Οι νέοι SSDs της PNY έχουν σύστημα ψύξης με δύο ανεμιστήρες!

Και αστραπιαίες ταχύτητες
15 Νοεμβρίου 2023 14:24
Οι νέοι SSDs της PNY έχουν σύστημα ψύξης με δύο ανεμιστήρες!

Η PNY μόλις ανακοίνωσε τη νέα SSD σειρά CS3150, η οποία θα απαρτίζεται από τρία μοντέλα που αξιοποιούν την NVMe PCIe Gen5 x4 διεπαφή.

Αυτοί οι νέοι SSDs προσφέρουν εντυπωσιακές ταχύτητες, με δυνατότητες διαδοχικής ανάγνωσης και εγγραφής που φτάνουν τα 12.000 MB/s και 11.000 MB/s, αντίστοιχα. Οι CS3150 θα έρχονται σε χωρητικότητες 1TB και 2TB και έχουν σχεδιαστεί για να καλύπτουν τις ανάγκες επαγγελματιών και hardware enthusiasts που χρειάζονται μεταφορά δεδομένων σε πολύ υψηλές ταχύτητες.

Το πιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των CS3150 είναι η ψύκτρα τους, η οποία έρχεται με δύο ανεμιστήρες, ένα design που σπάνια βλέπουμε σε δίσκους. Φυσικά, καθώς αυξάνονται οι ταχύτητες των SSDs, τείνουν να παράγουν και περισσότερη θερμότητα, οπότε κάτι τέτοιο ήταν μάλλον αναπόφευκτο. Οι CS3150 αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα όχι με ένα απλό passive μεταλλικό heatsink, αλλά με μια λύση που περιλαμβάνει ενεργά στοιχεία. Η ενσωμάτωση δύο ανεμιστήρων αποσκοπεί στη βελτίωση της απαγωγής της θερμότητας, ειδικά υπό εκτεταμένη χρήση ή κατά τη διάρκεια απαιτητικών εφαρμογών, ενώ η PNY υπόσχεται ότι είναι "εξαιρετικά αθόρυβοι".

Οι νέοι SSDs της εταιρίας είναι φυσικά συμβατοί με το Microsoft DirectStorage, ένα χαρακτηριστικό των Windows 11 που έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει τους χρόνους φόρτωσης στα παιχνίδια. Για τους χρήστες που ενδιαφέρονται για το customization, η σειρά περιλαμβάνει και RGB μοντέλο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με το λογισμικό VelocityX της PNY για να ρυθμιστεί ο φωτισμός και οι ταχύτητες των ανεμιστήρων.

Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, τα μοντέλα με τη μαύρη και τη λευκή ψύκτρα απαιτούν μια 4-pin σύνδεση για τους ανεμιστήρες, ενώ το RGB μοντέλο χρησιμοποιεί μια 9 pin USB σύνδεση για τον έλεγχο των ανεμιστήρων και των LEDs. Τέλος, τα μοντέλα παρέχουν επίσης προστασία δεδομένων μέσω hardware κρυπτογράφησης TCG Opal 2.0.

Ο CS3150 σε μαύρο χρώμα, με χωρητικότητα 1TB θα ξεκινά από τα $179.99 και θα καταφθάσει στα ράφια των καταστημάτων το Δεκέμβριο.

Tags: