Squid Game: Ένοχος βρέθηκε ο ηθοποιός Ο Γιονγκ-σου για σεξουαλική παρενόχληση

Το δικαστήριο αποφάνθηκε για τον πρώην σταρ της σειράς του Netflix γνωστό και ως “Παίκτη 001“
16 Μαρτίου 2024 12:49
Squid Game: Ένοχος βρέθηκε ο ηθοποιός Ο Γιονγκ-σου για σεξουαλική παρενόχληση

Υπάρχουν νεότερα από την υπόθεση του νοτιοκορεάτη ηθοποιού Ο Γιονγκ-σου (O Yeong-su) γνωστού από τη σειρά "Squid Game" του Netflix όπου υποδύθηκε τον "Παίκτη 001", o οποίος είχε βρεθεί να κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση. 

Τελικά ο 79χρονος ηθοποιός βρέθηκε ένοχος από το δικαστήριο της Νότιας Κορέας και καταδικάστηκε σε οκτώ μήνες με αναστολή για δύο χρόνια, μετά από κατηγορίες για επίθεση σε μια γυναίκα το 2017. Το δικαστήριο του επέβαλε επίσης την συμμετοχή του σε πρόγραμμα αντιμετώπισης της σεξουαλικής βίας. 

Ο Yeong-su έγινε γνωστός σε όλον τον κόσμο παίζοντας τον αινιγματικό "Oh Il-nam" στη σειρά φαινόμενο του Netflix, όμως έκτοτε η καριέρα του έχει πάρει την κατιούσα στο φως όλων αυτών των αποκαλύψεων. Η καταδίκη του Yeong-su τον οδήγησε στο να απομακρυνθεί από μία ταινία που θα γύριζε στην Νότια Κορέα, ενώ κατέβηκαν πολλές διαφημίσεις στις οποίες φιγούραρε. Από την πλευρά, του ο ηθοποιός έχει εκφράσει την πρόθεσή του να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, υποστηρίζοντας την αθωότητά του και αμφισβητώντας τις κατηγορίες.

Η υπόθεση έφερε στο φως τα ευρύτερα ζητήματα ανάρμοστης σεξουαλικής συμπεριφοράς στη βιομηχανία του θεάματος, προκαλώντας συζητήσεις για την ανάγκη συστημικής αλλαγής και μεγαλύτερης υπευθυνότητας.

Για την ιστορία, δε γνωρίζουμε αν ο χαρακτήρας του θα αναφερθεί στον επόμενο κύκλο της σειράς, πάντως η 2η σεζόν του Squid Game θα κάνει πρεμιέρα εντός του 2024 μέσω του Netflix. 

Tags: