Tesla: Το πολυσυζητημένο Cybertruck έχει πλέον πιο συγκεκριμένη ημερομηνία

Νέες πληροφορίες δια στόματος Elon Musk
21 Ιουλίου 2022 11:17
Tesla: Το πολυσυζητημένο Cybertruck έχει πλέον πιο συγκεκριμένη ημερομηνία

Στις αρχές της χρονιάς σας είχαμε ενημερώσει πως και επίσημα η κυκλοφορία του Cybertruck της Tesla αναβλήθηκε, με την εταιρία να δηλώνει τότε πως η παραγωγή θα ξεκινήσει τελικά εντός του 2023.

Τώρα, στο πλαίσιο της αποκάλυψης των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρίας για το πιο πρόσφατο τρίμηνο, ο επικεφαλής της, Elon Musk, αποκάλυψε μια πιο συγκεκριμένη ημερομηνία για το πολυσυζητημένο φουτουριστικό όχημα. Αναλυτικότερα, η εταιρία ελπίζει πλέον πως θα είναι σε θέση να παραδώσει στους πελάτες τα πρώτα Cybertruck στα μέσα του 2023.

Μιλώντας στους επενδυτές, ο Musk δεν αποκάλυψε τις εσωτερικές αλλαγές που ανάγκασαν την εταιρία να ακολουθήσει αυτό το χρονοδιάγραμμα, αλλά στάθηκε στα προβλήματα παραγωγής των τελευταίων μηνών. Συγκεκριμένα, η Tesla αντιμετώπισε θέματα ακόμη και με τα υπάρχοντα οχήματά της, τα Model S, Model X, Model 3 και Model Y, αφού μεταξύ άλλων ένα εργοστάσιο που άνοιξε στη Σαγκάη της Κίνας έκλεισε περισσότερες από μια φορές εξαιτίας της πανδημίας.

Μάλιστα, ο Musk τόνισε πως αυτό είναι το βασικό πρόβλημα της εταιρίας, αφού τα αυτοκίνητά της παραμένουν περιζήτητα.

Η Tesla δεν έχει πρόβλημα ζήτησης. Αυτό που έχουμε είναι πρόβλημα παραγωγής.

Για την ιστορία, το Cybertruck, το περίφημο υπερσύγχρονο αγροτικό της Tesla, πρωτοαποκαλύφθηκε το 2019. Αμέσως είχε καταφέρει να γίνει πρώτο θέμα συζήτησης στο διαδίκτυο, με την τετραγωνισμένη του εμφάνιση να εξελίσσεται σε meme.

Δυστυχώς, το αρχικό πλάνο που αποκάλυψε τότε η Tesla για το φιλόδοξο αυτό όχημα συνάντησε αρκετά εμπόδια. Συγκεκριμένα, η εταιρία είχε υποσχεθεί πως τα πρώτα Cybertuck θα έβγαιναν από τη γραμμή παραγωγής στα τέλη του 2021. Τελικά, πέρυσι τον Αύγουστο το χρονικό αυτό πλαίσιο μετατοπίστηκε για κάποια στιγμή στο 2022 και τώρα το νέο χρονοδιάγραμμα θέλει την παραγωγή να ξεκινά στα μέσα του επόμενου έτους.

Αξίζει να σημειωθεί πως το όχημα αρχικά είχε παρουσιαστεί χωρίς υαλοκαθαριστήρα και πλαϊνούς καθρέφτες, τους οποίους οι μηχανικοί της εταιρίας αναγκάστηκαν να προσθέσουν. Περισσότερα σχετικά με αυτές τις αλλαγές μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.