Η Disney έκανε λιγότερο βίαιες κάποιες σκηνές του Falcon and the Winter Soldier

Δείτε πώς λογοκρίθηκαν και τι απάντησε η Disney
31 Μαρτίου 2022 16:52
Η Disney έκανε λιγότερο βίαιες κάποιες σκηνές του Falcon and the Winter Soldier

Εδώ και μερικά 24ωρα παρατηρήθηκε από κάποιους αετομάτιδες Marvel fans στο Reddit πώς η Disney λογόκρινε και έκοψε στο μοντάζ μερικές βίαιες σκηνές στο The Falcon and the Winter Soldier του Disney Plus, οι οποίες περιείχαν αίμα. Οι αλλαγές στοχεύουν στο να κάνουν λιγότερο βίαιες τις συγκεκριμένες σκηνές, όπως θα διαπιστώσετε. 

Οι αλλαγές παρατηρούνται στο 3ο επεισόδιο της σειράς του MCU όπου ένας επιστήμονας της Hydra δολοφονείται και εκεί όπου υπήρχαν αίματα στη μπλούζα του και είχε ανοιχτά τα μάτια, χάρη στη μαγεία του μοντάζ αφαιρέθηκαν τα αίματα και τα μάτια του είναι κλειστά.

Δείτε την συγκριτική εικόνα:

Επίσης σε μια άλλη σκηνή ο Winter Soldier του Sebastian Stan εκτοξεύει μια μεταλλική ράβδο σε μια αντίπαλο με αποτέλεσμα να την καρφώνει στο τοίχωμα ενός κοντέινερ. Στην μονταρισμένη βερσιόν ο Bucky Barnes πετάει την ράβδο μόνο που αυτή αναπηδάει στο σώμα του αντιπάλου, χωρίς καμιά λογική εξήγηση. 

Δείτε βίντεο και συγκριτικές εικόνες: 

Αρχικά αποδόθηκε σε "σφάλμα του software" και πως ανέβηκε το λάθος αρχείο, σύμφωνα με τον ρεπόρτερ του THR: 

Και παρόλο που μονταρίστηκαν αυτές οι σκηνές γιατί δεν έγινε το ίδιο και με τη σκηνή του 4ου επεισοδίου όπου ο John Walker (US Agent) σκοτώνει έναν άνθρωπο με την ασπίδα του Captain America, σε μια από τις βιαιότερες σκηνές του MCU; Κανείς δε γνωρίζει γιατί έγιναν επιλεκτικά τα κοψίματα. 

Τι συμβαίνει τελικά; 

Τελικά όπως επιβεβαίωσε το Gizmodo ύστερα από σχόλιο της Disney, οι σκηνές άλλαξαν λόγω του ανανεωμένου συστήματος γονικού ελέγχου του Disney Plus. Ουσιαστικά εάν παρακακολουθεί κανείς τη σειρά με λογαριασμό που έχει όριο ηλικίας τότε θα βλέπει την πιο "φιλική προς την οικογένεια" βερσιόν, ενώ εάν τη βλέπει κάποιος λογαριασμός χωρίς περιορισμούς θα απολαμβάνει την αυθεντική αμοντάριστη βερσιόν. 

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μοντάρεται περιεχόμενο μετά την κυκλοφορία του στο Disney+ αλλάζοντας τις σκηνές, κάτι που συνέβη και στο Star Wars: A New Hope αλλά και στο WandaVision. 

Μήπως στο μέλλον η Disney θα κάνει συνήθεια αυτή την τακτική; Μένει να φανεί.