The Last of Us: Τι θα γίνει τελικά με τον Joel στη 2η σεζόν της σειράς;

Απαντάνε οι δημιουργοί και οι πρωταγωνιστές
12 Απριλίου 2023 00:37
The Last of Us: Τι θα γίνει τελικά με τον Joel στη 2η σεζόν της σειράς;

Η πρώτη σεζόν της τηλεοπτικής προσαρμογής του λατρεμένου παιχνιδιού The Last of Us από το HBO ολοκληρώθηκε πριν μερικές εβδομάδες, λαμβάνοντας διθυραμβικά σχόλια από το κοινό και τους κριτικούς. Μεταξύ άλλων, το σόου επαινέθηκε για το πόσο πιστό παρέμεινε στο παιχνίδι της Naughty Dog, αφού σε ελάχιστα σημεία απέκλινε, για να προσθέσει κατά βάση περισσότερες λεπτομέρειες.

Με τη δεύτερη σεζόν να έχει ήδη ανακοινωθεί, πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται αν η παραγωγή θα συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο, προσαρμόζοντας αυτή τη φορά όσο πιο πιστά γίνεται τα γεγονότα του δεύτερου παιχνιδιού, του The Last of Us Part II.

*ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ SPOILERS ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΩΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ THE LAST OF US PART 2*

Ειδικότερα, στις πρώτες ώρες του sequel, ο Joel πεθαίνει με πολύ βίαιο τρόπο από την Abby, η οποία είναι ο δεύτερος playable χαρακτήρας στο παιχνίδι. Συζητιέται αρκετά, λοιπόν, το αν στη δεύτερη σεζόν θα δούμε όντως τον Joel να πεθαίνει.

Ο Pedro Pascal, ο οποίος έχει το ρόλο στο σόου του HBO, δεν έχει παίξει το παιχνίδι, αλλά γνωρίζει τι συμβαίνει στον χαρακτήρα του. Μιλώντας, λοιπόν, στο Esquire σχετικά με το θέμα "Joel" στη 2η σεζόν της σειράς, τόνισε:

Δεν θα ήταν λογικό να ακολουθείς το πρώτο παιχνίδι τόσο πιστά μόνο και μόνο για να παρεκκλίνεις τόσο σοβαρά από το μονοπάτι. Οπότε, ναι, αυτή είναι η ειλικρινής μου απάντηση.

Από την άλλη, η Bella Ramsey, που παίζει την Ellie στο σόου, δήλωσε:

Αν αυτό συμβεί στη σειρά, δεν ξέρω αν είμαι συναισθηματικά έτοιμη.

Υπάρχει όμως ένα μεγάλο "αλλά". Ο Craig Mazin, ο οποίος είναι σεναριογράφος και εκτελεστικός παραγωγός του The Last of Us μαζί με τον επικεφαλής της Naughty Dog, Neil Druckmann, φάνηκε να υποδηλώνει ότι όλα είναι πιθανά όσον αφορά το πού θα μπορούσε η σειρά να οδηγήσει τον χαρακτήρα του Joel:

Αυτό θα πρέπει να είναι αρκετά προφανές σε όλους μέχρι τώρα, αλλά δεν φοβάμαι να σκοτώνω χαρακτήρες. Το σημαντικό όμως είναι ότι ούτε ο Neil ούτε εγώ αισθανόμαστε περιορισμένοι από το πρωτογενές υλικό.

Όπως φαίνεται, λοιπόν, ο Pascal πιστεύει ότι ο Joel θα πεθάνει όντως στη δεύτερη σεζόν του σόου, η Ramsey δε θέλει να το σκέφτεται και ο Mazin που έχει και τον τελικό λόγο, παραδόξως αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο.

Τις εντυπώσεις των Unboxholics για την 1η σεζόν μπορείτε να τις δείτε στο αναλυτικό μας video review. Τέλος, για να μάθετε πρώτοι όσα αναμένεται να δούμε στη 2η σεζόν και όσα ακόμη αποκάλυψαν -μέχρι τώρα- οι δημιουργοί της σειράς, πατήστε εδώ