Το θρυλικό Staples Center των Lakers και Clippers αλλάζει ονομασία…για μια χούφτα bitcoin

Από τα φετινά Χριστούγεννα
17 Νοεμβρίου 2021 20:14
Το θρυλικό Staples Center των Lakers και Clippers αλλάζει ονομασία…για μια χούφτα bitcoin

Το πασίγνωστο γήπεδο Staples Center που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Λος Άντζελες στις ΗΠΑ θα αλλάξει ονομασία, για χάρη των κρυπτονομισμάτων. Αναλυτικότερα, ή έδρα των Λος Άντζελες Λέικερς και των Λος Άντζελες Κλίπερς του NBA θα ονομάζεται από τις 25 Δεκεμβρίου του 2021, Crypto.com Arena.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η ιστοσελίδα-πλατφόρμα που σχετίζεται με την αγορά με την αγορά των κρυπτονομισμάτων εξασφάλισε τα δικαιώματα της ονομασία από την εταιρία διαχείρισης του κτηρίου για τα επόμενα 20 χρόνια. Παρόλο που οι όροι της συμφωνίας δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, το The Washington Post μεταφέρει πως σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τι συνέβη πίσω από τα παρασκήνια η αλλαγή στοίχησε περίπου $700 εκατομμύρια ή περίπου 11 χιλιάδες bitcoin.

Με αφορμή την ανακοίνωση, ο CEO του Crypto.com, Kris Marszalek, προέβη σε δηλώσεις, τονίζοντας:

Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την AEG και επενδύουμε μακροπρόθεσμα σε αυτή την πόλη, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα μας με νέους και δημιουργικούς τρόπους, έτσι ώστε τα κρυπτονομίσματα να μπορούν να τροφοδοτήσουν το μέλλον των αθλημάτων, της ψυχαγωγίας και της τεχνολογίας παγκόσμιας κλάσης για τους οπαδούς.

Για την ιστορία, το Crypto.com ιδρύθηκε το 2016 και έχει πλέον περισσότερους από 10 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Από την άλλη, το Staples Center εγκαινιάστηκε στις 17 Οκτωβρίου του 1999 και είναι μία από τις μεγαλύτερες αθλητικές εγκαταστάσεις στην ευρύτερη περιοχή του Λος Άντζελες. Από τότε μέχρι και σήμερα διατηρεί το ίδιο όνομα, το οποίο προέρχεται από την Αμερικανική εταιρία προμηθειών γραφείου, ονόματι Staples.