Κύμα απολύσεων και στην Opensea, τη μεγαλύτερη πλατφόρμα NFT αγορών

Η οικονομική κρίση και η τεράστια βουτιά των crypto ανάμεσα στα αίτια
15 Ιουλίου 2022 12:34
Κύμα απολύσεων και στην Opensea, τη μεγαλύτερη πλατφόρμα NFT αγορών

Μια δύσκολη ημέρα ήταν η χθεσινή για την Opensea, τη μεγαλύτερη πλατφόρμα αγοράς NFT του κόσμου, καθώς προχώρησε σε μαζικές απολύσεις προσωπικού.

Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο CEO της εταιρίας, Devin Frazer, ο οποίος ανήρτησε στο Twitter κιόλας το μήνυμα που έστειλε σε ολόκληρο το προσωπικό της εταιρίας στο Slack, όπου γνωστοποιούσε ότι θα μειωθεί κατά 20% το εργατικό δυναμικό

Στο μήνυμά του ο Finzer αποδίδει τα αίτια αυτής της κίνησης στην οικονομική αβεβαιότητα που υπάρχει τον τελευταίο καιρό, καθώς και στην τεράστια βουτιά που έχει κάνει η αγορά των κρυπτονομισμάτων γενικότερα, με αποτέλεσμα να πληγούν φυσικά και τα NFTs. Χαρακτήρισε αναγκαίες τις περικοπές αυτές καθώς θα προετοιμάσουν την εταιρία σε περίπτωση παρατεταμένης ύφεσης. 

"Οι αλλαγές που κάνουμε σήμερα μας βάζουν σε μια τροχιά να διατηρήσουμε τη θέση μας για πολλά χρόνια ακόμη, κάτω από διάφορες συνθήκες ύφεσης των κρυπτονομισμάτων (υπολογίζεται στα 5 χρόνια με τον τρέχοντα ρυθμό) και μας δίνουν μεγάλη αυτοπεποίθηση ότι θα το χρειαστεί να περάσουμε από αυτή τη διαδικασία μόνο μια φορά." έγραψε χαρακτηριστικά. 

Σύμφωνα με το TechCrunch λέγεται ότι η Opensea απασχολούσε 769 υπαλλήλους κάτι που σημαίνει ότι απολύθηκαν περίπου 150 εργαζόμενοί της. 

Tags: