Το Alan Wake γίνεται τηλεοπτική σειρά

Η επιστροφή του από το Darkness θα λάμψει στη μικρή οθόνη!
12 Σεπτεμβρίου 2018 15:06
Το Alan Wake γίνεται τηλεοπτική σειρά

Μερικά ευχάριστα νέα για τους φίλους του Alan Wake είχε να μοιραστεί ο δημιουργός του, Sam Lake. Το ψυχολογικό θρίλερ πόνημα της Remedy που απέκτησε cult κοινό ανά τα χρόνια, θα γίνει τηλεοπτική σειρά με επικεφαλής τον ίδιο τον Sam Lake σε ρόλο εκτελεστικού παραγωγού και τον Peter Calloway των Legion, Cloak and Dagger και Under the Dome, σε ρόλο σεναριογράφου και showrunner, σε παραγωγή των Contradiction Films και Remedy Entertainment.

Η φόρμουλα του βιντεοπαιχνιδιού ήταν εξαρχής δομημένη σαν τηλεοπτική σειρά, ανοίγοντας τον δρόμο για το κινηματογραφικό και επεισοδιακό φορμάτ διήγησης στο μέσο, καθώς το υβρίδιο παιχνιδιού και σειράς -μέσα από τις ingame τηλεοράσεις- έφερε μια νέα μορφή διαδραστικής αφήγησης. Οι επιρροές του ριζώνουν βαθιά στο παράξενο και αλληγορικό στυλ του David Lynch, τη σκοτεινή γραφή του Stephen King αλλά και σειρές όπως Twin Peaks και Twilight Zone

Το pitch στα ενδιαφερόμενα στούντιο θα γίνει τον Οκτώβριο από τον Tomas Harlan της Contradiction Films, όταν και ο Calloway θα έχει ολοκληρώσει τις λεπτομέρειες σχετικά με τη σειρά και ας ελπίσουμε ότι κάποιο μεγάλο δίκτυο ή streaming γίγαντας (βλ. Netflix, Hulu, Amazon) να το αναλάβει . Θετικό γεγονός αποτελεί το ότι ο Sam Lake θα έχει πλήρη επίβλεψη του "παιδιού" του, μιας και θα εργαστεί στενά με τους συντελεστές του σόου. Ακόμη δεν δόθηκαν συμπαγείς πληροφορίες για την πλοκή του τηλεοπτικού Alan Wake, ωστόσο ο Lake ανέφερε:

Μπορεί ο Alan να είναι η καρδιά της ιστορίας, υπάρχουν ωστόσο εξίσου σημαντικοί χαρακτήρες γύρω του. Η πλοκή του αρχικού παιχνιδιού θα είναι το σημείο εκκίνησης και ο σπόρος που θα ανθίσει τη μεγαλύτερη ιστορία που θα εξερευνήσουμε στη σειρά. 

Θα επεκτείνουμε το lore αυτού του τρελού και σκοτεινού σύμπαντος, βουτώντας βαθύτερα σε συγκεκριμένα τμήματα του από ότι το παιχνίδι μπόρεσε να κάνει. 

O Harlan ανέφερε με τη σειρά του: "Σίγουρα αυτό που έχουμε σχεδιάσει είναι πολύ μεγαλύτερο από το πρώτο παιχνίδι και το sequel, υπάρχει παραπάνω υλικό. Βλέπουμε το σύμπαν ως μια μεγαλύτερη οντότητα, με πολλούς τρόπους. Ο Alan είναι ο κεντρικός χαρακτήρας αλλά έχουμε και άλλους γύρω του, όπως ο φίλος και ατζέντης του, Barry Wheeler, η γυναίκα του Alice και η Sheriff Sarah Breaker. Νιώθουμε ότι αυτό το σύμπαν μπορεί να αναπτυχθεί και να εξερευνηθεί με πολλούς τρόπους. 

Θαρρώ πως είναι σημαντικό να γνωρίσουμε αυτούς τους χαρακτήρες και να φέρουμε τον Alan Wake εκεί που ήταν στο βιντεοπαιχνίδι. Δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε τη σειρά εκεί όπου λειτουργεί πλήρως, τρέχει στο δάσος και κατατροπώνει ξυλοκόπους φαντάσματα. 

Στις ζουμερές πληροφορίες που βγήκαν από το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Variety μαθαίνουμε ότι αρκετά από τα concepts και τις ιστορίες που είχαν ετοιμαστεί τα τελευταία χρόνια για το πολυπόθητο sequel -και ποτέ δεν μετουσιώθηκαν- θα βρουν το δρόμο τους στην μικρή οθόνη. Ο Lake, ωστόσο, δεν επιβεβαίωσε εάν η πλοκή της σειράς θα είναι canon στο γενικότερο σύμπαν του Alan Wake. 

Και παρά το ότι ο Harlan εμφανίστηκε ελπιδοφόρος για το ότι η πιθανή μελλοντική επιτυχία της σειράς να βάλει σε θέση της Remedy να βγάλει το Alan Wake 2, ο "πατέρας" του εμφανίστηκε επιφυλακτικός, όπως κάνει άλλωστε τα τελευταία χρόνια: 

Τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχουν άλλα νέα για κάποιο καινούργιο Alan Wake παιχνίδι. Όπως έχουμε πει κι άλλες φορές, εξερευνούμε τις πιθανότητες και ελπίζουμε να το κάνουμε πραγματικότητα όταν έρθει η σωστή ώρα. 

 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

We’re incredibly excited to tell you that work is underway on bringing Alan Wake to TV. Check our story and our website for more information! LINK IN BIO! And get excited! Sam is already brainstorming... #alanwake

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Remedy Entertainment (@remedygames) στις

Μέσα σε αυτά τα χρόνια ο Harlan γνωρίστηκε με τα άτομα της Remedy και τον Lake και συνεχώς τους πίεζε για μια τηλεοπτική μεταφορά, εν τέλει πείθοντας τους να προχωρήσουν. Βέβαια, παλαιότερες άσχημες εμπειρίες που είχε το στούντιο με το Hollywood τους έκανε ιδιαίτερα επιφυλακτικούς για κάποιο deal. Τέλος, η Remedy στην επίσημη ανακοίνωση της είπε πως θέλει να δημιουργήσει ένα πιστό show στον κόσμο του Alan Wake, που θα ευχαριστήσει τόσο τους hardcore fans όσο και τους νεοφερμένους. 

Αναμένουμε περισσότερα νέα για την τηλεοπτική μεταφορά του Alan Wake για αυτό μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com. Εσείς τι πιστεύετε για αυτή την εξέλιξη; Θα ωφελήσει το franchise η μεταφορά στο μέσο από το οποίο επηρεάστηκε;

BONUS: Παρακάτω θα βρείτε την prequel live-action σειρά που είχε ετοιμάσει η Remedy με την Microsoft εν όψει του λανσαρίσματος του Alan Wake το 2010 για το Xbox 360.