Ο voice actor των Witcher παιχνιδιών τα λέει “χύμα“ για την σειρά του Netflix

Εξέφρασε μερικές εύλογες απορίες που είχε με τις αποφάσεις των ιθύνοντων του The Witcher του Netflix
16 Απριλίου 2024 18:30
Ο voice actor των Witcher παιχνιδιών τα λέει “χύμα“ για την σειρά του Netflix

Άλλος ο Geralt των παιχνιδιών και άλλος ο τηλεοπτικός Geralt του Henry Cavill στο Netflix. Η σειρά The Witcher του Netflix με τα παιχνίδια της CD Projekt παρουσιάζει αναρίθμητες αλλαγές όπως έγινε αντιληπτό μέχρι σήμερα. Ο Doug Cockle, γνωστός ως ο voice actor του Geralt από τα παιχνίδια, εξέφρασε μερικές εύλογες απορίες και σκέψεις που έχει σε μια πρόσφατη συνέντευξή του. 

Συγκεκριμένα μίλησε στο YouTube κανάλι "Behind the Voice" και τα είπε...χύμα και τσουβαλάτα για μερικές από τις αποφάσεις που πήραν οι ιθύνοντες της σειράς του Netflix με την μυθολογία του Witcher. Όπως είπε πολλές από αυτές δεν τις κατάλαβε ποτέ γιατί τις πήρανε, αν και πιστεύει ότι κάθε μέσο πρέπει να έχει το δικό του χώρο, μιας και "η σειρά είναι διαφορετικό μέσο από τα παιχνίδια", τα οποία ακολούθως είναι διαφορετικά και από τα βιβλία ή τα novels/ comics. 

"Δεν ξέρω καν γιατί πήρανε αυτές τις αποφάσεις που πήρανε και θα ήθελα πολύ να κάνω μια κουβέντα με μερικούς από τους σεναριογράφους, σχετικά με το "γιατί" πάρθηκαν αυτές οι επιλογές, ούτως ώστε να τις καταλάβω νοητικά" είπε ο Cockle. 

Αμέσως μετά πήγε να συγκρίνει την σειρά του The Last of Us δια χειρός HBO με την σειρά Witcher του Netflix και πόσο πιστό ήταν στην αφήγηση των γεγονότων: 

"Αν κοιτάξουμε λίγο το The Last of Us... Η σειρά ακολούθησε την αφήγηση του παιχνιδιού αρκετά πιστά, με κάποιες μικρές αλλαγές. Και, λειτούργησε θαυμάσια και οι οπαδοί των παιχνιδιών το λάτρεψαν και αυτό είναι καλό. Η σειρά Witcher του Netflix, δεν είχε μόνο τα βιβλία, αλλά είχε και τα παιχνίδια, τα οποία ερμήνευσαν επίσης ελαφρώς τα βιβλία λίγο, και είχε επίσης τα κόμικς, τα οποία και πάλι ερμήνευσαν ξανά ελαφρώς το μέσο... Οπότε, πρέπει να δώσεις [στη σειρά] λίγο χώρο να αναπτυχθεί, να γίνει αυτό που θέλει να γίνει".

Βέβαια, εξέφρασε και πως μετά τη 2η σεζόν του The Witcher, η σειρά έπαιρνε μια τροπή που ο Cockle "δεν μπορούσε να καταλάβει" λέγοντας ότι: "Δεν είναι ότι έχασα το ενδιαφέρον μου... αλλά άρχισα να λέω 'πρέπει να αναδομήσω τον τρόπο που σκέφτομαι για αυτή τη σειρά', επειδή δεν κάνει αυτό που περίμενα να κάνει και αυτό δεν μου αρέσει και ίσως δεν θα έπρεπε... Θα πρέπει να τη δω και να την κρίνω με βάση την αξία της και να αφήσω τα παιχνίδια και τα βιβλία στην άκρη". Παραδέχτηκε κιόλας ότι αυτό μπορεί μερικές φορές να είναι δύσκολο, ειδικά για όσους αγαπούν ένα σύμπαν τόσο πλούσιο όσο αυτό του Witcher

Όσο για το γεγονός του recasting του Geralt, που θα δούμε να αλλάζει πρόσωπό από αυτό του Cavill σε αυτό του Liam Hemsworth, μάθαμε τις πρώτες πληροφορίες και ότι θα είναι "άψογη" η μετάβαση. Επίσης, γνωρίζουμε ότι ο Liam Hemsworth θα υποδυθεί τον Geralt για την 4η και 5η σεζόν του The Witcher. Ακόμη όμως είναι άγνωστο πότε θα γίνει η πρεμιέρα της 4ης σεζόν του The Witcher στο Netflix. 

Πρόσφατα μάθαμε ότι στο cast της 4ης σεζόν προστέθηκε ο γνωστός ηθοποιός Laurence Fishburne (The Matrix, Hannibal) στην 4η σεζόν του The Witcher, όπου θα υποδυθεί τον Regis, έναν λατρεμένο χαρακτήρα από τα βιβλία και τα παιχνίδια του σύμπαντος. 

Δείτε το απόσπασμα της συνέντευξής του στο λεπτό 34:00 του βίντεο: