Τελικά, όντως το WandaVision είχε 10ο επεισόδιο - Γιατί κόπηκε;

Ο σκηνοθέτης της σειράς σε μια μεγάλη αποκάλυψη
09 Μαρτίου 2021 22:06
Τελικά, όντως το WandaVision είχε 10ο επεισόδιο - Γιατί κόπηκε;

Λίγο καιρό πριν πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του το WandaVision, σας είχαμε ενημερώσει πως η παραγωγή εργαζόταν πυρετωδώς με λίγες μέρες στη διάθεσή της να παραδώσει την σειρά στο Disney Plus. Εκείνες τις δηλώσεις είχε πραγματοποιήσει ο σκηνοθέτης του σόου, Matt Shakman, ο οποίος τώρα που προβλήθηκε το μεγαλειώδες φινάλε κλήθηκε να απαντήσει σε διάφορες ερωτήσεις, όπως έκανε η συνάδελφός του και showrunner, Jac Schaeffer. 

Ο Shakman, λοιπόν, βρέθηκε καλεσμένος στο podcast του Kevin Smith, Fatman Beyond, εκεί όπου προχώρησε σε μερικές δυνατές αποκαλύψεις για την παραγωγή και πώς η πανδημία τους ανάγκασε να προχωρήσουν σε αλλαγές και δυστυχώς περικοπές. Αρχικά, αναφέρει πως η Marvel ήθελε να κυκλοφορήσει την πρώτη μέρα τρία επεισόδια, όπως τα είχε προβάλλει στους δημοσιογράφους, καθώς έτσι το ύφος της σειράς ξεδιπλώνεται καλύτερα. Αυτό θα είχε βοηθήσει το σόου στην πρεμιέρα του, ούτως ώστε να μην ξενιστεί ο κόσμος με το τι συμβαίνει, καθώς στα πρώτα δύο επεισόδια η ιστορία δεν προχωράει και τόσο. 

Κυριολεκτικά, έκαναν σπρίντ και παρέδωσαν το φινάλε δύο εβδομάδες πριν την ημέρα της πρεμιέρας, ειδάλλως θα έπρεπε να καθυστερήσουν την προβολή του τελευταίου επεισοδίου για να λανσαριστεί με το πλάνο των τριών επεισοδίων. Τις προηγούμενες εβδομάδες είχε ακουστεί πως το WandaVision περιλάμβανε ένα 10ο επεισόδιο-έκπληξη και μάθαμε πως αυτό ίσχυε αλλά σε μια νωρίτερη φάση της παραγωγής:

Λοιπόν, ναι, τα πράγματα άλλαζαν συνεχώς, έσπαγαν και τα κολλούσαμε. Η πλοκή άλλαζε, ειδικά τα όσα συνέβαιναν στον πραγματικό κόσμο και στο φινάλε. Κάναμε πολλούς πειραματισμούς και δοκιμάσαμε αρκετά πράγματα. Σε κάποια φάση είχαμε σχεδιάσει 10 επεισόδια και τελικά, κόψαμε μερικές σκηνές ώστε να κυλήσει ο ρυθμός καλύτερα. Όλα κυλούσαν κάπως έτσι, μέχρι που τελειώσαμε τα γυρίσματα στην Ατλάντα και χτύπησε η πανδημία και είμασταν εκτός δράσεις για κάμποσους μήνες. Οπότε χρειάστηκε να γίνουν περαιτέρω αλλαγές κατά το διάστημα εκείνο στο post production και συνεχώς μας ερχόντουσαν διάφορες ιδέες και έτσι και μικρές αλλαγές ως αποτέλεσμα αυτών. 

Κόπηκε μια επική σκηνή

Ανάμεσα στα όσα ανέφερε ο Shakman αποκάλυψε, επίσης, πως κόπηκε από το φινάλε μια επική σκηνή που θα έδειχνε πως η Wanda πήρε στην κατοχή της το Darkhold. Έτσι, κάποια στιγμή θα βλέπαμε πως η Monica (Teyonah Parris) ένωσε τις δυνάμεις της με τον Ralph Bohner του Evan Peters, την Darcy (Kat Dennings) και τα δίδυμα παιδιά της Wanda, με σκοπό να κλέψουν το βιβλίο από το υπόγειο της Agatha. Θα έπρεπε να νικήσουν όμως τον "Scratchy", το μυστηριώδες κουνέλι που κρατούσε η Agatha. Αυτός θα μεταμορφωνόταν σε έναν ακατανόμαστο δαίμονα που θα προστάτευε το Darkhold αλλά τα ειδικά εφέ δεν είχαν ολοκληρωθεί εγκαίρως ώστε να συμπεριληφθεί η σκηνή στο φινάλε. 

Πώς σας φάνηκε το φινάλε της πρώτης MCU σειράς του Disney Plus; Ο υπογράφων κατέθεσε τις εντυπώσεις του και μπορείτε να τις διαβάσετε πατώντας εδώ