Οι παίκτες του τηλεπαιχνιδιού Squid Game απειλούν με μήνυση το Netflix

Καταγγελίες για αντίξοες συνθήκες γυρισμάτων και τραυματισμούς εν μέσω γυρισμάτων
25 Νοεμβρίου 2023 02:58
Οι παίκτες του τηλεπαιχνιδιού Squid Game απειλούν με μήνυση το Netflix

Απειλούν με μαζική αγωγή κατά της εταιρίας παραγωγής του ριάλιτι-τηλεπαιχνιδιού του Squid Game του Netflix, οι παίκτες του καθώς καταγγέλλουν αντίξοες συνθήκες γυρισμάτων σε πολικές θερμοκρασίες και τραυματισμούς δεξιά κι αριστερά. 

Οι εταιρίες παραγωγής πίσω από το Squid Game: The Challenge, όπως τιτλοφορείται επίσημα, είναι οι Studio Lambert και The Garden, τις οποίες οι παίκτες του απειλούν πως θα προβούν σε μηνύσεις, καθώς υπέστησαν τραυματισμούς κατά τη διάρκεια των αγωνισμάτων. 

Μια δικηγορική εταιρία ονόματι Express Solicitors, που ειδικεύεται στη Μεγάλη Βρετανία σε τέτοιες ειδικές περιπτώσεις υπερασπίζεται δύο ανώνυμους παίκτες, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι υπέστησαν υποθερμία και νευρική βλάβη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, τα οποία έλαβαν χώρα σε πολικές θερμοκρασίες στην Αγγλία. Αν καταθέσουν αγωγή τελικά θα είναι για να αποζημιωθούν οι παίκτες από τα όσα βίωσαν στα γυρίσματα του Squid Game: The Challenge τον Ιανουάριο του 2023. 

Η είδηση αυτή κάθε άλλο παρά έκπληξη προκαλεί καθώς τον περασμένο Ιανουάριο όπου γινόντουσαν τα γυρίσματα, είχαν κυκλοφορήσει σε έγκυρα sites όπως Deadline και Variety, ότι οι συνθήκες γυρισμάτων ήταν άθλιες. Πρακτικά η παραπάνω ισχυρισμοί των παικτών, επιβεβαιώνουν τα όσα ακούστηκαν τότε για γυρίσματα σε ψυχρές θερμοκρασίες, τραυματισμούς και παίκτες που τους έπαιρναν σηκωτούς για τα επείγοντα. 

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, περισσότεροι από 456 άνθρωποι μάχονται για το μεγάλο έπαθλο των 4.56 εκατομμυρίων δολαρίων. To Netflix έχει αναφέρει ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο εφάπαξ χρηματικό έπαθλο στην ιστορία της τηλεόρασης. 

Το Squid Game: The Challenge προβάλλεται μέσα από το Netflix.