Το πρώτο καταγεγραμμένο ατύχημα με Tesla Cybertruck έγινε στις ΗΠΑ (ΦΩΤΟ+BINTEO)

Συγκρούστηκε μετωπικά με ένα άλλο όχημα
29 Δεκεμβρίου 2023 09:17
Το πρώτο καταγεγραμμένο ατύχημα με Tesla Cybertruck έγινε στις ΗΠΑ (ΦΩΤΟ+BINTEO)

Ήδη κυκλοφορούν στους δρόμους των ΗΠΑ μερικά από τα Cybertruck της Tesla και το απόγευμα της Πέμπτης συνέβη το πρώτο ατύχημα όπου ενεπλάκη το καινούργιο ηλεκτρικό pick-up όχημα μεγάλων διαστάσεων της γνωστής εταιρίας. 

Συγκεκριμένα, η αστυνομία της πολιτείας της Καλιφόρνια στο Σαν Χοσέ απάντησε σε μια κλήση που έγινε για ένα ατύχημα στην Skyline Boulevard στις 14:05 τοπική ώρα, όπως μεταδίδει και το The Autopian. Το ατύχημα όμως προκλήθηκε από ένα άλλο διερχόμενο αυτοκίνητο μάρκας Toyota Corolla. Εκείνο σύμφωνα με πληροφορίες, έχασε τον έλεγχο, χτύπησε σε ένα χωμάτινο ανάχωμα, στη συνέχεια προσπάθησε να επιστρέψει στην πορεία του, όμως πέρασε τελικά πέρασε στο αντίθετο ρεύμα όπου συγκρούστηκε μετωπικά με το Cybertruck που ερχόταν από τη αντίθετη κατεύθυνση. 

Ευτυχώς για την υγεία των οδηγών και των συνεπιβατών δεν αναφέρθηκε κανένας σοβαρός τραυματισμός, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ενώ ο οδηγός του Cybertruck δεν φαίνεται να είχε ανοιχτή την αυτόνομη οδήγηση όταν έγινε το ατύχημα. 

Ακόμη, είναι ασαφές το πόσο σφοδρή ήταν η σύγκρουση διότι οι φωτογραφίες από το σημείο δεν δίνουν μια ξεκάθαρη εικόνα του ατυχήματος, όσον αφορά τις ζημιές που υπέστη το Cybertruck, αν και από όσα διακρίνονται φαίνεται πως είχε μερικές ζημιές στα τζάμια ενώ άνοιξαν και οι αερόσακοί του. Από την άλλη, το Toyota φαινόταν, σύμφωνα και με αυτόπτες μάρτυρες, σα να διαλύθηκε ολοσχερώς και ειδικά η μπροστινή του πλευρά. 

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο του ατυχήματος: