House of the Dragon: Οι fans αντέδρασαν γιατί "δεν έβλεπαν τίποτα" στο 7ο επεισόδιο

Περιστατικό που θύμισε το περιβόητο θεοσκότεινο επεισόδιο "The Long Night" του Game of Thrones
03 Οκτωβρίου 2022 21:24
House of the Dragon: Οι fans αντέδρασαν γιατί "δεν έβλεπαν τίποτα" στο 7ο επεισόδιο

Εποχές φινάλε Game of Thrones θύμισε στους fans το νεότερο 7ο επεισόδιο του House of the Dragon και όχι για την πλοκή του αλλά για την...εικόνα του. Χιλιάδες κόσμος παραπονέθηκε στο Twitter για τον θεοσκότεινο φωτισμό που είχε το επεισόδιο "Driftmark" σε σημείο που ο περισσότερος κόσμος δεν μπορούσε να δει τίποτα. 

Το περιστατικό αυτό θύμισε σε όλους τον επίσης αρκετά σκοτεινό φωτισμό που είχε το επεισόδιο "The Long Night" της 8ης σεζόν του GoT, το οποίο είχε επίσης προκαλέσει αρνητικές αντιδράσεις για την φωτογραφία του. 

Μερικές από τις καλύτερες αντιδράσεις και τα memes ακολουθούν παρακάτω: 

Η απάντηση του HBO

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις στα social media, το HBO αναγκάστηκε να κάνει επίσημη δήλωσε μέσα από έναν λογαριασμό τεχνικής υποστήριξής του στο Twitter. Η απάντησή του HBO επί της ουσίας ήταν ίδια με τότε, καθώς αναφέρει ότι ο φωτισμός έγινε έτσι επειδή ήταν μια "επιτηδευμένη καλλιτεχνική απόφαση" της παραγωγής: 

Εκτιμούμε ότι επικοινωνήσατε μαζί μας σχετικά με τη νυχτερινή σκηνή στο 7ο επεισόδιο του House of the Dragon, που εμφανίζεται σκοτεινή στην οθόνη σας. Ο σκοτεινός φωτισμός αυτής της σκηνής ήταν μια σκόπιμη καλλιτεχνική απόφαση. Ευχαριστούμε!

Λίγα λόγια για το House of the Dragon:

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, πρόκειται για το πρώτο spinoff σόου του σύμπαντος του George R.R. Martin, μέσα από το οποίο θα μεταφερθούμε 200 χρόνια πριν τα γεγονότα του "A Song of Ice and Fire", εκεί όπου ο Οίκος των Targaryen βρισκόταν στο ζενίθ του. "Θεοί. Βασιλιάδες. Φωτιά. Αίμα" αυτές είναι οι λέξεις με τις οποίες το HBO προλογίζει τη σειρά και θα μας μεταφέρει στα γεγονότα που οδηγούν στο τέλος του άλλοτε ένδοξου αυτού Οίκου και τον εμφύλιο των Targaryen γνωστό ως τον "Χορό των Δράκων".

Το cast απαρτίζεται από τους: Paddy Considine (The Outsider, Peaky Blinders) που θα παίξει τον Βασιλιά Viserys Targaryen, Emma D'Arcy (Truth Seekers, Hannah) ως Πριγκίπισσα Rhaenyra Targaryen, Matt Smith (The Crown, Doctor Who) στον ρόλο του Πρίγκιπα Daemon Targaryen, Olivia Cooke ως "Alicent Hightower", Rhys Ifans ως "Otto Hightower", Steve Toussaint ως "Lord Colrys Velaryon" ή αλλιώς γνωστός ως "Sea Snake". Μαζί τους οι: Sonoya Mizuno (Devs) ως Mysaria, Fabien Frankel (The Serpent) ως Knight Ser Criston Cole και η Eve Best (Nurse Jackie) στο ρόλο της συζύγου του "Sea Snake".

Tη δημιουργία του υπογράφουν οι George R.R. Martin και Ryan J. Condal (Colony). Ο Condal, μαζί με τον σκηνοθέτη Miguel Sapochnik, εκτελούν χρέη showrunner και εκτελεστικών παραγωγών. Το House of the Dragon θα αποτελείται από 10 επεισόδια, τουλάχιστον για την πρώτη σεζόν του.

Η 2η σεζόν έχει ήδη πάρει το "πράσινο φως" από το HBO, ωστόσο ο Miguel Sapochnik ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη θέση του σκηνοθέτη και showrunner. 

Τις εντυπώσεις μας από την πρεμιέρα του House of the Dragon, που επιμελήθηκε ο Αντώνης Παυλίδης, θα βρείτε πατώντας εδώ