Ένα κτίριο θα ελέγχεται αποκλειστικά από τεχνητή νοημοσύνη και ρομπότ

Νέο πεδίο δοκιμής
10 Ιουνίου 2022 10:01
Ένα κτίριο θα ελέγχεται αποκλειστικά από τεχνητή νοημοσύνη και ρομπότ

Η κορυφαία μηχανή αναζήτησης της Νότιας Κορέας, NAVER, προχωρά σε μία νέα δοκιμή τεχνητής νοημοσύνης. Συγκεκριμένα, μετατρέπει το κτίριο 1784 σε ένα μέρος όπου “οι άνθρωποι εργάζονται σε αρμονία με τα ρομπότ”. Η ονομασία του κτιρίου δεν είναι τυχαία, καθώς συμβολίζει τη χρονιά στην οποία ξεκίνησε η βιομηχανική επανάσταση.

Στο κτίριο θα υπάρχουν πάνω από 100 ρομπότ τα οποία θα περιφέρονται αυτόνομα για να προσφέρουν διάφορες υπηρεσίες στους ανθρώπους. Το ρομπότ ROOKIE θα είναι η κύρια πλατφόρμα του πειράματος, ενώ τα ρομπότ θα έχουν μάλιστα τους δικούς τους ανελκυστήρες για να μετακινούνται γρήγορα από όροφο σε όροφο.

Αξίζει να αναφερθεί πως τα ρομπότ θα είναι “άμυαλα” και θα ελέγχονται από μία κεντρική τεχνητή νοημοσύνη μέσω 5G δικτύου, η οποία θα βασίζεται στο cloud της NAVER. Η χρήση GPS είναι περιττή, καθώς η τεχνητή νοημοσύνη περιλαμβάνει την αναγνώριση εικόνων για να εκτελεί εργασίες και να κινείται στο κτίριο.

Η αναγνώριση προσώπων θα γίνεται ακόμα κι αν οι εργαζόμενοι φορούν μάσκες. Κάθε όροφος διαθέτει και ένα πλήρες σύστημα απολύμανσης HVAC για να μη μεταδίδονται παθογόνοι μικροοργανισμοί σε άλλους ορόφους.