Πασίγνωστος gaming αναλυτής έκανε ακραία πρόβλεψη για το Xbox Game Pass

Ο Michael Pachter είναι ακόμη πιο φιλόδοξος και από τη Microsoft
14 Απριλίου 2024 11:30
Πασίγνωστος gaming αναλυτής έκανε ακραία πρόβλεψη για το Xbox Game Pass

Ο εξαιρετικά δημοφιλής αναλυτής της gaming βιομηχανίας Michael Pachter, ο οποίος εργάζεται για την Wedbush Securities μόλις έκανε μια ακραία πρόβλεψη για το μέλλον του Xbox Game Pass. Συγκεκριμένα, ο Pachter πιστεύει πως η συνδρομητική βάση της υπηρεσίας πρόκειται να καταγράψει άνοδο 500% μέσα στα επόμενα 10 χρόνια. Τι σημαίνει αυτό; Πως το Xbox Game Pass θα ξεπεράσει τους 200 εκατομμύρια συνδρομητές μέχρι το 2034.

Ο Pachter που είναι γνωστός για τις φιλόδοξες προβλέψεις που κάνει δημόσια, εξήγησε τις σκέψεις του στο νεότερο επεισόδιο του talk show του, Pachter Factor. Αναλυτικότερα, έπειτα από την σχετική ερώτηση ενός θεατή τόνισε:

"Στα επόμενα 10 χρόνια, νομίζω ότι οι συνδρομητές θα φτάσουν τα 200 εκατομμύρια. Θα έβαζα αυτό το στοίχημα με οποιονδήποτε. Υπόσχομαι ότι θα πληρώσω. Θα είναι 200 εκατομμύρια στα επόμενα 10 χρόνια - είναι αφοσιωμένοι σε αυτό.

Δε νομίζω ότι οι νέοι συνδρομητές έχουν στερέψει. Ελάτε πάλι και κάντε μου την ίδια ερώτηση σε ένα χρόνο από τώρα, όταν θα έχουν το Call of Duty εκεί".

Ενδεικτικά, το Xbox Game Pass έχει επί του παρόντος 34 εκατομμύρια συνδρομητές, σύμφωνα με τα νεότερα επίσημα στοιχεία. Για να γίνει πραγματικότητα η πρόβλεψη του Pachter, σε 10 χρόνια η Microsoft θα πρέπει να εξασφαλίσει 166 εκατομμύρια επιπλέον συνδρομητές! Μάλιστα, η πρόβλεψη του αναλυτή είναι ακόμη πιο φιλόδοξη και από αυτές της ίδιας της Microsoft. Σύμφωνα με τις εσωτερικές εκτιμήσεις του αμερικανικού κολοσσού, τις οποίες μάθαμε μέσω των εγγράφων που διέρρευσαν από τη δικαστική διαμάχη με την FTC για την εξαγορά της Activision Blizzard King, το Xbox Game Pass αναμένεται να αγγίξει τους 110 εκατομμύρια συνδρομητές μέχρι το 2030.

Ο Pachter φαίνεται να θεωρεί πως τα παιχνίδια της Activision Blizzard θα είναι καθοριστικής σημασίας για την υπηρεσία και καλεί όσους αμφισβητούν την στρατηγική της Microsoft να περιμένουν να δουν το αντίκτυπο που θα έχει η προσθήκη του Call of Duty στον κατάλογο. Πράγματι μέχρι στιγμής το μόνο παιχνίδι που έχουμε δει να έρχεται στο Xbox Game Pass από την εξαγορά-μαμούθ είναι το Diablo IV, με το Xbox να φημολογείται πως θα ανακοινώσει την προσθήκη των πρώτων Call of Duty στην υπηρεσία του αυτό το καλοκαίρι. Μένει να δούμε, λοιπόν, ποιο θα είναι το αντίκτυπο.