Οι πρώτοι PCIe 5.0 SSDs έφτασαν και σπάνε τα κοντέρ με εξωπραγματικές ταχύτητες!

Αποκαλύφθηκαν οι προτάσεις της Apacer
24 Μαΐου 2022 12:46
Οι πρώτοι PCIe 5.0 SSDs έφτασαν και σπάνε τα κοντέρ με εξωπραγματικές ταχύτητες!

Μόλις πριν μερικούς μήνες ο SSD του PS5 που μπορεί να προσφέρει ταχύτητες έως και 5,500MB/s έμοιαζε απίστευτα γρήγορος. Tελικά, οι κατασκευαστές PC hardware μάς κάνουν τώρα να αναθεωρήσουμε. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της Computex 2022, η Apacer παρουσίασε τους πρώτους PCIe 5.0 NVMe M.2 SSDs του κόσμου, όσον αφορά το καταναλωτικό κοινό, οι οποίοι είναι δύο φορές γρηγορότεροι από τον ήδη απίστευτα ταχύτατο SSD του PS5, με ταχύτητες ανάγνωσης που αγγίζουν τα 13,000MB/sec και ταχύτητες εγγραφής 12,000MB/sec!

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η εταιρία παρουσίασε δύο μοντέλα, ένα Apacer και ένα με το branding ZADAK. Τα χαρακτηριστικά τους είναι πρακτικά ολόιδια, προσφέροντας ίδιες ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής και υποστηρίζοντας το τελευταίας τεχνολογίας NVMe 2.0 στάνταρ. Φυσικά, για να χρησιμοποιήσετε αυτούς τους αστραπιαίους δίσκους θα χρειαστείτε υπερσύγχρονη μητρική που να υποστηρίζει PCIe 5.0. Αυτό σημαίνει πως μιλάμε μόνο για συστήματα των Intel Z690 ή AMD X670E/X670 πλατφορμών. Οι SSDs είναι backwards compatible και με PCIe 4.0 συστήματα, αλλά με μισές ταχύτητες.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρίας, ο APACER AS2280F5 είναι σχεδιασμένος με ένα υψηλής ποιότητας αποκλειστικό μεταλλικό σύστημα ψύξης, έχοντας μάλιστα και πολλαπλές ενσωματωμένες τεχνολογίες προστασίας, οι οποίες διασφαλίζουν πως τα δεδομένα διαβάζονται και γράφονται σωστά και σταθερά. Η βασική διαφορά με τον ZADAK TWSG5 είναι πως ο δεύτερος έρχεται με δύο τύπους ψύξης, αφού πέρα από την ψύκτρα αλουμινίου, οι χρήστες μπορούν επιλέξουν και μια ultra-thin επιλογή από γραφένιο. Τέλος, και τα δύο μοντέλα έρχονται με εγγύηση πέντε χρόνων.

Tags: