Το Hellblade 2 είναι σαν μία ποιοτική ανεξάρτητη ταινία με κινηματογραφικές μάχες!

Τον Μάιο η κυκλοφορία του τίτλου
04 Απριλίου 2024 15:48
Το Hellblade 2 είναι σαν μία ποιοτική ανεξάρτητη ταινία με κινηματογραφικές μάχες!

Βρισκόμαστε σχεδόν ένα μήνα μακριά από την κυκλοφορία του Senua's Saga: Hellblade II της Ninja Theory. Το sequel του επιτυχημένου πρώτου παιχνιδιού έρχεται μέσα στον Μάιο μετά από αρκετά χρόνια που βρίσκεται στην ανάπτυξη και το στούντιο μίλησε γι’ αυτό σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

Προγραμματιστές της Ninja Theory μίλησαν στο Gamesradar και αποκάλυψαν μερικές πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το επερχόμενο αποκλειστικό παιχνίδι του Xbox, που σίγουρα αξίζουν την προσοχή σας.

Ο Dominic Matthews που είναι επικεφαλής του στούντιο δήλωσε μεταξύ άλλων:

Εξακολουθώ να σκέφτομαι ότι η Ninja Theory είναι ένα στούντιο “boutique”. Αν θα έκανα μια σύγκριση με τις ταινίες, θα έλεγα ότι το Hellblade 2 δεν είναι μια υπερπαραγωγή του Χόλιγουντ, αλλά μια ποιοτική ανεξάρτητη ταινία. Με αυτό δε θέλω να πω ότι δεν έχει βελτιωμένη παραγωγή (σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι εννοεί). Ένας από τους στόχους μας είναι να επιτευχθεί η κινηματογραφική αφήγηση, αλλά και η κινηματογραφική μάχη.

Στη συνέχεια της συνέντευξης, ο art director, Dan Attwell, είπε για το Hellblade 2:

Πήγαμε στο πιο ρεαλιστικό. Δεν υπάρχουν περικοπές στην κάμερα και δεν υπάρχει HUD. Κάναμε μια πολύ δύσκολη δουλειά, αλλά υποστηρίζουμε αυτές τις επιλογές μας. Είχαμε μόνο ένα κομμάτι φωτογραμμετρίας στο Hellblade: Senua's Sacrifice και χρησιμοποιήσαμε πάνω από 370 στο Hellblade 2. Όλα αυτά που σας είπαμε συμβάλλουν στο καλύτερο immersion. Ακόμα κι αν δεν έχετε πάει ποτέ στην Ισλανδία, θέλουμε να σας δώσουμε την αίσθηση ότι ο κόσμος μας είναι πραγματικός και ζωντανός.

Επίσης, μίλησε και ο Benoit Macon που είναι combat director στο Hellblade 2:

Στο πρώτο παιχνίδι περάσαμε δύο μέρες στο mo-cap, ενώ στο sequel γυρίζαμε επί 75 μέρες. Τις 60 από αυτές τις περάσαμε εδώ στο στούντιό μας και τις άλλες 15 σε εξωτερικά γυρίσματα.

Λίγα λόγια για το Hellblade 2:

Στο Hellblade 2 η Senua ακολουθεί το μονοπάτι των Βίκινγκς, οι οποίοι έχουν σκλαβώσει τους ανθρώπους της στην Ισλανδία. Δε φοβάται πλέον τα οράματά της και προσαρμόζεται στο νέο της ρόλο ως ένας φάρος ελπίδας για τους συμπατριώτες της. Το σύστημα μάχης είναι ανανεωμένο, διαφορετικό και αδυσώπητο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του στούντιο.

Οι developers έχουν επίσης αποκαλύψει πως και για το sequel συνεργάστηκαν πάλι με τον εξειδικευμένο καθηγητή Paul Fletcher, για να αποτυπωθεί η ψύχωση της Senua με τον πιο αυθεντικό τρόπο. Σε αυτό το χαρακτηριστικό βοηθάει και ενδυναμώνει την εμπειρία η binaural audio τεχνολογία της Ninja Theory, η οποία πλέον θα χρησιμοποιείται και στη μουσική και τα ηχητικά εφέ, ενώ στο soundtrack συμμετέχει η σκανδιναβική folk metal μπάντα "Heilung". Για αυτόν τον σκοπό, κατασκευάστηκε στα γραφεία της Ninja Theory ένα νέο motion capture studio τελευταίας τεχνολογίας για να καταγραφεί με τον απόλυτο ρεαλισμό η ερμηνεία της Jeurgens.

To Hellblade II θα κυκλοφορήσει στις 21 Μαΐου του 2024 αποκλειστικά για τα Xbox Series X|S και PC (Steam και Epic Games Store), ενώ το παιχνίδι θα εμπλουτίσει τον κατάλογο της συνδρομητικής υπηρεσίας Xbox Game Pass από την πρώτη μέρα της διάθεσής του.