Το DirectStorage της Microsoft φέρνει το next-gen gaming στο PC

Μία νέα εποχή ταχύτητας
15 Μαρτίου 2022 09:20
Το DirectStorage της Microsoft φέρνει το next-gen gaming στο PC

Το περιμέναμε εδώ και δύο χρόνια και η Microsoft επιτέλους το έκανε πραγματικότητα. Το περιβόητο “DirectStorage APIήρθε στα PCs και φέρνει την τεχνολογία του Xbox Series X. Πρακτικά πρόκειται για τη δυνατότητα να κάνει stream τεράστια ποσά δεδομένων απευθείας από τους ταχύτατους NVMe SSDs στην GPU, χωρίς να αποσυμπιέζει τα δεδομένα μέσω της CPU. Τα αποτελέσματα που θα δει ο χρήστης θα είναι η ταχύτατη φόρτωση των παιχνιδιών και η φόρτωση πολύ πιο λεπτομερών κόσμων.

Ξεκινώντας από σήμερα, τα Windows games θα υποστηρίζουν DirectStorage. Η δημόσια κυκλοφορία του SDK σηματοδοτεί μία νέα εποχή εξαιρετικά γρήγορων χρόνων φόρτωσης και λεπτομερών κόσμων στα PC games, επιτρέποντας στους developers να αξιοποιήσουν πλήρως την ταχύτητα των πιο πρόσφατων αποθηκευτικών μέσων.

Τα καλά νέα μάλιστα είναι πως το DirectStorage θα λειτουργεί όχι μόνο με τα Windows 11, αλλά και με τα Windows 10. Παρόλα αυτά, η Microsoft τονίζει πως τα Windows 11 είναι “το προτεινόμενο μονοπάτι για το gaming”.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο παιχνίδι συμβατό με το DirectStorage, ωστόσο θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες στις 23 Μαρτίου στο Game Developers Conference.