Κι όμως ο πρώτος SSD με USB 4 είναι γεγονός

Η μετάβαση στην επόμενη γενιά του USB ξεκίνησε
01 Νοεμβρίου 2023 16:12
Κι όμως ο πρώτος SSD με USB 4 είναι γεγονός

Κάποιοι ακόμη μπορεί να μην έχετε καλά-καλά όλες τις συσκευές σας ή τα στικάκια ή τους σκληρούς σας σε USB 3.0, αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι η επόμενη γενιά του USB πρότυπου έρχεται. 

Και μάλιστα ήδη μάθαμε για τον πρώτο SSD εξωτερικό δίσκο ο οποίος θα υποστηρίζει το USB 4. Ο λόγος για τον ADATA USB4 SE920 External SSD της γνωστής εταιρίας που κατασκευάζει λύσεις αποθηκευτικών μέσων, ο οποίος θα υποστηρίζει Thunderbolt 3 και 4, ενώ θα είναι backwards compatible με USB 3.2 και USB 2.0.

Ωστόσο σε USB 4.0 mode θα φτάνει ταχύτητες των 3.800 MB/s το δευτερόλεπτο, κάτι που ισοδυναμεί με την μεταφορά ενός αρχείου βίντεο 10GB σε 4Κ ανάλυση μέσα σε περίπου 3 δευτερόλεπτα. 

Επειδή όμως οι σκληροί δίσκοι όταν φτάνουν σε τέτοιες τόσο υψηλές ταχύτητες παράγουν πολύ παραπάνω θερμότητα, η ADATA βρήκε τη λύση. Τοποθέτησε ένα δικό της πατενταρισμένο σύστημα ενεργής ψύξης με έναν μικρό ανεμιστήρα, όπου μαζί με την θήκη του και με το πάτημα ενός κουμπιού μπορεί να αυξήσει την ροή αέρα. 

Επίσης, ο εν λόγω εξωτερικός SSD μπορεί να υποστηρίζει Android και iOS συσκευές αλλά και κονσόλες όπως τα PS5 και Xbox Series X|S -αν και με χαμηλότερες ταχύτητες μεταφοράς. Ακόμη είναι άγνωστη η ημερομηνία και η τιμή διάθεσής του. 

Tags: