Κρυπτονομίσματα: Πήρε κατά λάθος αποζημίωση 10 εκατομμύρια δολάρια αντί για 68 δολάρια

Και αγόρασε πολυτελή βίλα
01 Σεπτεμβρίου 2022 10:11
Κρυπτονομίσματα: Πήρε κατά λάθος αποζημίωση 10 εκατομμύρια δολάρια αντί για 68 δολάρια

Το Crypto.com είναι ένα δημοφιλές ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, το οποίο είναι χορηγός της Los Angeles Lakers Arena, ενώ έχουμε δει και τον Matt Damon να το διαφημίζει. Τώρα, έρχεται ξανά στη δημοσιότητα εξαιτίας ενός...τυπογραφικού λάθους.

Συγκεκριμένα, το Crypto.com, αντί  να μεταφέρει το ποσό των 100 δολαρίων Αυστραλίας σε μία πελάτισσά του από την Μελβούρνη, μετέφερε κατά λάθος το ποσό των 10.5 εκατομμυρίων δολαρίων. Μάλιστα, το ενδιαφέρον είναι πως το ανταλλακτήριο δεν παρατήρησε το λάθος του, παρά επτά μήνες αργότερα και μέχρι τότε, μέρος των χρημάτων είχαν ήδη ξοδευτεί.

Η αρχική συναλλαγή έλαβε χώρα το Μάιο του 2021, με τον υπάλληλο της εταιρίας να πληκτρολογεί το λάθος ποσό. Το Crypto.com συνειδητοποίησε το λάθος του κατά τη διάρκεια λογιστικού ελέγχου το Δεκέμβριο του 2021.

Η τυχερή πελάτισσα δεν ανέφερε το λάθος ποσό στην εταιρία και αντί αυτού, αγόρασε μία βίλα με 5 κρεβατοκάμαρες για την αδερφή της, αξίας 1.35 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η εταιρία τώρα προσπαθεί να πάρει πίσω τα χρήματα μέσω μήνυσης που κατέθεσε. Όπως αναφέρει ο Guardian, η εταιρία κατάφερε να παγώσει τα κεφάλαια της πελάτισσάς του το Φεβρουάριο του 2022. Το δικαστήριο διέταξε την πελάτισσα να πουλήσει το σπίτι και να επιστρέψει με τόκο τα χρήματα στο ανταλλακτήριο. Η δίκη ωστόσο δεν έχει λήξει και η υπόθεση θα συνεχιστεί τον Οκτώβριο.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως αν έβλεπες κάτι τέτοιο στο λογαριασμό και ήξερες πως δε θα έπρεπε να είναι εκεί, είναι δική σου ευθύνη να καλέσεις τον αποστολέα και να τον ενημερώσεις. Αν παρακρατείς ιδιοκτησία κάποιου άλλου, πρακτικά κατέχεις ιδιοκτησία μέσω απάτης, δε σου ανήκει, πρέπει να την επιστρέψεις. – Justin Lawrence, δικηγόρος Henderson & Ball Lawyers