Θα έχει microtransactions το επόμενο Witcher ή Cyberpunk; Η CD Projekt απαντά

Σχολιάζει τη θέση τους στα single-player παιχνίδια
31 Μαρτίου 2024 21:16
Θα έχει microtransactions το επόμενο Witcher ή Cyberpunk; Η CD Projekt απαντά

Πρόσφατα η απόφαση της Capcom να συμπεριλάβει microtransactions στο Dragon’s Dogma 2, ένα αμιγώς single-player RPG, εξαγρίωσε τη gaming κοινότητα που κατακεραύνωσε το παιχνίδι στις κριτικές στο Steam. Για παράδειγμα, η δυνατότητα να επεξεργαστεί κάποιος τον χαρακτήρα του ή το fast-travel μπορούν να αποκτηθούν με πραγματικά χρήματα.

Το όλο θέμα άνοιξε μια μεγάλη συζήτηση στα social media και όχι μόνο, σχετικά με το πόσο σωστή ή λάθος είναι η πρακτική. Με το θέμα να είναι επίκαιρο λοιπόν, μια σχετική ερώτηση έλαβε και η CD Projekt, η πολωνική ομάδα που είναι γνωστή για τα single-player RPGs της, Witcher και Cyberpunk.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο εγχώριο μέσο StockWatch.pl, ο CFO της εταιρίας, Piot Nielubowicz, ρωτήθηκε αν η CD Projekt υπάρχει περίπτωση να προσθέσει microtransactions στα μελλοντικά παιχνίδια της. Η απάντησή του ήταν αρνητική για τις single-player εμπειρίες, ωστόσο το υψηλόβαθμο στέλεχος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, αν η CD Projekt καταπιαστεί με κάποιο multiplayer εγχείρημα.

Αναλυτικότερα, ο Nielubowicz δήλωσε:

«Δεν βλέπουμε να υπάρχει θέση για microtransactions στην περίπτωση των single-player παιχνιδιών. Ωστόσο δεν αποκλείουμε ότι θα χρησιμοποιήσουμε αυτή τη λύση στο μέλλον στην περίπτωση των multiplayer projects».

Όπως φαίνεται, λοιπόν, το επόμενο Witcher παιχνίδι και το επόμενο Cyberpunk δεν πρόκειται να έχουν microtransactions.