Η Adobe φέρνει επανάσταση στο μοντάζ βίντεο με νέα έκδοση του Premiere που κάνει “μαγικά” με AI

Δείτε την άκρως εντυπωσιακή επίδειξη
16 Απριλίου 2024 18:20
Η Adobe φέρνει επανάσταση στο μοντάζ βίντεο με νέα έκδοση του Premiere που κάνει “μαγικά” με AI

Πριν μερικούς μήνες η Adobe είχε φέρε τα πάνω κάτω στο Photoshop, προσθέτοντας στο λογισμικό το Firefly AI μοντέλο. Χάρη σε αυτό, οι χρήστες μπορούσαν να επεκτείνουν εικόνες, να σβήσουν αντικείμενα ή να κάνουν τεράστιες αλλαγές, απλά περιγράφοντας με λόγια αυτό που σκέφτονται.

Τώρα, η Adobe είναι έτοιμη να κάνει το ίδιο και στο Premiere Pro, φέρνοντας την AI επανάσταση και στην επεξεργασία βίντεο. Συγκεκριμένα, η εταιρία παρουσίασε τα νέα AI εργαλεία που θα προσθέσει στο λογισμικό, τα οποία αναμένεται να αλλάξουν ριζικά τις ζωές των editors.

Το πρώτο από αυτά είναι το Generative Extend. Αυτό θα μπορεί να συνεχίζει ένα clip παράγοντας επιπλέον καρέ με AI, έτσι ώστε να ταιριάξει τέλεια στο timing που θέλουν οι editors για τα transitions τους, κοκ.

Το δεύτερο εργαλείο είναι το Add Object, το οποίο κάνει ακριβώς αυτό που φαντάζεστε. Ναι! Με μια απλή περιγραφή κειμένου και επιλογή του σημείο πάνω στο βίντεο, οι editors θα μπορούν να προσθέσουν πράγματα που δεν υπάρχουν στα αρχικά πλάνα. Κανονικά τέτοια ειδικά εφέ θα απαιτούσαν άλλα λογισμικά και εξιδεικευμένες γνώσεις, αλλά τώρα γίνονται άμεσα και αυτόματα με AI!

Παράλληλα, το Premiere Pro θα αποκτήσει και την αντίστροφη δυνατότητα. Οι χρήστες του θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ένα οποιοδήποτε αντικείμενο σε ένα πλάνο και να ζητήσουν από την ΑΙ να το αφαιρέσει σαν να μην υπήρχε ποτέ.

Να σημειωθεί πως το Premiere Pro θα αποκτήσει και τη δυνατότητα να παράγει από το μηδέν πλάνα. Πέρα από την επεξεργασία δηλαδή των γυρισμάτων τους, οι χρήστες θα μπορούν και να παράγουν πλάνα από περιγραφές κειμένου. Μάλιστα, πέρα από το Firefly, το πρόγραμμα θα υποστηρίζει και μοντέλα ανταγωνιστικών εταιριών όπως τα Sora, Runway και Pika Labs.

Για περισσότερα μπορείτε να παρακολουθήσετε την επίδειξη που συνόδευσε την ανακοίνωση μέσα από τον player που ακολουθεί.