O Elon Musk αποκάλυψε τι χρειάζεται το Cybertruck για να γίνει μια γρήγορη βάρκα

Ο ιδρυτή της Tesla πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα μπορεί να μετατρέπεται σε αμφίβιο όχημα.
11 Οκτωβρίου 2022 18:55
O Elon Musk αποκάλυψε τι χρειάζεται το Cybertruck για να γίνει μια γρήγορη βάρκα

Πρόσφατα ο Elon Musk είχε ανακοινώσει πως το Cybertruck της Tesla θα μπορεί να γίνει αμφίβιο όχημα, διασχίζοντας λίμνες και ποτάμια σαν μια βάρκα δηλαδή. 

Πέραν της αδιαβροχοποίησής του που θα επιτρέπει στο Cybertruck να μετατρέπεται σε βάρκα, ο ιδρυτής και CEO της Tesla αποκάλυψε και το στοιχείο που θα το έκανε μια γρηγορότερη βάρκα. 

Φυσικά πάντα μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter, ο ζωηρός στα social media, Musk, δήλωσε ότι το Cybertruck θα χρειάζεται μια ηλεκτρική προπέλα για να πάει γρηγορότερα μερικούς κόμβους. Είπε κιόλας ότι "Μπορεί να υπάρχει ένα δημιουργικό σχέδιο για τις ρόδες που θα μπορεί να δημιουργήσει αρκετή ώθηση". 

Βέβαια, ακόμη ο μεγιστάνας της Tesla δεν ξεκαθάρισε με ποια ταχύτητα θα ταξιδεύει στο νερό. O Musk είχε δηλώσει αρχικά για την μετατροπή του Cybertruck σε βάρκα: 

Το Cybertruck θα είναι αρκετά αδιάβροχο έτσι ώστε να μπορεί για λίγο να λειτουργήσει και ως βάρκα. Θα μπορεί να διασχίζει ποτάμια, λίμνες, ακόμη και θάλασσες που δεν έχουν κύμα.

Χρειάζεται να μπορεί να πηγαίνει από την Starbase μέχρι το South Padre Island, κάτι που απαιτεί να διασχίζει το κανάλι.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Musk έχει προχωρήσει σε απίστευτους χαρακτηρισμούς για τις ικανότητες του Cybertruck, καθώς το 2019 είχε πει πως θα αποκτήσει μια ειδική "pressurized edition" ώστε να γίνει το επίσημο όχημα του πλανήτη Άρη, όταν φτάσει εκεί χάρη στο Starship της SpaceX.