Το Witcher στα καλύτερά του! - 500 χιλιάδες νέα βιβλία τυπώθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες

Βιβλία και παιχνίδια ξανανιώνουν χάρη στη σειρά του Netflix
17 Ιανουαρίου 2020 15:24
Το Witcher στα καλύτερά του! - 500 χιλιάδες νέα βιβλία  τυπώθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες

Η αναπάντεχη επιτυχία της τηλεοπτικής μεταφοράς του The Witcher από το Netflix, οδήγησε σε μια αξιοσημείωτη αναζωπύρωση της δημοτικότητας του franchise γενικότερα, με το The Witcher 3: Wild Hunt να ανεβαίνει ξανά στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων τόσο στο PC όσο και στις κονσόλες. Ωστόσο, δεν είναι μόνο τα βιντεοπαιχνίδια που απολαμβάνουν αυτό το ξαφνικό ενδιαφέρον του κοινού.

Όπως ανακοίνωσε μέσω του Kotaku ο εκδοτικός οίκος βιβλίων Orbit Books, η ζήτηση των νουβελών και των βιβλίων του Andrzej Sapkowski, είδε τόση μεγάλη ζήτηση που αναγκάστηκαν να τυπώσουν 500 χιλιάδες νέα αντίτυπα προκειμένου να καλύψουν τη ζήτηση που όσο πάει κι αυξάνεται.

Με το The Witcher ο συγγραφέας Andrzej Sapkowski έδωσε ζωή σε έναν από τους πιο αξιομνημόνευτους χαρακτήρες στην μοντέρνα λογοτεχνία φαντασίας. Η σειρά βιβλίων του ενέπνευσε ένα από τα πιο δημοφιλή βιντεοπαιχνίδια των τελευταίων ετών και πραγματικά τρέφουμε μεγάλη ευγνωμοσύνη προς το Netflix που την απέδωσε τόσο επιτυχημένα στην τηλεόραση τον περασμένο Δεκέμβριο, παρουσιάζοντας το The Witcher σε ένα εντελώς νέο κοινό. Η ζήτηση και των 8 βιβλίων της σειράς αυξήθηκε έκτοτε κατακόρυφα σε όλα τα formats, είτε αυτά αφορούν εκτυπωμένο υλικό, είτε ακουστικό, είτε e-books.

Μήπως τελικά το The Witcher γίνει η οδός που θα φέρει κι άλλα βιντεοπαιχνίδια στις μικρές ή μεγάλες οθόνες; Ο χρόνος θα δείξει.