The Last of Us του HBO: Αποχώρησε ο σκηνοθέτης του Chernobyl - Ανέλαβε άλλος ταλαντούχος

Ο Kantemir Balagov του "Beanpole" πηγαίνει Χόλιγουντ
16 Ιανουαρίου 2021 11:10
The Last of Us του HBO: Αποχώρησε ο σκηνοθέτης του Chernobyl - Ανέλαβε άλλος ταλαντούχος

Τελικά άλλος σκηνοθέτης θα αναλάβει αυτό το πολύ σημαντικό κομμάτι της πολυαναμενόμενης τηλεοπτικής σειράς του The Last of Us, καθώς το HBO βρήκε τον αντικαταστάτη του Johan Renck. Λόγω επιπλοκών στο πρόγραμμά του ο σκηνοθέτης του αριστουργηματικού "Chernobyl" δεν θα μπορέσει να αφοσιωθεί στο project και έτσι η επανένωση του δημιουργικού διδύμου της σειράς, μαζί με τον Craig Mazin, που εδώ ανέλαβε το σενάριο και την εκτέλεση παραγωγής, δε θα συμβεί. 

Στο πόστο του όμως θα καθίσει ένας εξίσου ταλαντούχος νεαρός σκηνοθέτης που απέδειξε πως μπορεί να πάει ψηλά, όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ του THR. Ο λόγος για τον ρωσικής καταγωγής Kantemir Balagov, ο οποίος έκανε το "μπαμ" στο Φεστιβάλ Καννών του 2019 με το "Beanpole" που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από κοινό και κριτικούς. 

Αν και μέχρι τώρα γνωρίζουμε ότι θα αναλάβει μόνο το πιλοτικό επεισόδιο, εικάζουμε πως έτσι το HBO θέλει να θέσει ένα συγκεκριμένο ύφος για τη σειρά και από την -έστω και σύντομη- φιλμογραφία του Balagov φαίνεται ότι χτυπάει "διάνα" όσον αφορά τη σοβαρότητα και την δραματικότητα που θα προσδώσει. 

Το σόου θα είναι μια συμπαραγωγή των Sony Pictures Television, PlayStation Productions και της Naughty Dog. Από το project δεν λείπει φυσικά και ο δημιουργός αυτού του κόσμου, Neil Druckmann, ο οποίος ανέλαβε το σενάριο και την εκτέλεση παραγωγής στο πλάι του Craig Mazin. 

Για όσους δεν ξέρουν, η ιστορία του The Last of Us εκτυλίσσεται 20 χρόνια μετά την κατάρρευση του μοντέρνου πολιτισμού. Πρωταγωνιστεί ο Joel, ένας από τους επιζώντες μιας ζόμπι αποκάλυψης, που του ανατίθεται η δουλειά να περάσει λαθραία ένα 14χρονο κορίτσι ονόματι Ellie έξω από μια ζώνη καραντίνας. Το ταξίδι αυτό όμως θα είναι τόσο βάναυσο που οι σχέση τους θα δοκιμαστεί στο έπακρο και θα πρέπει οι δύο ξένοι να σταθούν δίπλα ο ένας τον άλλο, εάν θέλουν να επιβιώσουν.

Ακόμη δεν γνωρίζουμε παράθυρο κυκλοφορίας ούτε και το cast που θα απαρτίζει το σόου του The Last Of Us.