάλληλο το κείμενο. Καλύτερα κάποια πράγματα να τα βλέπεις παρά να στα περιγράφουν.

Είναι επίσης από τις φορές που η ίδια συνταγή μαγειρεύεται ξανά, είναι πεντανόστιμη και μας αρέσει, ξέρουμε τι είναι και απλώς οι δημιουργοί κάθε χρόνο ανεβάζουν την ένταση στις γεύσεις της, τόσο όσο για να μας εθίζει μέχρι την επόμενη. Βρε μήπως μας δίνουν κάνα Compound V; Αναρωτιέμαι τώρα…

Ναι, η 3η σεζόν στα πρώτα τρία επεισόδια που διέθεσε το Amazon Prime Video είναι μια από τα ίδια. Και που το κακό; Είναι ο ορισμός της απόλαυσης και άλλωστε όταν μια ομάδα νικάει γιατί να την αλλάξεις; Ακόμη και σε αυτό ξέρει το δημιουργικό team των The Boys να φρεσκαρίζεται.

Πάλι, λοιπόν, οι τρολιές στη Marvel Studios και την DC πάνε και έρχονται. Η παρωδία του "Snyder Cut" είναι από τις πιο καλτ στιγμές του The Boys και κρύβει μάλιστα ένα ακραία αναπάντεχο cameo ενός πασίγνωστου ηθοποιού και μπράβο στην παραγωγή του The Boys που ξέρει να χρησιμοποιεί το budget της για να κλείσει ένα cameo-απάντηση σε αυτά της Marvel και να την σατιρίσει σύναμμα.

Όσο για το budget, μιας και το είπα, το The Boys διεκδικεί δάφνες στον τομέα αυτό. Θα ζήλευαν τον συνδυασμό CGI και πρακτικών εφέ της άπλετης και υπέρ του δέοντος αιματοκυλισμένης βίας του ακόμη και μεγάλοι σκηνοθέτες που ξέρουν να γυρίζουν τέτοιες σκηνές. Ακόμη ένα στοιχείο που το πάει στο…11.

Μέσα σε αυτή την ασυδοσία, την ματαιοδοξία, το χάος, τις καταστροφές και τη βία που οι Supes τελικά φέρνουν στον κόσμο των καημένων ανθρώπων, μπορεί και ξεφλουδίζει τους χαρακτήρες όχι μόνο των "Boys" -που εντάξει είναι ανθρώπινοι χαρακτήρες λογικό- αλλά και των ηρωωποιημένων μεταλλαγμένων ανθρώπων που είναι στην πραγματικότητα οι Supes. Γενετικά τροποποιημένα κακοποιημένα παιδιά, παρατημένα στους πέντε δρόμους, άλλοτε ορφανά, άλλοτε υποχείρια των γονιών τους και των φιλοδοξιών να κάνουν το παιδί τους…ήρωα. Ήταν σα να έβλεπα σε live-action τη θεματική μερικών επεισοδίων του Diabolical να ξεδιπλώνεται παραπάνω.

Αυτό το ξεφλούδισμα φέτος γίνεται σε πλειοψηφικό βαθμό στους Starlight και Homelander, των Erin Moriarty και Anthony Starr αντίστοιχα, όπου ειδικά ο δεύτερος είναι λες και γεννήθηκε να παίζει τον αρχηγό των Seven. Μέσα από την εξερεύνηση των ανθρώπινων στοιχείων των εξυψωμένων στα μάτια της δημοσιότητας χαρακτήρων, μπορεί και φέρνει ανατροπές αρκετές…ή αναποδιές για κάποιους, ανάλογα από ποια σκοπιά το βλέπει κανείς και με αυτόν τον τρόπο η φόρμουλα δουλεύει και πάλι, όπως σχεδιάστηκε.

Αν αυτό ήταν το «καλημέρα» της 3ης σεζόν, δε ξέρω τι να περιμένω στα επόμενα επεισόδια, όχι τόσο σεναριακά καθώς εκεί φαίνεται να διαγράφει μια πορεία που ψηνόταν από την απαρχή του σόου, αλλά στο πώς θα ζωντανέψει αυτά τα σκηνικά. Μέχρι τώρα όλα είναι όπως τα ξέρατε και ανυπομονώ για τα επόμενα.